NFL: Graham és a Saints még mindig milliókra egymástól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.26. 13:59
null
Vajon Drew Brees és Jimmy Graham a következő szezonban is együtt örülhet majd? (Fotó: Action Images)
Idén is megtartották a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság aktuális évi játékosbörzéjét (draft) megelőző felmérőt, az NFL-combine-t, de emellett is számos érdekességet hozott a mögöttünk hagyott hét. Lássuk a legérdekesebbeket!

 

Az Indianapolisban megrendezett eseményen ezúttal is összemérték képességeiket az egyetemről kikerülő legjobb játékosok – 40 yardos, speciális helyzetből indított sprintben, súlyemelésben (102 kg-t kell minél többször kinyomni), magas- és távolugrásban, oldalirányú mozgást és koordinációs képességet mérő feladatokban (20 és 60 yardos „shuttle” és „3-cone drill”), emellett pedig a posztokra jellemző speciális feladatokban nyújtott teljesítményeket is megfigyelhették az NFL-csapatok szakemberei.

A leggyorsabbnak idén a Kent State egyetem korábbi futója, Dri Archer bizonyult, aki a hivatalos mérés szerint 4.26 másodperc alatt tette meg a 40 yardot, két századdal elmaradva Chris Johnson (Tennessee Titans) 2008-as rekordjától (4.24). A súlyemelésben a North Carolina egyetemről érkező támadófalember, Russell Bodine végzett a legjobban, ő 42-szer nyomta ki egymás után a 102 kilót, a legjobb súlypontemelkedése Ryan Shaziernek (Ohio St., linebacker) volt, közel 107 centiméterrel (42 hüvelyk), helyből távolra volt Lache Seastrunk (Baylor, futó) a legjobb, majd' 338 centiméteres eredményével (11 láb, 1 hüvelyk).

A Kansas City Chiefs várhatóan nem próbálja meg keretében tartani kiváló támadófalemberét, Branden Albertet. A nagyszerű tackle lehetséges kérői között az Arizona Cardinalst és a Miami Dolphinst tartják a legvalószínűbbnek.

Sidney Rice ideje alighanem lejárt Seattle-ben
Sidney Rice ideje alighanem lejárt Seattle-ben

A New Orleans Saints és lejáró szerződésű tight endje, Jimmy Graham álláspontja továbbra sincs túl közel egymáshoz, már ami a játékos új bérét illeti, ligaközeli értesülések szerint még mindig dollármilliók választják el a feleket egymástól. A Szentek csoportriválisainál sem állt meg az élet, az Atlanta Falcons a szezonnyitást követő napokban alighanem elbocsátja 2012-ben ötéves szerződést kötő söprögetőjét, a Pro Bowlban is szereplő Thomas DeCoudot, a Carolina Panthers elveszíti támadófalának egyik legjobbját, Jordan Grosst, aki szerdán jelenti be visszavonulását, a Tampa Bay Buccaneers ligaelit cornerbackje, Darrelle Revis iránt pedig számos csapat érdeklődik.

A bajnok Seattle Seahawks a ligaközeli információk szerint elbocsátja Sidney Rice-t, az elkapó 2011 nyarán ötéves, 41 milliós szerződést írt alá. Az Oakland Raiders viszont három évvel meghosszabbította futóból szélső hátvéddé képzett játékosa, Taiwan Jones szerződését.

A ligával kapcsolatos további hír még, hogy az előzetesen várt 126.3 millió dolláros fizetési sapka helyett nem kizárt, hogy végül 130 millió fölé mehetnek a csapatok – volt, ahol már 135 milliós összegről is írtak.

A liga emellett komoly tárgyalásokat folytat, amelynek eredményeképpen a Pro Bowl 2015-ben jó eséllyel Arizonába költözhet.

A Philadelphia Eagles szerdán meghosszabbította Jason Peters 2015-ben lejáró szerződését, a 32 éves támadófalember a következő idényben közel tíz millió dollárt kereshet, ehhez kapott még egy négyéves kiterjesztést, amely során további 41.3 milliót kereshet (ebből 19.55 millió a garantált tartalom), így a következő öt idényben 51.3 millió dollár ütheti a kiválóság markát.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik