NFL: az edző volt csapata sem állította meg a Kansas Cityt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.20. 11:21
null
Andy Reid büszkén állhatott az oldalvonal mellett (Fotó: Reuters)
Sikeresen tért vissza Andy Reid Philadelphiába, ahol az előző idényig bezárólag 14 éven át sikeresen irányította a helyi NFL-csapatot, az Eaglest. A már a Kansas Citynél dolgozó vezetőedzőt ováció fogadta, de a meccs végére kiürült a stadion, a Chiefs ugyanis 26–16-ra legyőzte az Eaglest.

Andy Reidet az előző idény végén elküldték az Eaglestől, és a helyére az oregoni egyetem edzőjét, Chip Kellyt szerződtették, aki teljesen új, villámakciós játékstílust hozott az NFL-be. Ám ez a vakmerő játék magában hordozza a labda eladásának lehetőségét, amit ezúttal tökéletesen láthattunk, az Eagles ötször adta el a labdát, és végig futott az eredmény után.

A Kansas City ugyanakkor korán 10–0-s előnybe kerülve semmiféle kockázatot nem vállalt, a legfontosabb a labda megőrzése volt számára, és egyszer sem adta el azt. Ryan Succop sorban rugdosta a mezőnygólokat, amelyek mellé egy-egy interception- és futott touchdownt jegyzett a Chiefs.

Az előző idényt két győzelem mellett 14 vereséggel záró Kansas City már három győzelemmel áll, azaz máris elmondhatjuk, hogy megérte Reidet és Alex Smith irányítót szerződtetni – még akkor is, ha utóbbi semmi különöset nem csinált, „csak” nagyon óvatos játékkal megtartotta a labdákat.

A Philadelphia korábbi irányítója, Donovan McNabb is érzelmes visszatérésnek örvendhetett, a meccs szünetében visszavonultatták ötös mezét.

NFL 2013
3. FORDULÓ, TNF
Philadelphia Eagles–Kansas City Chiefs 16–26
(6–10, 0–6, 3–0, 7–10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik