NFL: idén Rams-Patriots mérkőzést rendeznek Londonban

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2012.01.20. 14:46
null
A New England Patriots 2009-ben már szerepelt Londonban, akkor Tom Bradyék 35–7-re legyőzték a <br />Tampa Bay Buccaneerst (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonjában St. Louis Rams–New England Patriots mérkőzést rendeznek Londonban. A találkozóra október 28-án kerül sor.

 

Az NFL Egyesült Államokon kívüli népszerűsítésére életre hívott International Series részeként az együttesek 2007 óta játszanak Londonban szezononként egy alapszakasz-mérkőzést.

Először a Miami Dolphins és a New York Giants mérte össze az erejét – utóbbi a sikere után a szezon végén bajnoki címet is ünnepelhetett. 2008-ban a San Diego Chargers és a New Orleans Saints találkozott, az eddigi talán legjobb mérkőzésen a Szentek 37–32-re diadalmaskodtak.

Egy évvel később az idén is érdekelt New England Patriots fektette két vállra a Tampa Bay Bucceneerst, amelyet 2011-ben a Chicago Bears is felülmúlt az angol fővárosban, a kettő között pedig a San Francisco 49ers Denver Broncos elleni győzelmét láthatták a kilátogató szurkolók.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                                  partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Mint az előbbiekből látható, a Hazafiak a Bucceneershez hasonlóan a második fellépésükre készülnek, amellyel a londoni meccsek között holtversenyben elsőnek számítanak majd – de ez nem tart majd sokáig, tekintve, hogy hivatalos lett az is, hogy a St. Louis Rams nemcsak ezt a mérkőzését rendezi Angliában, hanem a következő három idény mindegyikében áthozza az egyik otthoni találkozóját.

„Nagy öröm, hogy a Rams minden évben egy meccsét Nagy-Britanniában játssza majd a következő három szezonban, mert így tovább nőhet a sportág népszerűsége a határokon túl is” – mondta Roger Goodell, a liga elsőszámú vezetője.

Az NFL azt szerette volna, ha 2012-től már legalább két meccset rendeznek az európai szigetországban, de a liga bejelentése szerint idén ez az egyetlen találkozó lesz az Egyesült Államokon kívül.

A klubtulajdonosok tavaly októberi gyűlésükön úgy döntöttek, mind a 32 együttes lehetőséget kap arra, hogy évente legalább egy hazai alapszakaszmeccsét a szigetországban rendezze meg, annyi a kikötés, hogy vendégként minden csapatnak legfeljebb egyszer lehet 2016-ig Európában játszania, ami azt jelenti, hogy a soron következő öt idényben akár 32 meccsre is Európában kerülhet sor.

A St. Louis Rams és a többi együttes edzőkeringőjéről bővebben ide kattintva olvashat!

LONDONI NFL-MÉRKŐZÉSEK
2007. október 28. Miami Dolphins–New York Giants 10–13
2008. október 26. New Orleans Saints–San Diego Chargers 37–32
2009. október 25. Tampa Bay Buccaneers–New England Patriots 7–35
2010. október 31. San Francisco 49ers–Denver Broncos 24–16
2011. október 23. Tampa Bay Buccaneers–Chicago Bears 18–24
2012. október 28. St. Louis Rams–New England Patriots
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik