NFL-draft, előrejelzés - 2. rész

HERCZEG ÁDÁM (BOWL.HU)HERCZEG ÁDÁM (BOWL.HU)
Vágólapra másolva!
2011.03.30. 10:08
null
Jon Baldwin révén végre magas elkapója is lenne Tom Bradynek (Fotó: community.post-gazette.com)
Címkék
Már csak egy hónap van hátra a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) uborkaszezonjának legnagyobb jelentőségű eseményéig, a 2011-es draftig. Ennek apropóján készítette el kérésünkre a Bowl.hu az oldal által leglogikusabbnak, leginkább várhatónak vélt „forgatókönyvet” (mock draft). A kétrészes, kétkörös előrejelzés nem tartalmaz csapatok közötti cseréket (trade-eket), és a jelenlegi erőviszonyok alapján íródott. Íme, a második kör képzeletbeli alakulása!

 

2/1 New England Patriots – Jon Baldwin, WR, Pittsburgh

*Armanti Edwards megszerzése miatt adta oda a Panthers az idei 2. körét a Patsnek.

Randy Moss távozása óta Brandon Tate a legmagasabb elkapó a maga 183 centiméterével, hosszú távon pedig nem lehet megélni úgy, hogy Gronkowski az egyetlen biztos vörös zónás célpont.

2/2 Buffalo Bills – Jake Locker, QB, Washington

Akármennyire is bíztató volt Ryan Fitzpatrick, tisztán érződik, hogy nem bíznak benne eléggé. Ha Locker nem lesz gyorsan „NFL-kész" akkor még most is jó szolgálatot tehet a Harvard öregdiákja.

2/3 Cincinnati Bengals – Stephen Paea, DT, Oregon State

Peko és Paea hosszú távú megoldást tudna nyújtani a védőfal közepén, kiegészülve a passz siettetésben kiemelkedő Geno Atkinsszel, ami az egész védekezés alapját megadná.

2/4 Denver Broncos – Brandon Harris, CB, Miami (FL)

Bailey sem játszik örökké, a másik potenciális kezdő corner, Perrish Cox pedig bármelyik nap képes lecsukatni magát, így feltétlen növelni kell a variációs lehetőséget.

2/5 Cleveland Browns - Marvin Austin, DT, North Carolina

Ahtyba Rubin ha be tud illeszkedni a 4 emberes falba, akkor Austinnal kiegészülve a liga bármelyik támadósora ellen komoly fennakadást tudnak bemutatni – szó szerint.

2/6 Arizona Cardinals – Ben Ijalana, OT, Villanova

Lehet, hogy a profik között átképzik guardnak, de Arizonában ez szinte mindegy, mert mindkét poszton emberhiány van. A másodosztály legjobb falembere akár azonnal a mély vízben találhatja magát.

2/7 Tennessee Titans – Christian Ballard, DE, Iowa

Új főedző, új védőfaledző, sok kérdőjel. Ha a régi mentalitásból indulunk ki, akkor egy több poszton bevethető nagyember jól illik a képbe, főleg, hogy kívül és belül is akadtak gondok a rotációban.

2/8 Dallas Cowboys – Danny Watkins, OG, Baylor

Ő is sokoldalú játékos, és bár vannak vele szemben kérdőjelek, nincs jobb elérhető alternatíva arra, hogy Tony Romo komfortérzetét növelni tudja Jerry Jones.

2/9 Washington Redskins – Akeem Ayers, OLB, UCLA

Brian Orakpo 2 év alatt 2 Pro Bowlon vett részt, ami akkor is nagy szó, ha manapság már nem ez az első számú fokmérő az eredményességre. A másik szélen viszont senki olyan sincs, akit a meccs nagy részében pályán lehetne tartani, ezért jönne a jól a játék több elemében rutinosnak számító Ayers.

2/10 Houston Texans – Rahim Moore, FS, UCLA

Rosszabb már nem lehet a Texans secondary, így akár már egy újonc is gyökeres változást hozhat a játékba. Ez főleg akkor igaz, ha Moore a 2009-es önmagát idézi, nem pedig a legutóbbi évadban látottat.

Aaron Williams
Aaron Williams

2/11 Minnesota Vikings – Aaron Williams, CB, Texas

Cedric Griffin után újabb egykori Texas játékos kerülhet be a Vikings kezdőjébe CB poszton, de ha Frazier edző úgy gondolja, hogy jobb neki a safety poszt, az sem rossz, mert Husain Abdullahnál biztosan jobb játékos.

2/12 Detroit Lions – Bruce Carter, OLB, North Carolina

Jelenleg egyetlen rutinos linebacker sincs a keretben a Millen-érából maradt, NFL szinten poszt nélküli Jordon Dizonon kívül, így eléggé adja magát a választás.

2/13 San Francisco 49ers – Christian Ponder, QB, Florida State

Egyáltalán nem biztos, hogy bármelyik Smith is maradni akar, márpedig irányítani muszáj valakinek. Ponderrel kapcsolatban merül fel a legkevesebb kérdőjel az irányítók közül; lehet, hogy benne van a legkisebb fejlődési potenciál, de a leggyorsabban bevethető is talán ő lehet.

2/14 Denver Broncos – Mikel LeShoure, RB, Illinois

*Brandon Marshall megszerzése nyomán került a Miami draftjoga Denverbe.

Morenón kívül a túlsúlyos, mindenhonnan kirúgott LenDale White tűnik jelenleg érdemi opciónak a futókat tekintve, márpedig ha itt még egy LeShoure szintű játékos elérhető, akkor ki kell használni. Főleg, ha Tebow lesz a QB, mert akkor biztos, hogy visszaesik a passzjátékok száma.

2/15 St. Louis Rams – Ryan Williams, RB, Virginia Tech

Nincs mire várni, Steven Jackson a legjobb társat érdemli, ez pedig nem más, mint az első egyetemi szezonjában, 13 meccsen 1655 yardot és 21 touchdownt szerző Williams.

2/16 Oakland Raiders – Stefen Wisniewski, C, Penn State

Gyakorlatilag biztossá vált, hogy liga egyik legjobb védője, Nnamdi Asomugha elhagyja eddigi állomáshelyét, ami nagyban befolyásolja a Raiders jövő évi játékerejét. Kellene tehát egy méltó utód, de a támadófalban nem csak minőségi, hanem mennyiségi problémák is adódtak. Ha Jared Veldheer marad az OT poszton, akkor Wisniewski azonnal kezdő centerré avanzsálhat, sőt akár guardként is bevethető, ha a szükség úgy hozza.

A húzónevek közül Zach Miller, Michael Bush és Michael Huff szerződése is lejárt, de reményeik szerint ketten legalább maradnak.

2/17 Jacksonville Jaguars – Quinton Carter, FS, Oklahoma

Nehéz lenne megmondani, hogy a safety vagy a cornerback sor volt gyengébb tavaly, de az biztos, hogy a kisebb merítési lehetőség előbbi poszton van. Sok fiatal CB van a keretben, ezért lehetne inkább középre hozni egy új erőt, aki talán javítani tudna a passz elleni védekezésben, főleg, hogy Considine és Greene maradása sem eldöntött.

2/18 San Diego Chargers – Brooks Reed, OLB, Arizona

Larry English enyhén szólva nem volt meggyőző eddigi idényeiben, és ha gyökeres változás nem áll be a játékában, akkor érdemes már most hozni neki valami segítséget a nyomás gyakorlásához.

SZAVAZÁS

Ön szerint elmarad az NFL 2011-es szezonja?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

2/19 Tampa Bay Buccaneers – Orlando Franklin, OT, Miami (FL)

Jeremy Trueblood szerződése kifutott, és mivel jól muzsikáltak a helyére bekerül ifjoncok, nem érné meg komoly pénzért megtartani. Így viszont biztonsági megoldásként egy rutinos, középen is bevethető játékos megszerzése kerülhet előtérbe.

2/20 New York Giants - Rodney Hudson, OG, Florida State

A nem túl nagyméretű, de centerként is bevethető falember jó befektetés lenne a jövőre nézve, főleg ha a tavalyi sérüléshullám újra előfordulna.

2/21 Indianapolis Colts – Drake Nevis, DT, LSU

A kisebb DT-k közé tartozik Nevis, ezáltal leginkább a Colts rendszerébe illik bele. Erőssége a nyomás gyakorlás a fal közepéről, amire korábban alig volt képes valaki a keretből.

2/22 Philadelphia Eagles – Marcus Cannon, OG, TCU

A tavaly veretlen szezont futó TCU nagyembere elsősorban az erejére alapozva játszik, eddig a fal szélén szerepelt, de mozgékonysága limitált, így a profik között valószínűleg középre húzódik majd. Hatalmas termete miatt (360 font) kikerülni is időbe kerül, ezalatt pedig Vicknek lesz ideje kitalálni, hogy mit kezdjen a labdával.

2/23 Kansas City Chiefs – Jabaal Sheard, OLB, Pittsburgh

Mike Vrabel lényegében befejezte a karrierjét, így csak olyan opciói maradtak a KC-nek a helyére, mint a másodéves Cameron Sheffield, vagy a teljes játékidős játékosnak nem nevezhető Andy Studebaker. Hali egy évig még biztosan marad, utána viszont senki sem tudja mi a terve.

2/24 New Orleans Saints – Mason Foster, OLB, Washington

Az egyébként sem túl minőségi OLB rotációból 2011-re csak peremembereknek van érvényes szerződése. Túlfizetések helyett egyszerűbb megoldás draftolni egy fáradhatatlan tehetséget.

2/25 Seattle Seahawks – DeMarcus Love, OG, Arkansas

Az RT helyre több játékossal is lehet még hosszabbítani (Polumbus, Willis), és bízni benne, hogy Okung egészséges marad. Így Unger lenne a center, Love pedig mérete miatt váltana tackle-ről guardra, de ha valami gond van, akkor Arkansas-ban megszokott posztjára is visszatehető.

2/26 Baltimore Ravens – Torrey Smith, WR, Maryland

Flacco nem az az irányító, aki sztárt csinál az elkapóiból, éppen fordítva működik a dolog. Abban nem lehet bízni, hogy majd ő kisebb nevű emberekkel is ütőképes marad, így aránylag hamar kezébe kell adni még egy célpontot. Smith ezen felül a visszahordásban is korosztálya legjobbjai közé tartozik.

Leonard Hankerson
Leonard Hankerson

2/27 Atlanta Falcons – Leonard Hankerson, WR, Miami (FL)

Mélységi célpontot bármikor lehet találni, viszont a biztos kezű elkapókra sokkal nagyobb az igény. Ilyen játékos Hankerson is, aki segíthet elvonni a figyelmet Roddy White-ról és a liga egyik legimpozánsabb támadósorát készítheti elő az ő draftolása.

2/28 New England Patriots – Allen Bailey, DE, Miami (FL)

Stroud leigazolása csillapította a DE éhséget, de teljesen nem múlt el. Számos projekt játékosa van már ezen a poszton a Patriotsnak, de Bailey kellően sokoldalú ahhoz, hogy Belichick erősségére rámutatva őt húzza. Sőt, mivel vasember, így tán az őrült sérüléshullám is elkerüli majd.

2/29 San Diego Chargers – Titus Young, WR, Boise State

*A Chargers a Cromartie-üzlet jogán jutott hozzá a Jets választásához.

Young nem a magasságot, hanem a sebességet vinné a Chargers elkapó sorába, aki új álompárt alkothatna Phillip Riversszel. Sok hosszú passz, veszélyes visszahordások, sokoldalú fegyver a Vincent Jackson nélküli időkre.

2/30 Chicago Bears – Davon House, CB, New Mexico State

Ha a támadófalat sikerül megerősíteni az első körben, akkor itt DT vagy CB lehet a következő húzás. Igaz, hogy a korábbi draftokon érkezett DJ Moore és Josh Moore is, akiket eddig jegeltek, de talán bennük nincs is több. Gondolva a 3. körre is, egy ott szerzett DT sem sokban különbözne képességileg egy 2/30-astól, míg a cornerek esetében bármikor elindulhat egy lavina, amikor sorra viszik el őket a csapatok.

2/31 Pittsburgh Steelers – Curtis Brown, CB, Texas

Első évében gyaníthatóan nickelbacket játszana, majd folyamatosan építve a karrierjét kerülne be a kezdők közé. Van, aki jobb játékosnak tartja az egykori csapattársánál, Aaron Williamsnél is, már csak az a kérdés, hogy kellően fizikális-e ahhoz, hogy a Steelersben játszon.

2/32 Green Bay Packers – Randall Cobb, WR, Kentucky

Cobb sokoldalú fegyver, visszahord, fut, vagy akár wildcat QB-t is tud játszani. A futójátékban nem kifejezetten erős Packersbe új színt tudna vinni, ráadásul Kentuckyban úgy tudott sztárrá válni, hogy maximum álmodhatott Aaron Rodgers szintű csapattársról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik