NFL: Dielman visszavonul, Brooks 44.5 millióért hosszabbított

Vágólapra másolva!
2012.02.29. 12:15
Címkék
Megkezdődik az uborkaszezon a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), a tegnap véget érő combine-nal (az egyetemekről kikerülő játékosok meghívásos felmérője, a témában részletesebben elmerülni vágyók ide kattintsanak!) hivatalosan is beléptünk a 2012-es idénybe.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                                         partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                                         partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Ugyan az alapszakasz első fordulójáig még több mint fél év van hátra, de a hamarosan megnyíló szabadügynökpiac, majd a draft sok érdekességet tartogat az NFL-re kiéhezett szurkolóknak.

Mindjárt a drafttal kezdve, ahogyan arról már beszámoltunk, a csapathoz közel álló források szerint a Rams biztosan elcseréli az idei játékosbörze 2. választási jogát a Robert Griffin III-ért való hatalmas kereslet miatt. A legnevesebb érdeklődők között a Cleveland Brownst, a Washington Redskinst és a Miami Dolphinst emlegetik, igaz, egyiküknek sem lesz éppen olcsó a csereüzlet: akad olyan szakértő, aki szerint a Brownsnak az 1/4-es és az 1/22-es választási joga mellett még egy második és egy ötödik körös picket is adnia kellene az 1/2-ért.
Nemcsak a választási jogok kerülnek ilyenkor középpontba, hanem az új szerződések és a játékosok kirúgásai is. A San Francisco 49ers előző szezonban hét sacket bemutató szélső linebackere, Ahmad Brooks hatéves szerződést kötött csapatával, amely értelmében még 44.5 millió dollárt is kereshet – ebből az összegből 17.5 millió a garantált rész.

Kevésbé örömteli hírek érkeztek a San Diego Chargers háza tájáról: az együttes kiváló támadófalembere, Kris Dielman (2x All Pro, 4x Pro Bowler) pályafutásának nagy valószínűséggel vége még októberben elszenvedett súlyos agyrázkódása és utána következő rohama miatt az egészsége védelme érdekében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik