NFL: nincs már veretlen csapat a ligában, kikapott a Chiefs

Vágólapra másolva!
2010.10.10. 22:58
Nincs már veretlen csapat a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL): az eddig egyedüliként hibátlan mérleggel rendelkező együttes, a Kansas City Chiefs az Indianapolis Colts vendégeként szenvedett 19–9-es vereséget az 5. fordulóban.

Az előző hétvégén szabadnapos Kansas City Chiefs négy fordulót követően három győzelemmel állt, de a negyedik sikert már nem sikerült begyűjteniük Matt Casseléknek – bár tegyük hozzá gyorsan, az Indianapolis Colts otthonába nem nyerni járnak az ellenfelek.

A hazaiak sztárirányítója, Peyton Manning ezúttal nem brillírozott (244 yard, 0 touchdown, 1 interception), de a veterán rúgójátékos, Adam Vinatieri négy mezőnygólt értékesített, a hajrában pedig Mike Hart futott touchdownja bebiztosította a Colts 19–9-es győzelmét.

A forduló előtt nyeretlen csapatok közül a Bufallo Bills és a Carolina Panthers ezúttal is vereséget szenvedett (a San Francisco 49ers magyar idő szerint hétfő hajnalban lép pályára), azonban a Detroit Lions remek teljesítménnyel gyűjtötte be első győzelmét.

A sérült Matthew Staffordot helyettesítő Shaun Hill ezúttal is remekül irányította az Oroszlánokat – 227 yard mellett három touchdownt passzolt az egyébként nem túl acélos St. Louis Rams ellen – de a találkozó legszebb megmozdulása Stefan Logan nevéhez fűződik, aki 105 yardos, kezdőrúgás-visszahordásból elért TD-vel vétette észre magát. A tavalyi önmagához képest sokkal acélosabbnak tűnő Detroit 44–6-ra győzött.

A Washington Redskins a hosszabbításban verte meg 16–13-ra a Green Bay Packerst, úgy, hogy a Green Bay szinte végig vezetett a találkozón. A hajrában azonban magukra találtak a fővárosiak, és a 10–0-ra megnyert negyedik negyednek köszönhetően hosszabbításra mentették a meccset. Tegyük hozzá gyorsan, egy másodperccel a vége előtt, 13–13-as állásnál a Green Bay rúgója, Mason Crosby a bal oldali kapufát találta el – mentségére legyen mondva, 53 yardról. A hosszabbításban pedig Graham Gano, a Rézbőrűek rúgója 33 yardos mezőnygóljával megnyerte a meccset a Washingtonnak.

A New York Giants meglepően simán, 34–10-re győzött a Houston Texans vendégeként, az Óriások irányítója, Eli Manning három TD-passzt osztott ki, ezekből kettőt Hakeem Nicksnek. A New York-iak Osi Umenyiora vezette védelme is kitett magáért, mindössze 25 yardot engedélyezett a liga jelenlegi egyik legjobb futójának, Arian Fosternek.

A Baltimore Ravens annak ellenére verte meg 31–17-re a Denver Broncost, hogy a vendégeknél Kyle Orton 314 yardot és két touchdownt passzolt, az elkapó Brandon Lloyd pedig 135 yarddal és két TD-vel zárt. Azonban a Broncos kilátástalan futójátékát könnyűszerrel hatástalanította a baltimore-i védelem, és a hazaiak összesen négy futott touchdownt értek el: Ray Rice kétszer, Willis McGahee és az irányító Joe Flacco egyszer-egyszer futott be a célterületen belülre.

A szezon előtt pofozógépnek predesztinált Tampa Bay Buccaneers egy utolsó másodpercekben szerzett mezőnygóllal verte meg a Cincinnati Bengalst, és már három győzelemmel áll.

Összefoglaló cikkünk ide kattintva olvasható.

 NFL
ALAPSZAKASZ, 5. FORDULÓ
Houston Texans–New York Giants 10–34
Detroit Lions–St. Louis Rams 44–6
Washington Redskins–Green Bay Packers 16–13 (h. u.)
Carolina Panthers–Chicago Bears 6–23
Cincinnati Bengals–Tampa Bay Buccaneers 21–24
Baltimore Ravens–Denver Broncos 31–17
Cleveland Browns–Atlanta Falcons 10–20
Indianapolis Colts–Kansas City Chiefs 19–9
Buffalo Bills–Jacksonville Jaguars 26–36
KÉSŐBB
Arizona Cardinals–New Orleans Saints
Dallas Cowboys–Tennessee Titans
Oakland Raiders–San Diego Chargers
San Francisco 49ers–Philadelphia Eagles
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS
New York Jets–Minnesota Vikings

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik