Urlacherék is kipipálva, élre állt a Patriots

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.12.14. 17:01
null
Rob Gronkowski (87) szezonbeli 7. TD-elkapásával indult meg a Bears elleni lavina (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) kapcsán hetente jelentkező erősorrendünkben a 15. forduló előtt átvette a vezetést a New England Patriots. A Hazafiak támadósorával ezúttal a Chicago Bears elitvédelme nem tudott mit kezdeni, így megelőzték a szintén nyerő, 11 győzelemmel és két vereséggel álló Atlanta Falconst. Mögöttük a védelme repítette Pittsburgh Steelers fért még fel a dobogóra, miközben kapaszkodik a Baltimore Ravens és a Philadelphia Eagles. Íme a teljes lista!

 



1. (2.) New England Patriots (11–2)

Brady 369 yard 2 TD, a New England pedig ismét dominált, ezúttal a Bears kőkemény védelmét sikerült könnyedén feltörnie Bill Belichick csapatának, ezzel a győzelemmel pedig a Pats bejutott a rájátszásba. Egyelőre nincs az az elit védelem, amelyik meg tudná állítani a New Englandet.

2. (1.) Atlanta Falcons (11–2)
A Falcons is simán nyert, mondhatni hozták a kötelezőt az idén gyengélkedő Panthers ellen.

3. (3.) Pittsburgh Steelers (10–3)
Troy Polamalu és a Steelers védelem ismételt villogásának köszönhetően behúzva a Bengals elleni meccs is. Jets, Panthers, Browns a hátralévő fordulókban, innen már nem valószínű, hogy hibázik Mike Tomlin csapata.

4. (4.) New Orleans Saints (10–3)
Zseniális védőteljesítmény New Orleansban, a Malcolm Jenkins-Roman Harper safety duó együtt három turnovert tudott elérni és pontokat is tudott csinálni, illetve Brees is passzolt 3 touchdownt, ezzel pedig simán nyert a Saints.

5. (7.) Baltimore Ravens (9–4)

Josh Wilson a heti hős, az ő pick sixjének hála a Ravens hosszabbításban meg tudta nyerni a hétfő esti rangadót. Vasárnap jöhet a címvédő Saints, utána Browns, majd Bengals, háromból két kötelező győzelem.

SZAVAZÁS

Ön szerint a Packers megállítja a Patriotsot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

6. (9.) Philadelphia Eagles (9–4)
DeSean Jackson 210 elkapott yard 1 TD, LeSean McCoy parádé, de még a támadó falember Todd Herremans is elkapott TD-vel vétette észre magát, a Philly pedig ha nem is könnyedén, de nagyon fontos meccset nyert meg a Cowboysszal szemben. Irány New York és az élet-halál meccs a Giants ellen.

7. (5.) New York Jets (9–4)

A Pats elleni KO még mindig a Jetsben van, úgy tűnik. Rendkívül gyenge támadójáték, hatalmas Santonio Holmes drop az end zone-ban, a védelemre pedig egy rossz szót sem szólhatunk, elvégre csak 10 pontot engedélyezett a Dolphinsnak.

8. (11.) New York Giants (9–4)
Nagyon nem meggyőző az utóbbi hetekben a Giants passzjátéka, ellenben a futójáték eddig gyilkos a Jacobs-Bradshaw duóval. 9–4-es mérleg, vasárnap éjjel pedig Eagles-Giants, ott minden eldőlhet, ami a csoportot illeti.

9. (8.) Chicago Bears (9–4)

Sima zakó a listavezető Patstől, ám a Packers meglepetés vereségével nyugodtak maradhatnak Cutlerék. Míg a Bears ezen a héten a verhető Vikingsszel találkozik, addig a Packers New Englandbe látogat, így könnyen elképzelhető, hogy az utolsó előtti fordulót már két meccses előnnyel várhatja a Chicago.

10. (6.) Green Bay Packers (8–5)

Hatalmas blama a Lions ellen. Fel lehet hozni azonban mentségként a Sajtfejűek gyengélkedésére, hogy az irányító Aaron Rodgers agyrázkódás következtében el kellett, hogy hagyja a pályát, a csereként beálló Matt Flynn pedig képtelen volt olyan teljesítményt nyújtani, ami elegendő lett volna. Nagyobb aggodalomra az adhat okot, hogy vajon képes lesz-e játszani Aaron Rodgers a Pats ellen?! Nélküle elveszett a Green Bay.

11. (12.) Jacksonville Jaguars (8–5)
A kiváló futójáték és David Garrard kulcshelyzetekben adott touchdown-passzai elégnek bizonyultak ahhoz, hogy a végén a Jax kiszenvedje a győzelmet a Raiders ellen. Vasárnap az idei év talán legnehezebb mérkőzése következik Indianapolisban, Maurice Jones-Drew parádés formája, illetve a Colts gyenge futás elleni védelme viszont bizakodásra adhat okot.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

12. (10.) Kansas City Chiefs (8–5)
Rá lehet fogni a San Diego elleni sima vereséget az irányító Matt Cassel hiányára, de valljuk be, hogy ez ellen a magabiztos Chargers ellen még vele sem lett volna sokkal több esélye a Kansas Citynek. A futás elleni védelem becsődölt, a rövidpasszos játékok ellen pedig hatástalannak bizonyult a Chiefs védelme, ez pedig pont elég volt a sima vereséghez. Cassel várhatóan visszatér a következő fordulóra, tehát aggodalomra semmi ok, hiszen a Kansas kezében van a saját sorsa.

13. (13.) San Diego Chargers (7–6)
Pontosan ezt várta volna mindenki a Chargerstől egész szezonban, mint amit vasárnap a Kansas ellen mutattak Riversék. Kőkemény védelem, szinte hibátlan passzjáték, remek futójáték, csak lehet, hogy későn kapcsolt a San Diego, a rájátszásuk ugyanis még mindig a Chiefstől függ.

14. (14.) Tampa Bay Buccaneers (8–5)
Papírforma, még ha nem is könnyű meccsen. Kellen Winslow remek TD-elkapása az utolsó negyedben győzelmet ért úgy is, hogy a végén ötödik(!) próbálkozásra sikerült megcsinálni a TD-t a Skinsnek, ám az extra pontot nem sikerült berúgni, illetve több mezőnygólt is elhibáztak.

15. (15.) Indianapolis Colts (7–6)

Csütörtök este azt láthattuk Peyton Manningtől, amit az utóbbi években megszokhattunk tőle, a Colts pedig könnyedén hozta a Titans elleni csoportmérkőzését, még ha az eredmény nem is ezt mutatja. Most kezdődik a Colts élet-halál harca, Manningék ugyanis vasárnap a csoportot vezető Jacksonville-t fogadják, ha pedig hozzák a mérkőzést, átveszik a vezetést az AFC Southban. Egyszerű a képlet, hozni kell a maradék három meccset, akkor megvan a rájátszás.

16. (20.) Miami Dolphins (7–6)
Egy Jets offense-t 6 ponton tartani sosem kis dolog, de a Dolphinsnak ez is sikerült, Brandon Marshall TD-elkapása pedig a győzelmet jelentette a Delfineknek.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-címet?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

17. (17.) Oakland Raiders (6–7)
Jason Campbell szinte tökéletes volt, a futó McFadden szintén, a Raiders védelme mégis elszórakozta a mérkőzés végét a Jacksonville ellen. Nagy kár érte, nyerhető meccs volt, a Kansas City vereségét így nem tudta kihasználni az Oakland.

18. (16.) St. Louis Rams (6–7)
Bradford kulcspillanatokban eladott labdái, illetve a támadószekció gyengélkedése elég volt ahhoz, hogy a Rams simán elbukja a címvédő elleni meccset, ám a Seahawks vereségével továbbra is teljesen nyílt maradt, hogy ki nyeri meg az NFC Westet.

19. (18.) Houston Texans (5–8)
A semmiből hozták vissza a Ravens elleni mérkőzést, ám Matt Schaub a legrosszabb pillanatban hibázott, így a Texans – hosszabbítás után – elbukta a hétfő esti rangadót. Ennyit a rájátszásról szövögetett houstoni álmokról.

20. (19.) Cleveland Browns (5–8)
Delhomme szörnyű teljesítményének és Peyton Hillis elvesztett labdáinak hála, a Browns kikapott Buffalóban. Sebaj, az utolsó hetekben még megfricskázhatják a csoportellenfeleket, csak hogy legyen egy kis izgalom a szezon végére az AFC Northban is.

21. (21.) Dallas Cowboys (4–9)

Nem tudta megfogni Desean Jacksont a dallasi védelem, ez pedig végzetesnek bizonyult. Azért a Cowboys az utolsó héten még játszik az Eaglessel, hatalmas végjáték bontakozhat ki az NFC Eastben is, tekintve, hogy biztos nem ajándékozza oda csak úgy a rájátszást a Cowboys.

22. (22.) Tennessee Titans (5–8)
Folytatódik a Titans blama, Jeff Fisher mint ha már nem tudná kézben tartani a csapatát az utóbbi hetekben…

23. (26.) San Francisco 49ers (5–8)

Alex Smith kezdhetett ismét a San Franciscóban, nem is játszott rosszul. 255 passzolt yardja mellé 3 TD-t is adott, a 49ers pedig végig uralta a Hawks elleni meccset.

SZAVAZÁS

Ön mit gondol a 18 mérkőzéses alapszakasz lehetőségéről?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

24. (23.) Seattle Seahawks (6–7)
Borzasztóan kellett volna a 49ers elleni győzelem a Seahawksnak, hiszen a Rams kikapott New Orleansban, ám a Seattle nem tudta kihasználni a St. Louis botlását, köszönhetően főként Matt Hasselbeck igen visszafogott teljesítményének. (4 interception, 2 fumble) Ezen a héten Falcons, majd Buccaneers következik. Hát, nem a Seahawks lesz az esélyes egyik találkozón sem…

25. (24.) Minnesota Vikings (5–8)
A végül Detroitban rendezett mérkőzésen Brett Favre 297 meccses sorozata megszakadt, a Vikings pedig pontosan ugyanolyan összeesett formában játszott, mint ahogy Favre apó lehet manapság. Tarvaris Jackson is megsérült ráadásul, totális csőd Minnesotában.

26. (25.) Washington Redskins (5–8)

Graham Gano rúgó nem szívesen emlékszik majd vissza erre a vereségre. Két, 25 yardnál közelebbi mezőnygólt is elrontott, majd az utolsó pillanatokban a rossz snap miatt a jutalompontot sem sikerült értékesíteni.

27. (30.) Buffalo Bills (3–10)

Cleveland pipa, a Bills pedig már három győzelemnél tart idén. Már nincs 1/1 veszély.

28. (28.) Detroit Lions (3–10)

Hatalmas fricska a Lionstól, még ha biztosan nem így alakult volna a meccs, ha Aaron Rodgers nem szenved agyrázkódást. Ndamukong Suh-ék csupán 3 pontot engedélyeztek a Packersnek, ami még Drew Stanton rendkívül gyenge játékával is elégnek bizonyult.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapatnak van a legnagyobb esélye „megszerezni” az 2011-es játékosbörze 1/1-es választási jogát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

29. (30.) Arizona Cardinals (4–9)
Megérkezett John Skelton, a megváltó, ám a Cards győzelme mégis inkább Jay Feeley rúgójátékos futott touchdownjáról, illetve mezőnygóljaitól maradhat emlékezetes.

30. (29.) Denver Broncos (3–10)
Kyle Orton az utóbbi hetekben kritikán aluli formában dobál, ennek ellenére ő a kezdő QB Denverben, Tim Tebow pedig marad a padon egyelőre. Ennyi turnovert nem bír el a Broncos. Sőt, senki sem.

31. (27.) Cincinnati Bengals (2–11)

Palmer ismét silány teljesítményt nyújtott, nagyon érik a QB draft Cincinnatiben. Ki gondolta volna, hogy a 14. játékhétre még a Billsnek is több győzelme lesz, mint a tavaly rájátszásba jutó Bengalsnak? Kezeket fel!

32. (32.) Carolina Panthers (1–12)

Sima vereség az NFC éllovas Falcons ellen, Michael Turner könnyedén elintézte a Clausen vezette Párducokat. Draft…

A 15. forduló csütörtökről péntekre virradóra 2.20 órakor veszi kezdetét a San Diego Chargers–San Francisco 49ers összecsapással!

 NFL
A 14. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard Matt Schaub (Houston Texans) –Baltimore Ravens 393
A legtöbb futott yard Ryan Torain (Washington Redskins) –Tampa Bay Buccaneers 172
A legtöbb elkapott yard DeSean Jackson (Philadelphia Eagles) –Dallas Cowboys 210
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 4028 Peyton Manning (Indianapolis Colts)
A legtöbb futott yard 1330 Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard 1219 Roddie White (Atlanta Falcons)
A legtöbb szerelés 148 Jerod Mayo (New England Patriots)
A legtöbb sack 14 Cameron Wake (Miami Dolphins)
A legtöbb interception 7 Asante Samuel (Philadelphia Eagles)
 NFL 2010, ALAPSZAKASZ
14. FORDULÓ
2010.12.10 2:20 Tennessee Titans–Indianapolis Colts 28–30
2010.12.12 19:00 Washington Redskins–Tampa Bay Buccaneers 16–17
2010.12.12 19:00 Buffalo Bills–Cleveland Browns 13–6
2010.12.12 19:00 Carolina Panthers–Atlanta Falcons 10–31
2010.12.12 19:00 Detroit Lions–Green Bay Packers 7–3
2010.12.12 19:00 Jacksonville Jaguars–Oakland Raiders 38–31
2010.12.12 19:00 Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals 23–7
2010.12.12 22:05 San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 40–21
2010.12.12 22:05 New Orleans Saints–St Louis Rams 31–13
2010.12.12 22:15 San Diego Chargers–Kansas City Chiefs 31–0
2010.12.12 22:15 Chicago Bears–New England Patriots 7–36
2010.12.12 22:15 Arizona Cardinals–Denver Broncos 43–13
2010.12.12 22:15 New York Jets–Miami Dolphins 6–10
2010.12.13 2:20 Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles 27–30
2010.12.14 2:00 Minnesota Vikings–New York Giants 3–21
2010.12.14 2:30 Houston Texans–Baltimore Ravens 28–34 – h.u.
       
15. FORDULÓ
2010.12.17 2:20 San Diego Chargers–San Francisco 49ers  
2010.12.19 19:00 St. Louis Rams–Kansas City Chiefs  
2010.12.19 19:00 Carolina Panthers–Arizona Cardinals  
2010.12.19 19:00 New York Giants–Philadelphia Eagles  
2010.12.19 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Detroit Lions  
2010.12.19 19:00 Cincinnati Bengals–Cleveland Browns  
2010.12.19 19:00 Miami Dolphins–Buffalo Bills  
2010.12.19 19:00 Dallas Cowboys–Washington Redskins  
2010.12.19 19:00 Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars  
2010.12.19 19:00 Baltimore Ravens–New Orleans Saints  
2010.12.19 19:00 Tennessee Titans–Houston Texans  
2010.12.19 22:05 Seattle Seahawks–Atlanta Falcons  
2010.12.19 22:15 Pittsburgh Steelers–New York Jets  
2010.12.19 22:15 Oakland Raiders–Denver Broncos  
2010.12.20 2:20 New England Patriots–Green Bay Packers  
2010.12.21 2:30 Minnesota Vikings–Chicago Bears  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik