Találatok a Calcio címkére

Találatok száma: 12

Az olasz futball nem halott, de a brutális pofonra szüksége volt

2017-11-14 16:54:19

A svéd–olasz pótselejtező első mérkőzésén Ola Toivonen 30 másodperc után eltörte Leonardo Bonucci orrát. Ami ezt követte, az izgalmas volt, de szép nem: a végtelenül ideges hangulatú párharcot Svédország Jakob Johansson megpattanó, szerencsés lövésével nyerte meg. A négyszeres világbajnok Olaszország ötlettelen és sablonos futballal rukkolt ki, edzőjére, Gian Piero Venturára látványosan nagy volt a kabát, az eredmény a világbajnoki kvalifikáció elpuskázása – először 1958 óta. A 2018-as a harmadik vb lesz, amelyen nem szerepel a squadra azzurra. A súlyos kudarc irtózatosan fájdalmas az olasz futballnak, ám lehet, hogy jókor jött pofont kapott a calcio.

válság vb-selejtezők vb-selejtező vb-pótselejtező pótselejtező olasz válogatott

„Az olasz futball ezer sebből vérezve is fényévekre van tőlünk”

2017-11-14 07:03:08

A svédek elleni olasz blama után Kéri András Dániellel, a Calcio titka című könyv szerzőjével az olaszországi futball aktuális problémái mellett arról is szót ejtettünk, hogyan jutott el odáig, hogy hétköznapi futballgondolkodóként kezdve ma már a „futballszakma magasiskolájáról" beszélhet és írhat nemcsak magyarul, hanem olaszul is.

olasz válogatott könyvbemutató calcio Olaszország Kéri András Dániel CsZ

Augiász istállója lett az Interből: „Dívának tűnik, de nem más, mint egy prosti”

2016-11-02 13:30:52

Frank de Boernak kevesebb mint három hónap adatott meg az Internazionale kispadján. Kérdés, elhamarkodott döntés volt-e a tulajdonosok részéről a közvetlenül a szezonrajt előtt érkező holland edző menesztése, de ez nem változtat azon, hogy a mostani edzőváltás is egy krízistünet Milánó fekete-kék klubjánál. A 2010-es tripla és José Mourinho távozása óta folyamatos a válság, újjáépítési kísérlet újjáépítési kísérletet követ, de hosszú távú stratégia nem fedezhető fel.

olasz foci olasz bajnokság edzőváltás calcio Suning Stefano Pioli

Calcio Európában, és BL csoport

2015-09-03 23:09:25

Lassan már múlik a hatása a vasárnapi győzelem örömének, elkezdődtek a szürke őszi hétköznapok, ráadásul még válogatott szünet (hasonló...

elemzés Barcelona calcio Napoli fiorentina leverkusen

Újra a pályán, Roma - Napoli

2015-04-01 10:04:25

Egy leheletnyi válogatott szünetet követően folytatódik az olasz bajnokság. Jön a hajrá, ahol Garcia csapatának egyetlen feladata maradt, mégpedig...

calcio Napoli Roma

Lejárt szavatosságú sztárok, kevés néző, unalmas bajnokság – Serie A

2009-06-10 04:00:30

„Az én bajnokságom” – ezzel a címmel indítottuk sorozatunkat, amelyben szubjektív szempontok alapján visszatekintünk a topligák elmúlt szezonjára. A Serie A-val foglalkozó rész egy kicsit kilóg a sorból, mert ez a Calcio már régóta nem az, amelyet az 1990-es években Franco Baresi, Roberto Baggio, vagy Gabriel Batistuta idejében megszerettem, és amiért a 2000-es évek elején, Alessandro Del Piero, Javier Zanetti vagy Francesco Totti fénykorában is rajongtam. Elemzésemben azt vizsgálom meg, hogy honnan hova jutott az olasz bajnokság, és megkeresem, milyen okok vezettek oda, hogy az egykor a világ legerősebbjének tartott pontvadászatban ma már kevesebb a néző, mint az angol, a spanyol és a német élvonal meccsein.

Serie_A Inter Milan Roma Zlatan_Ibrahimovic