Találatok a Benedek Tibor címkére

Találatok száma: 411

Valahogy szerette, ha agyba-főbe lövik – Molnár Endre 75 éves

2020-07-24 17:58:51

Vízbe már nem hajlandó menni, azt mondja, ázott eleget játékosként, ráadásul meglehetősen aktívan tette. Bizonyság rá, hogy mindmáig a világ egyik legjobb pólókapusaként tartják számon, bár ezen a megállapodáson csak mosolyog, na ja, van mire szerénynek lennie. Meggyőződése, hogy sohasem kapott gólt, de legalábbis nem emlékszik rá – a másik oldal, hogy arra sem, amikor például öt másodperc alatt három lövést védett. Főállású nagypapa, ebben a műfajban klasszisnak érzi magát, csodálja is, hogy még nem válogatták be. Molnár Endre 75 esztendős.

NS Hosszabbítás Molnár Endre Kárpáti György Gyarmati Dezső Faragó Tamás Benedek Tibor

UVSE: Benedek Tiborra emlékeznek az új címerrel – kép

2020-07-24 17:38:59

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület elnöke, Lovas Péter közleményben jelentette be, hogy a klubcímerben mostantól megjelenik majd a júniusban elhunyt Benedek Tibor monogramja, valamint – a végtelent szimbolizáló – nyolcas sapkaszáma is.

vízilabda UVSE Benedek Tibor

Férfi vízi: megható videót készített a Rai Sport Benedekről

2020-07-24 14:04:39

Megható videót készített a június 18-án elhunyt Benedek Tiborról az olasz Rai Sport. A hatperces kisfilmben megszólal Maurizio Felugo, a Pro Recco jelenlegi elnöke, Eraldo Pizzo, az 1960-as olimpia bajnoka, továbbá Pietro Figlioli, Federico Lapenna és Sandrone Calcaterra is.

Pro Recco Benedek Tibor

Vízilabda: Vincze Balázs a Benedek által lerakott alapokat viszi tovább

2020-07-20 11:51:13

Az UVSE női és férfi vízilabdacsapata is nagy erőkkel készül a napokon belül rajtoló Magyar Kupára, melyben előbbinek az a célja, hogy minden mérkőzését megnyerje, utóbbi pedig jó mérkőzéseket szeretne játszani.

vízilabda női vízilabda férfi vízilabda Vincze Balázs UVSE Benedek Tibor

UVSE: Vincze Balázsnak kell továbbvinnie Benedek Tibor örökségét

2020-07-13 22:49:05

A tréner a Nemzeti Sportnak elmondta, vacillált, hogy elvállalja-e az UVSE irányítását, de már örül, hogy igent mondott.

vízilabda férfi vízilabda Vincze Balázs UVSE Benedek Tibor

A Szolnok új csillagának, a szerb Filip Filipovicsnak Kásás Tamás a kedvence

2020-07-10 18:46:08

A pezsgő olaszországi esztendők után még szoknia kell a kisvárosi életet Filip Filipovicsnak, a szolnoki vízilabdacsapat legújabb szerzeményének. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok balkezes pólós tinédzserként csöppent a profik világába, később több magyar csapattársát is őszintén csodálta, a jövő generációjának tagjaiból viszont a szenvedélyt hiányolja.

szerb vízilabda-válogatott magyar vízilabda-válogatott Szolnoki Dózsa Szolnok vízilabda Pro Recco NS Hosszabbítás

Kép: Benedek Tibor halála óta először posztolt Epres Panni

2020-07-12 11:24:56

Először posztolt Benedek Tibor halála óta Epres Panni. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ma, július 12-én lett volna 48 éves, özvegye erről emlékezett meg.

vízilabda Epres Panni Benedek Tibor

A befejezetlen szimfónia – Benedek Tibor öröksége

2020-07-06 21:31:14

„Sohasem kaptam könnyű feladatot, játékosként sem, csapatkapitányként sem, és most edzőként sem. Tisztában voltam azzal, amikor elvállaltam, hogy akár így, akár úgy, de ez nehéz lesz. Ám mindig így legyen nehéz, hogy rögtön a csúcsra érünk! De azért én még nem ájulok el magamtól...” – mondta Tibor azon a varázslatos szombat estén a barcelonai Picornell uszoda kapujánál álldogálva, miközben egy műanyag pohárból szürcsölt némi pezsgőt egy órával a világbajnoki győzelem után. Aztán elszállt a mámor. S nem is jött vissza – soha többé.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Kapitány, kapitányunk! Benedek Tibor útja a válogatott kispadjáig

2020-07-05 21:11:18

„Akkor délután felhívhatlak?” „Nem!” Azzal Tibor jobbra el. Az athéni olimpián járunk, percekkel a csapat negyedik, kazahok elleni csoportmeccse után, amelyen végre gólt lőtt. Sydneyben még azért nem akart beszélni a médiával, mert az ismert előzmények és lelki tusakodások után úgy gondolta, most ebbe a visszaépülési szakaszba semmi és senki se rondítson bele, ne zökkentse ki, hadd legyen csak ő és a vízilabda, plusz a társak, de semmi több. Aztán nyertek – és innentől kezdve Athénban joggal mondhatta: ha 2000-ben is bejött, ezen most sem fog változtatni. Függetlenül attól, hogy immár ő volt a csapatkapitány.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Benedek Tibort megmentette a sydneyi olimpián szerzett aranyérem

2020-07-04 21:53:44

A sydneyi döntő egy meccs volt az örökkévalóságnak – miközben a magyar vízilabda-válogatott először nyerte meg az olimpiai aranyérmet klasszikus fináléban (az előző hat még körmeccses rendszerben született), valami egészen elképesztő látványt nyújtott a csapat, szinte a vízen járt mindenki, így Benedek Tibor is. 

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

„Én csak köszönhetek annak a nyolc hónapnak, rengeteget tanultam belőle”   

2020-07-03 19:55:55

1999 – a klasszikus fordulópont. A nevezetes doppingügy, amely sportpolitikai játszmába torkollott, és amely nyolc hónapra megfosztotta Tibort mindattól, ami addig az életét jelentette: a vízilabdától. Pokoli időszak volt – ám egy életre megváltoztatta. Amikor visszatért, elindult az úton, amelynek a végén minden idők egyik legnagyobb játékosaként köszönt el a sportágtól.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Vízilabda: szűk családi körben búcsúztak Benedek Tibortól

2020-07-03 14:17:20

A férfi Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.

vízilabda gyász Benedek Tibor

Sportpolitika: megszavazták, változik az olimpikonok özvegyének életjáradéka

2020-07-03 13:21:52

Az olimpiai érmes után járó özvegyi járadék teljes összegét megkaphatja a kiskorú gyermeket nevelő özvegy – döntött egyhangúlag, 195 igen szavazattal a parlament kormánypárti képviselők kezdeményezésére.

életjáradék sportpolitika Benedek Tibor

„Mi lenne, ha nem gólkirályi címeket nyernél, hanem végre aranyérmeket?” 

2020-07-02 22:09:59

„Igen, élveztem, hogy nagy király voltam” – mondta Tibor egy tévéinterjúban a kilencvenes évek visszaidézésekor, aztán nevetett egyet. Visszanézve egy erőtől és önbizalomtól duzzadó ifjút látott, aki termelte a gólokat, aki próbált mindent elvállalni, mégsem tudott, akart vezér lenni. Kiváltságosnak érezte magát – hogy aztán hétrét görnyedve üljön az atlantai medenceparton, teljesen összetörve, mert ekkor már tudta, mit jelentene az olimpiai győzelem, ám az álom a spanyolok elleni elődöntő elbukásával semmivé lett. Fél év múlva kissé fura ábrázatot vágott, amikor az új kapitány, Kemény Dénes legelső, hozzá intézett mondata így hangzott: „Mi lenne, ha nem gólkirályi címeket nyernél, hanem végre aranyérmeket?”     

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Amikor kinyílnak a violák: Európa meghóditása az Újpesttel, pénz nélkül

2020-07-01 22:44:08

Történelmi perspektívából nézve kijelenthető, a nyolcvanas évek második fele és a kilencvenes évek eleje a magyar vízilabda dicső történetének legsötétebb korszaka volt, szellemiségében és eredményeiben egyaránt. Mígnem 1993-tól mintegy varázsütésre elindult felfelé a sportág – az emelkedésnél az egyik legfőbb hajtóműnek az UTE gárdája számított, a főszerepben Benedek Tiborral.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Sportpolitika: Benedek özvegye megkaphatja férje teljes életjáradékát

2020-07-01 19:38:17

Egyhangúlag támogatta az Országgyűlés törvényalkotási bizottság szerdán azt a törvénymódosítást, amely az eddigieknél szélesebb körben biztosítana életjáradékot az olimpiai érmes özvegyének.

sportpolitika Benedek Tibor

Amikor Benedek Tibor „átlépett” a felnőttek közé – egy rémes olimpia gólkirálya

2020-07-01 00:30:44

Benedek Tibor 1989 őszén „átlépett” a felnőttek közé. Az újpesti betagozódást nagyban segítette, hogy Varga Zsolttal párban igazoltak a lilákhoz a KSI-ből. Vele már egy ideje külön párt alkottak: mindketten balkezesek voltak, mindketten folyamatosan azt keresték, miként válhatnak még jobbá. És persze nem akadt olyan őrület, amelynek ne lettek volna részesei a Rákóczi gimiben.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Benedek Tibor esetében nem volt előképe sportolói pályafutásnak

2020-06-29 22:03:40

Tényleg nem látszott rajta semmi különös. Labdáztunk a Balatonban, ugyanúgy csinált mindent, mint bármelyikünk. Nem emlegette, hogy ő márpedig olimpiai bajnok akar lenni. Hanem az már gyerekként látszott rajta, hogy sohasem ad fel semmit. Hogy sohasem fél semmitől – emlékezik vissza az ifjúkori jó barát, lapunk állandó publicistája, Csurka Gergely.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor

Emlékezés: nyolcrészes sorozat az NS-ben és az NSO-n Benedek Tibor emlékére

2020-06-29 19:56:14

Már életében legendává vált, halála egy országot borított mélyen megélt gyászba. Benedek Tibor mindannyiunk hőse volt, aki megmutatta, az akaraterő miként válthatja ki a génekbe kódolt zsenialitást, hogyan válhat valaki vezérré először játékosként, majd edzőként – s közben ünnepelt sztárrá is anélkül, hogy a magyar celebek egyetlen rossz manírját is felvenné.

vízilabda NS-sorozat Benedek Tibor