NFL: DeSean Jackson hosszabbított, a Cowboys Carr-ral erősített

Vágólapra másolva!
2012.03.15. 17:00
Címkék
Megszületett a megállapodás a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Philadelphia Eagles és kiváló képességű elkapója, DeSean Jackson között. A korábban a franchise tag segítségével a klubhoz láncolt sztár 5 év alatt 47 millió dollárt kereshet – 14 milliót viszont biztosan meg is kap. Jackson négy szezonja alatt 4085 elkapott, 378 futott yarddal segítette együttesét, ráadásul visszahordóként is veszélyes fegyver, 116 punt utáni rohanásból 1226 yardot és négy touchdownt szerzett.

Az ellenfelek nem ritkán már csak ennyit látnak DeSean Jacksonból (Fotó: Action Images)
Az ellenfelek nem ritkán már csak ennyit látnak DeSean Jacksonból (Fotó: Action Images)
Az ellenfelek nem ritkán már csak ennyit látnak DeSean Jacksonból (Fotó: Action Images)
Az ellenfelek nem ritkán már csak ennyit látnak DeSean Jacksonból (Fotó: Action Images)
Az ellenfelek nem ritkán már csak ennyit látnak DeSean Jacksonból (Fotó: Action Images)

 

A Eagles emellett Indianapolisba cserélte támadófalemberét, a tackle poszton bevethető Winston Justice-t. A Sasok a játékos mellett a 6. körös választási jogukat adták a Csikóknak (6/17.), az Indianapolis 6. körös jogáért (6/2.).

SZAVAZÁS

Ön szerint hol folytatja pályafutását Peyton Manning?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az offensive tackle-öknél maradva még egy kicsit, esemény dús napokat tudhat maga mögött a San Diego Chargers. Előbb elbocsátotta kiváló képességű, de súlyos sérülése által hátráltatott vakoldali falemberét, Marcus McNeillt, majd négyéves szerződést kötött az idény közben megszerzett Jared Gaitherrel. Az óriási méretű (206 cm, 154 kg) játékos a Baltimore Ravensnél kezdte meg pályafutását, egy sérülés miatt azonban az egész 2010-es idényt ki kellett hagynia, melyet követően nem marasztalták a Hollók. Gaither az előző idényt a Kansas City Chiefsnél kezdte meg, ám 10 mérkőzés után nem tartottak igényt a szolgálataira, ezt követően csapott le rá a csoportrivális San Diego, ahol az utolsó öt mérkőzésen kezdőként lépett pályára, és védte nagyszerűen Philip Rivers vakoldalát. A Chargers ráadásul nem állt le, hiszen megszerezte a pályafutása első kilenc idényét a Baltimore Ravensnél töltő szélső linebackert, az inkább a futások megállításában jeleskedő Jarret Johnsont, aki négy évig erősítheti új együttesét.

A Colts nem sokkal Justice megszerzése után bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött a Baltimore Ravens színeiben az előző két idényben 3–4-es védőfalemberként 7.5 sacket (az ellenfél irányítóját a játék kiindulási pontjához képest hátrébb a labdával együtt földre vitel) bemutató Cory Reddinget. A játékos (aki ezen időszak alatt 10.5 millió dollárt is kereshet) váltása nem meglepő, hiszen a Colts vezetőedzőjévé azt a Chuck Paganót nevezték ki idén, aki a Ravens védelmét dirigálta az előző szezonokban.

A szabadügynökpiac első napjai az elkapókról szóltak, most azonban beindult a tight end dömping is, a Minnesota Viking 5 éves szerződést kötött az előző bajnokságot vállsérülése miatt kihagyó John Carlsonnal. Redding váltásával szemben ezesetben számos szakértő adott hangot nemtetszésének, hiszen egyrészt sérülése miatt rizikós Carlson megszerzése, másrészt biztató kezdése után már a 2010-es idényben sem éppen kiemelkedő játékától volt hangos a sajtó. Az már csak „apró” részletkérdés, hogy a Vikingek épp tavaly draftoltak tight endet a játékosbörze második körében Kyle Rudolph személyében. A posztnál maradva az Oakland Raiders elengedte Kevin Bosst, Kellen Davis új szerződést kapott Chicagóban, Martellus Bennett pedig a New York Giantsnél kötött ki.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football
A csereirányító posztra süllyedő játékosok közül Kyle Orton a Dallas Cowboysszal kötött hároméves kontraktust, a Chad Henne Blaine Gabbert vetélytársa lehet Jacksonville-ben, Dan Orlovsky Josh Freemant motiválhatja jobb játékra Tampában, Jason Campbell pedig Chicagóban folytatja.

A Dallas Cowboys Orton megszerzésénél komolyabb manővert is bemutatott azért a nap során, az előző idényében borzalmasan teljesítő secondary megerősítésére érkezett a Kansas City Chiefsnél nagyszerűen teljesítő cornerback, Brandon Carr, aki 5 évre 50.1 millió dollárért írt alá. A 2008-as játékosbörze 5. körében elkelő Carr még egy mérkőzést sem mulasztott pályafutása során, 2010-ben a liga legtöbb, 25 labdaelütését mutatta be, az előző kiírásban pedig 4-szer csípte el az ellenfelek irányítójának passzát (interception). Szintén a hátsó részleget erősítheti a New York Jetset két szezon után elhagyó safety, Brodney Pool.

Azért akad távozó is Dallasból, a Jacksonville Jaguars megszerezte hiányzó első számú elkapóját Laurent Robinson személyében. A Cowboysnál az előző idényben 858 yardot és 11 TD-t szerző Robinson 5 évre 32.5 millió dollárért írt alá, ami elég sok, ahhoz képest, hogy 2011 előtt négy idény alatt összesen szerzett 1000 yardot.

A Miami Dolphins hosszabbított védőfalemberével (nose tackle), Paul Soliaijal, aki két év alatt 12 millió dollárt kereshet. A Delfinek cornerbackszekciójukat az Arizona Cardinalst elhagyó Richard Marshall-lal turbózták fel, aki 3 év alatt 16 milliót kereshet.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                                          partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
A Kansas City Chiefs Peyton Hillisszel erősítette meg futórészlegét, így a 2010-es idény két kiemelkedő játékosa, Jamaal Charles és Hillis együtt riogathatja az ellenfeleket. Igaz az is, hogy az előző bajnokságot a villámgyors Charles sérülése miatt kihagyta, míg a bivalyerős Hillis játéka jócskán visszaesett. Egymás kiegészítve azonban így is hatalmas erősségei lesznek várhatóan a Chiefsnek. A Cleveland Brownst elhagyó running back ráadásul kifejezetten olcsó volt, hiszen 3 millióért írt alá. Az így felesleges(ebb)é váló Le’Ron McClain Gaither útját bejárva a Chargershez igazolt – részletek egyelőre még nem ismertek.

A Tampa Bay a nagybevásárlások után ezúttal szűkített keretén, elengedte korábbi centerét, Jeff Faine-t, a Seattle Seahawks pedig Robert Gallery (guard) esetében tett ugyanígy.

A Buccaneershez távozó Carl Nicks helyére a New Orleans Saints már meg is találta az ideális embert, a Ravens kiváló guardját, Ben Grubbsot 5 évre, 36 millió dollárért szerezték meg a Szentek.

 

A Buffalo Bills hatéves szerződést kötött a Houston Texans korábbi kitűnő védőjével, Mario Williamsszel. A 2006-os játékosbörze 1. kiválasztottja a hírek szerint 100 millió dollárt is kereshet új munkaadójánál, és 50 milliós garantált részről lehet hallani esetében.

A liga egyik legjobb „irányítósiettetője” (pass rusher) így az Amerikai főcsoport keleti divíziójában kötött ki, ami nagy megnyugvással töltötte el a Green Bay Packers játékosát, Aaron Rodgerst.

„Gratulálok Mario Williamsnek, hogy aláírt a Buffalóhoz… Jó messzire ment az NFC Northtól (Rodgersék csoportja – a szerk.), köszönet nagyfiú” – tweetelte ki elégedetten Rodgers.

A New England Patriots irányítója, Tom Brady ugyan nem szólalt meg az ügyben, de vélhetően kevésbé örömködött a hír hallatán, hogy évente kétszer is szembenéz majd Mario Williamsszel.

Mario Williams évente kétszer keserítheti meg Tom Brady életét (Fotó: Action Images)
Mario Williams évente kétszer keserítheti meg Tom Brady életét (Fotó: Action Images)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik