Női kézi Eb: „Ritka, hogy így lemeccselik az ellenfél edzőjét”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.16. 08:01
null
Levegőért kapkodva – a magyar csapat játéka teljesen bénult volt Dánia ellen (Fotó: Mirkó István)
A dán TV2 kézilabdaedző-szakkommentátora, Bent Nyegaard Kristina Kristiansennek, Line Jörgensennek és a szövetségi kapitány Jan Pytlicknek is a lehető legmagasabb, hatos osztályzatot osztotta ki a Magyarország–Dánia (20–23) Eb-középdöntő-mérkőzés után. Nyegaard ráadásul igen szigorú kritikusnak számít – így különösen nagy értékű az elismerése.

Bent Nyegaard zseniálisnak nevezte Pytlick edzői húzásait – véleménye szerint a kapitánynak hatalmas szerepe volt a győzelemben.

„Briliáns húzás volt a hét a hat elleni játék, fenomenális a taktika és a meccselés, a legmagasabb osztályzatot kapja” – értékelt.

NORVÉGIA ELLEN AZ IKSZ IS ELÉG BUDAPESTHEZ, HA...

Elődöntősök már semmiképpen sem lehetünk, hiszen a most előttünk álló dánok és spanyolok közül az egyik biztosan előttünk is végez.

Amennyiben szerdán nyerünk Norvégia ellen, hat ponttal zárjuk a csoportkört, és biztosan a harmadik helyen végzünk, így játszhatunk pénteken a Papp László Sportarénában az ötödik helyért.

Ha viszont döntetlent játszunk a norvégokkal, erősen a riválisokra vagyunk utalva. Ebben az esetben öt pontunk lenne, és hogy ezzel a harmadik helyen zárjunk, ahhoz az kellene, hogy Dánia legyőzze Spanyolországot.

Vereség esetén még a csoport negyedik helye is kérdéses, amennyiben Románia legyőzi Lengyelországot, szintén elénk kerül, és ötödikek leszünk.

„Ritka, hogy így lemeccselnek egy edzőt, mint ahogy Jan Pytlick ma tette magyar kollégájával. Külön világban mozgott a két edző. Pytlick bátor volt és megmutatta képzettségét – 45 percig kapus nélkül játszott támadásban a csapat 7 a 6 ellen. Pytlick pályafutásának egyik legjobb mérkőzését láttuk – én óvatosan szoktam bánni a dicséretekkel, de briliáns volt, amit bemutatott.”

Kristina Kristiansen elmondta: azt követően határoztak a tartós hét a hat elleni játék mellett, hogy látták a magyar válogatott lassúságát.

„Abban maradtunk, hogy ha azt látjuk, hogy a magyarok nem igazán gyorsak lábbal, akkor lehozzuk a kapust, és megpróbálunk támadásban extra mezőnyjátékossal játszani. Igencsak bejött” – mosolygott.

Line Jörgensen szerint a dánok most nyújtották a legjobb teljesítményt a tornán.

„Tisztában voltunk azzal, hogy ezen a mérkőzésen minden labdáért harcolnunk kell, nagyon be kell dobnunk magunkat – és pontosan ezt is tettük. Most nyújtottuk messze a legjobb teljesítményt az Európa-bajnokságon.”

Jan Pytlick dán kapitány elárulta, három-négy hónapja készülnek a hét játékossal való támadásokra.

„Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, nagyon jól védekeztünk, itt dőlt el a meccs. Nagy szerencse, hogy a hét a hat ellen való játék ilyen jól sikerült. Románia ellen az utolsó percekben már használtuk ezt a taktikai elemet, amelyet az utóbbi három-négy hónapban gyakoroltunk be. Nem volt sok cserelehetőségünk, de a csapat megküzdött a győzelemért.”

„A magyarok teljesen pánikba estek, nagyon rosszul reagáltak. Ezt szerencsére gyorsan észre is vettük és ki tudtuk használni. Túl sok helyet hagytak a két beállónak, lyukak voltak a védekezésükben. Azt játszhattunk, amit akartunk. Könnyű dolgunk volt, miután a magyar válogatott egyszerűen nem reagált megfelelően a pályán zajló eseményekre” – folytatta Pytlick.

A dán BT szakírója, Sören Paaske meglepve nézte, mennyire megbénult a magyar válogatott játéka.

„Meglepő, hogy a Románia és Norvégia elleni rossz eredményekkel is ott a lehetőség az elődöntőre – de a csapat csendesen összeszedte magát, és Magyarországnál sokkal jobb teljesítményt nyújtott, a legjobbját hozta most az Eb-n. 23–20-nál nagyobb különbségű győzelmet kellett volna aratni, de a lényeg a siker. Pytlick dicséretet érdemel döntéséért: felvállalta bátran a kockázatot, lehozta a kapust, és ki is tartott taktikája mellett. A magyar védelem nem tudta, mit kezdjen a szituációval, a teljesen lebénult Németh András pedig az egész meccsen tehetetlenül állt a dán létszámfölényes játékkal szemben. A magyar csapat fáradtnak tűnt, meglepően keveset mutatott” – vonta meg a mérleget.

NŐI KÉZILABDA EB
KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 23–20 (11–9)

Debrecen, 5500 néző. Vezette: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura
DÁNIA: TOFT – T. Jensen, L. JÖRGENSEN 6, K. KRISTIANSEN 4 (3), Thorsgaard 2, S. Jörgensen 1, Norgaard 2 (1). Csere: Holmsgaard 1, L. Spellerberg 1, Gravholt 1, Fisker 2, Burgaard 1, Kviesgaard 2, A. Hansen
MAGYARORSZÁG: KISS É. – Bódi, Bulath 1, Szucsánszki, Szamoránsky P., Tomori 5, Kovacsics 2. Csere: Bíró B. (kapus), Triscsuk 4 (2), Mészáros R., TÓTH G. 5, Mayer 1, Erdősi, Kovacsicz 2, Planéta
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3–0. 9. p.: 5–2. 13. p.: 6–5. 20. p.: 9–6. 24. p.: 11–7. 32. p.: 11–11. 36. p.: 14–13. 43. p.: 19–14. 49. p.: 22–15. 55. p.: 23–19
Kiállítások: 4, ill. 2 perc

KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Spanyolország–Románia 20–22
(14–9)
Ld: Pinedo 5, ill. Neagu 7
Lengyelország–Norvégia 24–26 (15–11)
Ld: Drabik 5, ill. Mörk 11

AZ ÁLLÁS
1. Norvégia 4 4 109– 90 +19 8
2. Dánia 4 2 1 1 101– 95 +6 5
3. Spanyolország 4 2 2 102– 99 +3 4
4. MAGYARORSZÁG 4 2 2 95– 92 +3 4
5. Románia 4 1 1 2 89– 96 –7 3
6. Lengyelország 4 4 88–112 –24 0

AZ UTOLSÓ FORDULÓ PROGRAMJA
December 17. Lengyelország–Románia 16.00 (Tv: Sport1)
December 17. Spanyolország–Dánia 18.15 (Tv: Sport1)
December 17.
MAGYARORSZÁG–Norvégia
20.30 (Tv: M1)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÓDOSÍTOTT KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), HERR Orsolya (Győri Audi ETO KC), KISS Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC Galerius Fürdő), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungária), TÓTH Gabriella (Mosonmagyaróvári KC SE)
Beállók: MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungária), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO KC), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungária)

RENDELJE MEG JEGYÉT A JEGYED.HU SEGÍTSÉGÉVEL!

Középdöntős mérkőzések (Debrecen)

Négyes döntő (Budapest)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik