NFL: Champ Bailey, Finnegan és Cromartie is lapáton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.10. 19:23
null
Champ Baileynek nem jött össze a Super Bowl-győzelem a Denvernél (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Denver Broncos megvált szélső hátvédjétől, Champ Baileytől.

 

A Super Bowlban alulmaradó Broncost elhagyó 35 éves védőhöz hasonlóan az előző szezonokban a St. Louis Ramst erősítő Cortland Finnegan és a New York Jetsben szereplő Antonio Cromartie is új csapat után nézhet.

Sokkal jobb híreket kapott viszont egy másik cornerback Brandon Browner, aki határozatlan idejű felfüggesztését törölte a liga – igaz, a játékos-szakszervezet bejelentése szerint Brownernek a 2014-es idény elején le kell töltenie egy négymérkőzéses eltiltást.

Még jobbat kapott a szintén cornerback Sam Shields: a Green Bay Packers egészen magas, közel 10 millió dolláros éves fizetést hozó szerződéssel láncolta magához (4 év alatt 39 milliót kereshet).

A Buffalo Bills négy évvel meghosszabbította söprögetője, Aaron Williams szerződését, a hátvéd ezen időszak alatt 26 millió dollárt kereshet.

Polamalu hosszabbított Pittsburghben (Fotó: Action Images)
Polamalu hosszabbított Pittsburghben (Fotó: Action Images)

Takarított a San Diego Chargers és a Pittsburgh Steelers, előbbi részéről a cornerback Derek Cox és Johnny Patrick valamint a fullback Le'Ron McClain, utóbbiéról Larry Foote, Levi Brown és Curtis Brown is elbocsátásban részesült. A Steelers ugyanakkor hosszabbított is, a söprögető Troy Polamalu és a tight end Heath Miller is 2016-ig kötelezte el magát. Polamalu a következő három szezonban 20 millió dollárt kereshet, a 2014-es bajnokságban viszont 4.5 millió dollárnyi hely szabadul így fel a Steelers fizetési sapkájából. A Pittsburgh helyzetét továbbá Antonio Brown is segíti, akinek az átstrukturált szerződésével 4 millió dollárnyi hely keletkezett 2014-re.

A Philadelphia Eagles az elmúlt hetek újraszerződtetései után elkezdte a kivágásokat is, Jason Avant elkapóra Jeremy Maclin és Riley Cooper hosszabbítása után már nem volt szüksége az együttesnek.

A Minnesota Vikings tight endjétől, John Carlsontól vált meg – rá az Arizona Cardinals már le is csapott, a Pintyektől eközben visszavonult a 26 éves Rashard Mendehall –, a Cleveland Browns pedig Davone Bess elkapótól. Szintén új együttes után kell néznie Lance Moore elkapónak, akire New Orleansban nem tartottak igényt, a csoportrivális Tampa Bay pedig Davin Joseph szolgálatait köszönte meg.

Az Indianapolis Colts megszerezte a Clevelandben korábban szintén nem marasztalt szerelőgép D'Qwell Jacksont (4 év alatt 22 millió dollárt kereshet), hosszabbított Pat McAfee punterrel, „cserébe" viszont megvált a támadófalban játszó Samson Satele centertől.

A Jacksonville Jaguars Chad Henne-t, a Minnesota Vikings Matt Casselt igazolta vissza, valamint ötéves szerződést kötött védőfalemberével, Everson Griffennel, aki 42.5 millió dollárt kereshet.

A bajnok Seattle-ből kivágott Red Bryant védőfalemberre a Jacksonville Jaguars csapott le. A 29 éves játékos 4 év alatt 17 millió dollárt kereshet új állomáshelyén.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik