NFL: Revis, Charles és Peterson is lapátra kerül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 08:38
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Kansas City Chiefs megvált a futó Jamaal Charlestól, ám sikerült megegyeznie Eric Berryvel, a liga egyik legjobb safetyjével. A Minnesota Vikings nem marasztalja a következő idényre Adrian Petersont, ahogy a New York Jets sem Darrelle Revist. A New Orleans Saints várhatóan elengedi Jairus Byrdöt, a New England Patriots pedig nem tett franchise taget Dont'a Hightowerre. A Washington Redkins egy évre magához láncolta Kirk Cousinst.

Eric Berry 2010 óta tagja a Kansas City Chiefsnek, amellyel most hat évre szóló megállapodást kötött. A szerződés értelmében 78 millió dollárt kereshet, ebből 40 millió garantált.Eric Berry 2010 óta tagja a Kansas City Chiefsnek, amellyel most hat évre szóló megállapodást kötött. A szerződés értelmében 78 millió dollárt kereshet, ebből 40 millió garantált.


A Chiefs kedden jelentette be azt is, hogy kivágja Jamaal Charlest, aki 2008 óta erősítette a Kansas Cityt, ám utóbbi két évében nem tudta legjobbját nyújtani. Charles a következő szezonban 7 millió dollárt keresett volna, ám futóposzton a Spencer Ware, Charcandrick West páros ígéretesnek tűnik, így Charles kivágása logikus lépés. A 30 éves futó a Kansas City történetének legtöbb futott yardot produkáló játékosa 7260 yarddal.


A Minnesota Vikings jelezte, nem él opciós jogával Adrian Peterson esetében, így a sztárfutó március 9-én (a 2017-es szezon hivatalos kezdetekor) szabadügynökké válik. Ez persze nem zárja ki, hogy a játékos és a klub megegyezzen a közeljövőben. Peterson – aki 2007 óta szerepel a Minnesotában – 18 millió dollárt keresett volna a következő idényben.

Nem sokkal a Vikings és a Chiefs bejelentései után a Nem York Jets közölte, a továbbiakban nem tart igényt Darrelle Revis szolgálataira, ami nem meglepő, hiszen a cornerback csúnya rendőrségi ügybe keveredett, állítólag két embert megvert. A 31 esztendős játékos 2015-ben tért vissza a Jetshez – amelyben korábban 2007 és 2012 között szerepelt –, a következő szezonban 15.3 millió dollár ütötte volna a markát. A Jets Revis kivágásával nagyjából 9 millió dollárt spórol.

 

 


A Washington Redskins franchise taget tett az irányító Kirk Cousinsra, aki így várhatóan 23.94 millió dollárt (a 2016-os fizetésének 120 százalékát) kaphat. A feleknek július 15-ig van idejük hosszú távú szerződést kötni.



A New England Patriots várhatóan nem él a franchise tag lehetőségével Dont’a Hightower esetében. A New Orleans Saints pedig minden bizonnyal elengedi Jairus Byrdöt.

A holt szezon összes történése egy helyen!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik