NFL: a New Orleans nem egyezett meg Breesszel, de magához láncolta

Vágólapra másolva!
2012.03.04. 16:12
Címkék
Nem sikerült megegyeznie az NFL-ben szereplő New Orleans Saintsnek irányítójával, Drew Breesszel a lejáró szerződése meghosszabbításáról, így alkalmaznia kellett a franchise taget. Az NFL-ben ezzel a módszerrel minden klub távoltarthatja egyik játékosát a szabadügynökpiactól, de csak egy évre tudja magához láncolni.

Brees, az előző idény passzkirálya régóta tárgyalt a klubjával a szerződéshosszabbításról, és hetekkel ezelőtt azt mondta, meglepődne, ha nem tudnának megegyezni. Ám egyelőre csak Brees hetedik New Orleans-i idénye biztos, igaz, a franchise tag időnyerésnek is felfogható, hiszen tavaly a Philadelphia is azután kötött 100 milliós, többéves szerződést Michael Vickkel, hogy előtte neki adta a franchise taget.

A csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb. Brees ez alapján 14 millió dollárt biztosan keresni fog a 2012-es idényben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik