NFL: kapós elkapók - Marshall a Bearshez, Jackson a Bucshoz írt alá

Vágólapra másolva!
2012.03.14. 08:33
null
Brandon Marshall, a februári Pro Bowl legjobbja nem játszik együtt Peyton Manninggel Miamiban (Fotó: Reuters)
Címkék
Az NFL legjobb elkapói közül négynek is eldőlt a sorsa az elmúlt napokban: Marques Colston a New Orleansszel, Reggie Wayne némi meglepetésre az Indianapolis Coltscal hosszabbított, míg Vincent Jackson Tampa Bayben, Brandon Marshall pedig Chicagóban kötött ki.

 

Az Indianapolist elhagyó Peyton Manning csapatkeresése kapcsán felvetődött a Miami Dolphins, amely részben azért pályázott jó eséllyel a négyszeres MVP irányító szerződtetésére, mert Marshall személyében remek elkapója van, s Wayne, akinek szintén lejárt a szerződése a Coltsnál, azt mondta, akárhova megy Manning, ő vele tart.

SZAVAZÁS

Ön szerint hol folytatja pályafutását Peyton Manning?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Csakhogy miközben Manning szerződéséről még nincs hír, Wayne váratlan fordulattal megegyezett korábbi csapatával, míg a Miami két harmadik körös draftjogért cserébe odaadta a Chicagónak Marshallt, aki így ismét egy csapatban játszhat korábbi denveri csapattársával, Jay Cutler irányítóval.

Marques Colston öt évre írt alá a Saintshez, s ugyanennyi időre kötelezte el magát a San Diegót elhagyó Jackson a Tampa Bayhez. Jackson kontraktusa 55.55 millió dollárt ér.

Wayne indianapolisi csapattársa, Pierre Garcon viszont nem tér vissza a Coltshoz, ő négy évre szóló, 42.5 millió dolláros szerződést kötött a Washingtonnal, amely az előző idényben a San Franciscónál játszó Josh Morgannel is megegyezett. Morgant a 49ers az egy év kihagyás után visszatérő Randy Moss-szal pótolja. A jelentős capbüntetéssel sújtott Redskins ráadásul itt még nem hagyta abba, megszerezte a korábbi denveri Eddie Royalt is, tovább gyarapítva eddig sem kis létszámú elkapóosztagát, és megtartotta Adam Carrikert, aki négy év alatt 20 milliót kereshet.

Az eddig a Tennessee Titanst erősítő cornerback, Cortland Finnegan öt évre, 50 millió dollárért írt alá a St. Louis Ramshez, ahol korábbi edzője, Jeff Fisher keze alatt dolgozik majd, a hasonló poszton játszó Carlos Rogers pedig hosszabbított a San Franciscóval – négy év alatt akár 31.3 milliót is kereshet.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

Sikeres napot tudhat maga mögött a Jacksonville Jaguars is, már ami a saját játékosai megtartását illeti, hiszen a védőfalember (egészen pontosan defensive end) Jeremy Mincey és a safety Dwight Lowery egyaránt négy évvel hosszabbított a floridai együttessel – igaz, a rendkívül gyászos elkapóhelyzeten ez nem segít. A linebacker sorba viszont érkezett még Russell Allen is, ő három évre írta alá.

A Seattle Seahawks megegyezett kitűnő védőfalemberével (defensive tackle) Red Bryanttel, ő öt év alatt akár 35 millió dollárt is megkereshet – ebből az összegből 14.5 millió garantált.

A San Diego Chargers három évre hosszabbított centerével, Nick Hardwickkal, a New York Jets pedig hasonló időre bírta maradásra Sione Pouhát, aki kifejezetten kevés pénzért írt alá – állítólag három évre kapott 15 milliót, amiből 9.5 millió garantált. A szabadügynökpiacon ennél többet kapott volna.

Todd Herremans
is 3 éves hosszabbítást írt alá, ő az Eaglesnél. A szerződés értelmében 2014 és 2016 között 21 milliót kereshet, amiből 11 millió garantált. 2012-re és 2013-ra volt még szerződése.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                                         partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

A Tampa Bay Buccaneers vezetősége nem lassít. A rendkívül jó caphelyzetben lévő Kalózok Vincent Jackson megszerzése után ezúttal Eric Wrightot és Carl Nickset szerződtették. Előbbi a Detroit Lions cornerbackrészlegét erősítette, mielőtt ötéves szerződést kötött új munkáltatójával, utóbbi pedig talán a liga legjobb belső támadófalembere, egészen pontosan guardja volt New Orleansban. Nicks öt évre, 47.5 millió dollárért írt alá, ebből 31 millió a garantált rész – ezzel posztja legjobban fizetett játékosa lett – Wright pedig ezen időszak alatt 37.5 milliót kereshet.

A nagy bevásárlóknál maradva, a tavaly az egész holtszezon legnagyobb manővereit bemutató Philadelphia Eagles most kisebb léptékben halad, de Trent Cole elit védőfalember hosszú távú megtartása mindenképpen pozitív a szurkolók számára. Az ellenfelek irányítóit őrületbe kergető védő négyéves hosszabbítás alá firkantotta nevét.

A Detroit Lions elkapója, Calvin Johnson lett a liga történetének legjobban fizetett játékosa. Az előző szezont 1681 yarddal és 16 touchdownnal záró Megatron új, hétéves kontraktusa értelmében akár 132 millió dollárt is kereshet, ezzel megdönti Michael Vick 130 milliós, de 10 évre szóló szerződését.
Calvin Johnson garantált fizetése 60 millió dollár lesz.

Calvin Johnson lett a liga történetének legjobban fizetett játékosa (Fotó: Reuters)
Calvin Johnson lett a liga történetének legjobban fizetett játékosa (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik