Lenullázták a Giantset, újabb nagy pofont kapott a 49ers

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 22:23
A New York Giants az első csapat az NFL 2013–2014-es idényében, amely nem szerzett pontot egy mérkőzésen, a Carolina otthonában 38–0-ra kikapó Giants 1996 óta először három vereséggel kezdett egy idényt. A Houston a címvédő Baltimore otthonában elveszítette veretlenségét, a New England viszont továbbra is hibátlan. Hozzá és a Kansas Cityhez a Miami, a Seattle és a Chicago csatlakozott, a Denver pedig hétfő este az Oakland ellen őrizheti meg százszázalékos mérlegét. A korai meccsek közül talán a Cincinnati–Green Bay volt a legnagyobb rangadó, s hiába fordított a Packers 0–14-ről 30–14-re, több pontot nem szerzett, és kikapott 34–30-ra.

Eli Manning a nyolcadik eladott labdáját, a New York Giants a harmadik vereségét jegyezte (Fotó: Reuters)
Eli Manning a nyolcadik eladott labdáját, a New York Giants a harmadik vereségét jegyezte (Fotó: Reuters)
Eli Manning a nyolcadik eladott labdáját, a New York Giants a harmadik vereségét jegyezte (Fotó: Reuters)
Eli Manning a nyolcadik eladott labdáját, a New York Giants a harmadik vereségét jegyezte (Fotó: Reuters)
Eli Manning a nyolcadik eladott labdáját, a New York Giants a harmadik vereségét jegyezte (Fotó: Reuters)

 

Cincinnatiben meglepetésre készült a Bengals a Green Bay ellen, és hatpercnyi játék után úgy tűnt, nem véletlenül bizakodtak: előbb Giovani Bernard, majd BenJarvus Green-Ellis futott a Packers célterületére, 14 pontos előnyhöz juttatva a házigazdákat. Csakhogy a Green Bay játékosai nem estek kétségbe, a második negyedben átvették a vezetést. Mason Crosby három mezőnygólja mellé M. D. Jennings védő touchdownját jegyezték, miután Green-Ellis elejtette a labdát.

A tavaszi játékosbörzén Eddie Lacy futó mellé Johnathan Franklint is kiválasztotta a Packers ugyanezen a poszton, de csak harmadik számú futó volt a másik újonc. Lacy a Bengals ellen nem játszhatott, a helyén kezdő James Starks az első félidőben megsérült, így a második játékrészre Franklin jött ki a támadócsapattal. Nem sokáig várt a nagy játékkal, futott egy 51 yardosat, és bekocogott a támadófal mögött két yardról. Aaron Rodgers James Jonesnak adott TD-passza után már 30–14-re vezettek a vendégek, azaz 30 megválaszolatlan pontot szereztek.

Ám a Cincinnati ezután tett róla, hogy ne legyen izgalmas a vége. Andy Dalton előbb A. J. Greennek, majd Marvin Jonesnak adott TD-passzt, és ha Mike Nugent rúgó nem hibázza el mezőnygól-kísérletét és negyedik jutalomrúgását, vissza is vette volna a vezetést a Cincy. Ezt végül a védelem oldotta meg, éppen Franklin elejtett labdájával futott vissza Terence Newman, és fordított 34–30-ra, maradt 3:47 perc.

Aaron Rodgers és a Green Bay támadást indított, de nem tudta végigvinni, így a Cincinnati nyerte meg a rendkívül fordulatos találkozót.

A New York Giants két vereséggel kezdte a szezont, Eli Manning irányító két meccsen hétszer adta el a labdát. A Carolina elleni idegenbeli meccsen javításra készültek, de hamar kiderült, hogy ez nem fog menni: az első félidőt a Panthers 163, a Giants 18 megtett yarddal zárta, Manninget hatszor sackelték a hazai védők. A harmadik negyed végén már 31–0-ra vezetett a Carolina, amelyben remekelt Cam Newton: két TD-passzt adott Brandon LaFellnek, és egyszer ő maga is befutott a célterületre.

Közben Manning idei nyolcadik eladott labdájával is elszámolhatott, Newton pedig tovább remekelt, Tedd Ginn Jr.-nak adott passzával 38–0-ra növelve az előnyt. A Giants nem tudott válaszolni, 1996 óta először három vereséggel kezdte az idényt, és az idényben elsőként pont nélkül zárt egy meccset.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


A szezont nem éppen a címvédőhöz méltó teljesítménnyel kezdő Baltimore a szintén hézagos Houstont fogadta, és a második negyed elején két Randy Bullock-mezőnygól következtében hatpontos hátrányba került. Ám utána megemberelte magát a Ravens védelme, Daryl Smith Matt Schaub lehalászott passzát, Tandon Doss Shane Lechler puntját vitte vissza hat pontért.

A szünetben visszavonultatták az előző idény végén visszavonult Ray Lewis mezét, majd folytatódott a fieszta: Bernard Pierce futott TD-je és Justin Tucker mezőnygólja után a Houston képtelen volt arra, amire a San Diego és a Tennessee ellen, Matt Schaub és a támadóegység nem tudott összerakni egy TD-menetelést. A Houston így elbukta veretlenségét.

Dallasban a Tony Romo (210 yard, 3 TD) vezette Cowboys simán, 31–7-re legyőzte a St. Louist, amelynek egyetlen pontszerzését Austin Pettis elkapó jegyezte. A hazaiak egyik legjobbja a futó DeMarco Murray volt 175 futott yarddal és egy hatpontossal. A dallasi running back több mint egy év után tudott ismét 100 yard fölé jutni, épp az ellen a Rams ellen, amely ellen két szezonnal korábban klubrekordot jelentő 253 yardot futott újoncként. A Ramsnél Sam Bradfordot hatszor sackelték a Cowboys védői, DeMarcus Ware egymaga két földrevitelt hozott össze, amivel átadta a múltnak Harvey Martin 30 éves klubcsúcsát (114 sack összesen).

Mindössze egy mezőnygólt engedett a New England Patriots a Tampa Baynek. Tom Brady két TD-t passzolt az újonc Kenbrell Thompkinsnak (aki a drafton egyébként nem kelt el), csapata pedig 23–3-ra nyert otthon. A Pats a szünetben már 17–3-ra vezetett, a végjátékban Stephen Gostkowski növelte az előnyt két mezőnygóllal, melyek közül az egyik 53 yardról született.

A New Orleans Saintsnek is könnyű délutánja volt. A Cardinals ugyan Alfonso Smith futott hatpontosával még vezetett az első negyedben, a vége azonban 31–7 lett a hazaiak javára. Ebben Drew Brees irányító hatalmas szerepet vállalt: 342 passzolt és 21 futott yardja mellé három passzolt és egy futott TD-t is feljegyzett magának. Érdekesség, hogy Breesé volt az első futott hatpontos az idényben a Saints részéről. New Orleansnál Jimmy Graham kétszer is elkapta Brees passzát az Arizona célterületén belül, összesen 134 yardot hozott össze a liga egyik legjobb tight endje. A Saints védelme négyszer sackelte Carson Palmert, valamint két interceptiont is jegyzett.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csoportelsőnek van a legnagyobb sansza rá, hogy ezúttal még a rájátszásba se jusson be?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Elképesztő izgalmak közepette ért véget a Titans–Chargers összecsapás, amelyet végül a hazaiak nyertek 20–17-re. Pedig fordítva is lehetett volna, ha tizenöt másodperccel a vége előtt Jake Locker (299 yard, 1 TD, 1 futott TD) nem passzol jól Justin Hunternek a vendégek célterületén belül. A Chargers 17–10-es vezetéssel vághatott neki az utolsó játékrésznek, ám ott Rob Bironas mezőnygóljával és Hunter említett 34 yardos elkapásával fordítottak a hazaiak, akik így 1992 óta először győzték le a Chargerst. Ezelőtt zsinórban kilencszer maradt alul a Titans a San Diego ellen. A Chargers utolsó játékával még megpróbálta összehozni a csodát, ám még a nem mindennapi hátra felé irányuló passzok után sem jött össze a pontszerzés.

A Lions 1939 óta először tudott nyerni idegenben a Redskins vendégeként, így sikerült megszakítani a 21 meccses rossz szériát. Matthew Stafford 385 passzolt yarddal, Calvin Johnson és Nate Burleson pedig egyaránt több mint száz elkapott yarddal zárt Washingtonban. Három negyed után egyenlő volt az állás (17–17), ám ekkor Robert Griffin III (326 passzolt, 37 futott yard, 0 TD) elejtette a labdát, így a Lions egy sikeres mezőnygóllal elhúzott, majd a Reskinsnek volt egy visszavont hatpontosa, mert mint a visszajátszásból kiderült Aldrick Robinson nem birtokolta a labdát Griffin passzát követően. A hajrában Calvin Johnson is megszerezte saját maga "szokásos" TD-jét, a vége 27–20 lett a vendégeknek.

Nem nagyon bosszankodott a Browns Trent Richardson távozása miatt, sőt amiatt sem, hogy Brandon Weeden sérülése miatt az alapesetben harmadik számú Brian Hoyernek kellett az irányító szerepét magára vállalnia a Vikings otthonában elért 31–27-re megnyert mérkőzésen. A Brownsnál Jordan Cameron (TE) három labdát kapott el a célterületen belül, az utolsót 51 másodperccel a vége előtt. Hoyer 321 yardja és 3 TD-passza mellé három interceptiont is dobott, de ez is elég volt az így továbbra is nyeretlen Minnesota ellen. A Clevelandbe eltiltásából visszatérő Josh Gordon 146 yarddal és egy hatpontossal zárt. A hazaiaknál Christian Ponder ugyan két TD-t is futott, de egyszer elpasszolta a labdát, egy fumble-t is összehozott, ráadásul hatszor sackelték. Adrian Peterson 88 yarddal és egy TD-vel zárt.

A 22 óra után kezdődő mérkőzéseken

Santonio Holmes TD-je döntött a Bills ellen (Fotó: Action Images)
Santonio Holmes TD-je döntött a Bills ellen (Fotó: Action Images)

 

Az Atlanta hamar tízpontos előnybe került Miamiban, előbb Jason Snelling kapott hétyardos TD-passzt Matt Ryantől, majd Matt Bryant 52 yardos mezőnygóljával szerzett újabb pontokat a Falcons. A Dolphins Daniel Thomas 5 yardos futásával szépített, majd Bryant 20 yardos mezőnygóljára Caleb Sturgis felelt a félidő utolsó másodperceiben (10–13).

A második félidő sem kezdődött jól a Miami számára, Ryan Tannehill egyből elvesztette a labdát, Levine Toilolo 2 yardos elkapásával pedig visszaállt a közte tíz (10–20). Sturgis 50 yardos mezőnygólja, valamint egy gyors labavesztés-váltást követően Brian Hartline elkapása azt jelentette, hogy a záró játékrészre fej fej mellett érkeznek a felek (20–20). Ekkor Bryant újabb rúgásával megint megszerezte a vezetést a Falcons, a végszó azonban a hazaiaké volt, Tannehill újabb TD-passza 43 mp-cel a vége előtt pedig a Dolphins harmadik sikerét eredményezte (27–23).

A San Francisco 49ers hazai pályán 27–7-re kikapott az Indianapolis Coltstól, ráadásul egyik legjobbját, Aldon Smitht is elvesztette a következő mérkőzésre.

Andrew Luck egyetemi mestere, Jim Harbaugh ellen vezette hadba a hét közben a Cleveland Browns futóját megszerző Indianapolist, és Trent Richardson mindjárt egy egyyardos TD-vel köszönt be. Bár erre még Kendall Hunter révén felelt az előző fordulóban a Seattle otthonában 29–3-ra kikapó 49ers,a következő két negyedben csak egy-egy Adam Vinatieri mezőnygól esett, így a Colts három játékrész után 13–7-re vezetett. Az utolsó felvonásban aztán Luck és Ahmad Bradshaw is futott egy TD-t, a Cotls pedig magabiztosan, 27–7-re nyert.

A forduló legsimább mérkőzésének a Jacksonville seattle-i vendégjátéka ígérkezett, az eddig mindössze 11 pontot szerző Jaguárok a feltartóztathatatlanul menetelő, és brutális védelemmel rendelkező Seahawksszal találkozott. A második negyed elején Zach Miller tight end már a második elkapott TD-jénél járt, majd Steven Hauschka 21 yardos mezőnygólja után Sidney Rice is eredményes volt, így gyakorlatilag a félidőre eldőlt az összecsapás (24–0). A nagyszünet után Rice újra TD-t szerzett, és bár Maurice Jones-Drew szépített, a Seattle-nek az irányítócsere is belefért. Sőt, Tarvaris Jackson is adott egy TD-passzt Doug Baldwinnak (38–7).

A játékrész hajrájában Josh Scobee 33 yardról betalált, majd a negyedik negyedben Jordan Todman közeli futásával tovább közeledett a Jaguars (38–17), Jackson 5 yardos futása azonban újra kiütésessé tette a különbséget (45–17). A vendégek részéről ki kell emelni a 143 yardig jutó Cecil Shortsot, aki ennek ellenére TD-t nem szerzett.

Újonc irányítók csatájára került sor New Yorkban, ahol a Jets fogadta a hozzá hasonlóan 1–1-gyel álló Buffalót. Geno Smith egy 8 yardos TD-futással köszönt be az első negyedben, amire Dan Carpenter két mezőnygólja volt a válasz a folytatásban, de Stephen Hill 51 yardos TD-je, valamint Nick Folk rúgása magabiztos hazai előnyt eredményezett (17–6).

Sőt, Folk második mezőnygólja után már két TD-s előnnyel vezetett a Jets, de Carpenter újabb két hárompontosa, valamint E. J. Manuek Scott Chandlernek adott 33 yardos TD-passza és a sikeres kétpontos kísérlet után kiegyenlített a Bills (20–20).

Volt még egy válasza azonban a 8 sackig jutó Jetsnek, Santonio Holmes 69 yardos elkapása pedig hazai sikert eredményezett (27–20).

Sunday Night Football

A szezont két győzelemmel kezdő Chicago a két vereséggel rajtoló Pittsburghöz látogatott, és az első félidő tükrözte a két csapat eddigi játékát. A Bearsből Matt Forte és Michael Bush is befutott a Steelers célterületére, s miután Major Wright Ben Roethlisberger passzának lehalászásából szintén TD-t jegyzett, már 24–3-ra vezetett a vendég csapat.

A Pittsburgh reménytelen játékát Meskó Zoltán, azaz a vele szemben elkövetett szabálytalanság változtatta meg: az egyik puntnál Anthony Walters letarolta az erdélyi rúgót, így maradt a labda a Steelersnél, és a hazaiak egyetlen bombaformában játszó játékosa (9 elkapás, 196 yard, 2 TD), Antonio Brown 33 yardos elkapásával szépített a vendéglátó.

A második félidő eleje is a Pittsburghé volt, Brown második, egykezes TD-elkapása közelebb hozta a Steelerst, amely Shaun Suisham mezőnygólja után a negyedik negyedben négy pontra feljött. Ám ekkor Jay Cutler a kezébe vette az irányítást, pazar futással és sikeres passzokkal tartotta életben a Bears támadását, és Earl Bennettnek adott TD-passzával eldöntötte a meccset.

Julius Peppers védekező TD-je csak hab volt a tortán, a Chicago 40–23-ra nyert öt szerzett labdával és továbbra is hibátlan, egyedüli csapatként az NFC Északi csoportjában. A Pittsburgh, amely három forduló alatt nemhogy győzelemre, szerzett labdára sem lehet még büszke, hiába mutatott biztató jeleket a támadójátékában, utolsó az AFC Északi négyesében.

NFL 2013, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
2013.09.202:25Philadelphia Eagles–Kansas City Chiefs16–26
2013.09.2219:00Cincinnati Bengals–Green Bay Packers34–30
2013.09.2219:00Dallas Cowboys–St. Louis Rams31–7
2013.09.2219:00Tennessee Titans–San Diego Chargers20–17
2013.09.2219:00Minnesota Vikings–Cleveland Browns27–31
2013.09.2219:00New England Patriots–Tampa Bay Buccaneers23–3
2013.09.2219:00New Orleans Saints–Arizona Cardinals31–7
2013.09.2219:00Washington Redskins–Detroit Lions20–27
2013.09.2219:00Carolina Panthers–New York Giants38–0
2013.09.2219:00Baltimore Ravens–Houston Texans30–9
2013.09.2222:05Miami Dolphins–Atlanta Falcons27–23
2013.09.2222:25New York Jets–Buffalo Bills27–20
2013.09.2222:25San Francisco 49ers–Indianapolis Colts7–27
2013.09.2222:25Seattle Seahawks–Jacksonville Jaguars45–17
2013.09.232:30Pittsburgh Steelers–Chicago Bears23–40
2013.09.242:30Denver Broncos–Oakland Raiders

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik