NFL: a rögbi világsztárja feladja karrierjét az NFL-ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.15. 22:07
Feladja sikeres karrierjét a világ egyik leghíresebb rögbijátékosa annak érdekében, hogy az NFL-be jusson. Az ausztrál Jarryd Hayne szerdán jelentette be, hogy egy évre mindenképpen abbahagyja a rögbit, hátha sikerül berobbannia a profi amerikaifutball-bajnokságba.

A ligarögbi egyik hírességét 2009-ben és 2014-ben is az ausztrál bajnokság legjobbjának választották, s úgy érzi, 26 évesen kipróbálná magát az Egyesült Államokban. Az ötletet Reggie Bush, a Detroit Lions futója adta neki, aki a nyáron Ausztráliában tett látogatása során látta játszani Hayne-t, és úgy vélte, lenne keresnivalója az NFL-ben.

„Két célom volt, amikor elkezdtem rögbizni. Az egyik, hogy édesanyámnak vegyek egy szép házat, a másik, hogy eljussak az NFL-be. Az első terv megvalósult, a másodikra pedig csak akkor lesz esélyem, ha most belevágok" – mondta könnyekkel küszködve a játékos ausztráliai sajtótájékoztatóján.

Az NFL-ben futóként vagy visszahordóként kaphat szerepet. Szabadügynökként bármelyik NFL-csapatnál szerepelhet próbajátékon szerződés reményében. Hayne egy évet ad magának, ha nem sikerül, visszatér csapatához, a sydneyi Parramattához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik