NFL: 2008 óta először nem kelt el senki a supplemental drafton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.12. 12:01
Megtartották a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2013-as supplemental draftját, de senkire nem tartottak igényt a csapatok.

A supplemental draft olyan játékosok érdekeit szolgálja, akik az április végén már lezajlott NFL-drafton nem vettek részt, de valamilyen azóta bekövetkezett dolog miatt nem vehetnek részt ősztől az NCAA küzdelmeiben sem.

Ez az ok elsődlegesen tanulmányi jellegű lehet, hiszen az iskolai követelmények nem megfelelő teljesítése az adott játékos egyetemi pályafutásának végét is jelentheti, vagy eltiltást kaphat az illető, amely egyben az NCAA mérkőzéseken szerepléstől is eltiltást jelent. Szintén hasonló következményekkel járhat egy bűncselekmény, vagy bármely olyan tett, amely miatt a játékostól az iskola megfosztja a lehetőséget, hogy csapatának tagja legyen.

Ha egy játékossal ilyen eset történik, érdemes jelentkeznie a supplemental draftra. Természetesen ez esetben nem kapja meg az NFL-draft során vágyott milliókat, viszont nem veszít el mindent abból, amit egyetemi pályafutása alatt megtanult és felépített, illetve nem kell várnia a következő évig, hogy a draftra jelentkezhessen (bowl.hu)

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Ebben az évben hatan – James Boyd (szélső védőfalember, UNLV), Nate Holloway (belső védőfalember, UNLV), Toby Jackson (szélső védőfalember, Central Florida), DeWayne Peace (elkapó, Houston), O.J. Ross (elkapó, Purdue) és Damond Smith (hátvéd, South Alabama) – is jelentkeztek a második esélyül szolgáló kiválasztásra, de egyik csapat sem áldozott egyikükre sem még csak egy 7. körös választási jogot sem.

Erre, hogy a supplemental drafton senki ne keljen el, utoljára 2008-ban volt példa, azóta Jeremy Jarmont (2009-ben egy 2010-es 3. körös választási joggal kaparintotta meg a Washington Redskins), Harvey Ungát (2010, 7., Chicago Bears), Josh Brentet (2010, 7., Dallas Cowboys), Terrelle Pryort (2011, 3. Oakland Raiders) és Josh Gordont (2012, 2., Cleveland Browns) választották ki.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik