NFL: a Browns szerezte meg a füvező Andre Johnson-utódot

Vágólapra másolva!
2012.07.13. 01:11
null
Josh Gordon a Cleveland Brownsnál folytatja pályafutását (Fotó: nfl.com)
Címkék
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban szereplő Cleveland a supplemental drafton megszerezte Josh Gordont. A Browns ráadásul nem is keveset, egy 2013-as második körös választási jogot adott az elkapóért.

 

A játékos nagyon jó Pro Dayt teljesített, annak ellenére, hogy a 40 yardos futás során meghúzódott a quadricepse. A kiváló felépítésű játékost (191 cm, 100 kg) sokan már Andre Johnsonhoz és Calvin Johnsonhoz hasonlítják, ami persze túlzásnak tűnik, de az biztos, hogy nagy, erős, jól blokkoló és nagyon gyors elkapóról van szó.

Gordonnak azonban nincs túl sok tapasztalata, mert füvezés miatt kirúgták a Baylor Egyetemről, a Utah-ban pedig eltiltása miatt tavaly még nem játszhatott. Csak egy idényben játszott igazából egyetemi évei alatt: 2010-ben Robert Griffin III (1/2-es volt idén) mellett 42 elkapásból 714 yardot és 7 touchdownt szerzett.

Tony Hollings 2003-as megszerzése (a running backre a Houston Texans csapott le) óta nem volt olyan játékos, akiért ilyen előkelő draftpozíciót áldoztak volna a supplemental drafton.

A Cleveland elég gyengén teljesített az elkapások terén az elmúlt szezonban, kérdés, hogy Gordon lesz-e, aki megoldást jelent majd erre a problémára?

MI AZ A SUPPLEMENTAL DRAFT?

A supplemental draft olyan játékosok érdekeit szolgálja, akik az április végén már lezajlott NFL-drafton nem vettek részt, de valamilyen azóta bekövetkezett dolog miatt nem vehetnek részt ősztől az NCAA küzdelmeiben sem.

Ez az ok elsődlegesen tanulmányi jellegű lehet, hiszen az iskolai követelmények nem megfelelő teljesítése az adott játékos egyetemi pályafutásának végét is jelentheti, vagy eltiltást kaphat az illető, amely egyben az NCAA mérkőzéseken szerepléstől is eltiltást jelent. Szintén hasonló következményekkel járhat egy bűncselekmény, vagy bármely olyan tett, amely miatt a játékostól az iskola megfosztja a lehetőséget, hogy csapatának tagja legyen.

Ha egy játékossal ilyen eset történik, érdemes jelentkeznie a supplemental draftra. Természetesen ez esetben nem kapja meg az NFL Draft során vágyott milliókat, viszont nem veszít el mindent abból, amit egyetemi pályafutása alatt megtanult és felépített, illetve nem kell várnia a következő évig, hogy a draftra jelentkezhessen (bowl.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik