Még mindig első a vitatott meccsen nyerő Steelers

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.10.28. 12:06
null
<span>A Santonio Holmest eddig remekül helyettesítő Mike Wallace ismét jó játékkal járult hozzá a Steelers győzelméhez </span>(Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerent&uacute;li profi amerikaifutball-bajnoks&aacute;g (NFL) kapcs&aacute;n hetente jelentkező erősorrend&uuml;nkben a 8. fordul&oacute; előtt tov&aacute;bbra is a Miami Dolphins ellen v&eacute;g&uuml;l fel&uuml;lkerekedő Pittsburgh Steelers vezet. A m&eacute;rkőz&eacute;s nem volt &eacute;ppen vitamentes, a vend&eacute;g pittsburghiek 20&ndash;19-es h&aacute;tr&aacute;nyban a Miami 2 yardos&aacute;r&oacute;l j&ouml;hettek, ekkor azonban Ben Roethlisberger fut&aacute;sa ut&aacute;n előbb TD-t &iacute;t&eacute;lt&eacute;k a j&aacute;t&eacute;kvezetők, majd a visszaj&aacute;tsz&aacute;sok ut&aacute;n v&eacute;g&uuml;l fumble-ra m&oacute;dos&iacute;tott&aacute;k v&eacute;lem&eacute;ny&uuml;ket, &aacute;m mivel nem tal&aacute;ltak egy&eacute;rtelmű bizony&iacute;t&eacute;kot arra, hogy a Dolphins j&aacute;t&eacute;kosai szerezt&eacute;k meg a labd&aacute;t &ndash; a t&ouml;megjelenet v&eacute;g&eacute;n a hazaiakat erős&iacute;tő Ikaika Alama-Francis &aacute;llt fel a toj&aacute;ssal &ndash;, maradt a labda a t&aacute;mad&oacute;kn&aacute;l, &eacute;s Jeff Reed 18 yardos sikeres mezőnyg&oacute;lja ut&aacute;n a pennsylvaniai alakulat m&aacute;r megőrizte minim&aacute;lis előny&eacute;t (23&ndash;22). A m&aacute;sodik helyen a pihenőn l&eacute;vő New York Jets, m&iacute;g a harmadikon a Buffalo Bills ellen a v&aacute;rtn&aacute;l sokkal nehezebben nyerő Baltimore Ravens &aacute;ll. Hi&aacute;ba rendelkezik pap&iacute;ron a legjobb t&aacute;mad&oacute;- &eacute;s v&eacute;dőalakulattal (422.7 &eacute;s 244.3 yard m&eacute;rkőz&eacute;senk&eacute;nt) a San Diego Chargers, gyermeteg hib&aacute;i miatt hetedik &ouml;sszecsap&aacute;s&aacute;b&oacute;l &ouml;t&ouml;dik veres&eacute;g&eacute;t jegyezte a New England Patriots ellen &ndash; ezzel pedig csak a 20. helyre j&oacute; list&aacute;nkon, m&iacute;g a kezdő ir&aacute;ny&iacute;t&oacute;j&aacute;t (Tony Rom&oacute;t) elvesz&iacute;tő Dallas Cowboys pedig m&aacute;r csak a 25. &Iacute;me a teljes lista!

 

1. (1.) Pittsburgh Steelers (5–1)
Nagyon neccesen, de nyert a Steelers a Miami vendégeként. Roethlisberger jól dobált, a védelemben viszont megsérült Aaron Smith defensive end, valamint Lamarr Woodley szélső linebacker is. Míg előbbi kiesése a Steelers futás elleni védelmében lehet nagyon nagy érvágás, addig utóbbi a passz elleni védekezés egyik meghatározó játékosa. Reménykedhet Tomlin, hogy egyik játékosának se legyen súlyos a sérülése.

2. (2.) New York Jets (5–1)

A Jets pihent a héten, a hétvégén jöhet a Packers elleni rangadó.

3. (3.) Baltimore Ravens (5–2)
Majdnem sikerült elbukni a Bills elleni meccset a Ravensnek, a passz elleni védekezésen van még mit javítani. Ed Reed visszatért, nem is akárhogyan, két interceptiont szedett, és kierőszakolt fumble-ja is volt –az első meccsén több hónapos kihagyás után… Nem semmi az öreg, a lényeg pedig a győzelem.

4. (5.) Atlanta Falcons (5–2)

Már eddig is tudtuk, hogy félelmetes fickó Roddy White, de a Cincy ellen mindenen túltett. 201 elkapott yardig és 2 TD-ig jutott, vezetésével pedig magabiztos, pontgazdag mérkőzésen nyert a Falcons.

5. (6.) New England Patriots (5–1)

Bradynek kis túlzással semmit sem kellett csinálnia, a Pats támadóegysége nem is brillírozott, a védelem viszont szállította a turnovereket, ami elég is volt a Chargers ellen. Ilyen ajándékmeccset sem sűrűn fog azért kapni a New England.

6. (7.) Indianapolis Colts (4–2)

Bye weeken volt a Colts is, ennek ellenére kizárólag rossz hírek érkeztek a csapat háza tájáról. Dallas Clarknak, a liga egyik legjobb tight endjének megsérült a keze, az idén már nem léphet pályára, Manning idei kedvenc célpontja, Austin Collie térdműtéten esett át, előreláthatólag néhány hétig harcképtelen lesz, Antonio Johnson defensive tackle-t, az így sem erős futás elleni védelem kulcsemberét szintén műteni kellett a pihenőhéten, valamint a csapat első számú futója, Joseph Addai is az oldalvonalon túl szorult hetekre. Nem volt jó hét ez Manningék szempontjából.

7. (4.) New Orleans Saints (4–3)

A forduló meglepetése, a Saints otthon kapott ki a Brownstól. Az előző héten remeklő Chris Ivory most nem játszott nagyot, a passzjáték pedig hiába ment helyenként, Brees kulcspillanatokban adta el a labdát.

8. (8.) Green Bay Packers (4–3)

Megvan az ősi rivális elleni presztízsmeccs, még ha nem is könnyedén. A futójáték továbbra sem megy, nagyon hiányzik Ryan Grant a csapatból.

9. (9.) Houston Texans (4–2)

Itt is pihenőnap volt, jön a Texans–Colts hétfő esti rangadó, valahogy rendbe kell raknia a Houstonnak a secondaryjét, mert Peyton Manning ellen a csapatrészt jelenlegi állapotában csatába küldeni öngyilkossággal ér fel.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (12.) Tennessee Titans (5–2)
Elképesztő ez a Titans, 3 negyeden keresztül alszanak, a futójáték nem megy, és váltani tudnak, nem is akárhogyan. Kenny Britt, a titánok elkapójának igen nagy segítségével (225 elkapott yard, 3 TD) végül fordítani tudtak.

11. (14.) New York Giants (5–2)

Hétről hétre bizonyítja ez a Giants, hogy ott a helye az idei rájátszásban. Eli Manningék ezúttal a Cowboys otthonában arattak könnyed sikert, így már 5–2-vel állnak, és magabiztosan vezetik az NFC Eastet.

12. (15.) Kansas City Chiefs (4–2)

Habár listánkon még mindig csak 12. a Chiefs, nagyon jó ez a csapat. Félelmetes védelem, folyamatosan javuló passzjáték és a liga legjobb futójátéka jellemzi. Papíron sima hét következik a Chiefsnek, a Buffalo látogat hozzájuk, azt hozni kell.

13. (11.) Philadelphia Eagles (4–3)

Az a csapat, amelyik 15 perc alatt 27 pontot kap, nem is érdemel győzelmet. Szinte végig a kezében tartotta a Titans elleni meccset a Philly, Chris Johnsont sem hagyták érvényesülni, Kenny Britt-tel viszont nem számolt az Eagles védelme, Ellis Hobbssal és Nate Allennel az élen. Andy Reid rögtön a meccset követően bejelentette, hogy a pihenőhét után, a Colts ellen ismét Michael Vick lesz az Eagles kezdő irányítója.

14. (17.) Washington Redskins (4–3)

Úgy tűnik, hogy a Skins Ryan Torain személyében értelmes futót talált, a védelem eddig is hozta magát, most sem mondott csődöt: DeAngelo Hall cornerback 4(!) interceptiont szedett, amiből egyet vissza is vitt touchdownra, a Washington pedig ha nem is könnyen, de megszerezte idei 4. győzelmét.

15. (13.) Miami Dolphins (3–3)

Jó ez a Miami, a futójáték nem a tavalyi, tavalyelőtti formáját idézi, de Marshall-lal már a passzjátékkal sincsenek nagy gondok. Egy mondjuk van, az épp Chad Henne, aki egyelőre rendre azt bizonyítja, hogy nem franchise QB.

16. (10.) Chicago Bears (4–3)

Hiába a Bears remek védelme, amíg a támadók ennyire haloványak, pokoli nehéz lesz rájátszásba kerülni. A támadófal továbbra is harmatgyenge, Cutler ennek következtében pontatlanul dobál, s nem biztos, hogy ezt a védelem sokáig fogja bírni.

17. (21.) Seattle Seahawks (4–2)

Úgy látszik, Marshawn Lynchhel jól járt a Hawks, egyelőre jól szaladgál az új szerzemény, úgy, hogy a támadófal nem a legjobb, a védelemnek a Cards gyenge támadójátékának köszönhetően meg sem kellett izzadnia, ráadásul a Hawks első körös safetyje, Earl Thomas az idén már a 4. interceptionjét szedte le. Nem semmi egy újonctól.  

18. (16.) Cincinnati Bengals (2–4)

Hiába a 32 pont, a Bengals csak percekig volt meccsben, amikor a Falcons leeresztett kicsit. Nagyon jól dobált Carson Palmer, de a védelem nagyon gyenge volt, ez pedig a Cincy győzelmébe került. Az idény talán legnagyobb meglepetése a Bengals visszaesése.

19. (22.) Tampa Bay Buccaneers (4–2)

Az utolsó másodpercekbe tudta megszerezni 4. győzelmét a Bucs, így Josh Freemanék egyelőre a szezon egyik legnagyobb pozitív meglepetését szolgáltatják, s ha így folytatják, egy wild card helyet is elcsíphetnek.

20. (19.) San Diego Chargers (2–5)

Úgy tűnik, a Chargers az idén Mikulás-szerepet játszik, kis túlzással eddig minden meccsét odaajándékozta az ellenfélnek. Most sem volt ez másképp, ennek ellenére Rivers majdnem visszahozta a sírból a mérkőzést, de Kris Brown, az új rúgó 50-ről hibázott, így az előzetesen az AFC egyik legjobbjának vélt Chargers a szezonban már az 5. vereségét szenvedte el.

21. (20.) Minnesota Vikings (2–4)

Favre lassan tényleg tolószékbe kerül, ha így folytatja. Eddig a könyökével voltak állandó problémái, a Packers elleni meccsen a bokája is eltört két helyen, így a Patriots ellen már az is kérdéses, hogy tud-e játszani.

22. (24.) St. Louis Rams (3–4)

Szinte végig irányította a Rams a meccset, utolsó pillanatokban aztán mégis kikaptak Bradfordék. Talán ha a második félidőben is odateszik kicsit magukat és nem eresztenek le ennyire, meglehetett volna a mérkőzés, de nagyon kár ezért a vereségért.

23. (27.) Oakland Raiders (3–4)

Jó kis meccsen van túl a Raiders. A csapat történelme során a legtöbb pontot (59) szerezte a hétvégén, bucira verve a Broncost. Jason Campbell nagyon jó volt, Darren McFadden már-már hozza az egyetemen megszokott teljesítményét, a védelemnek szintén minden sikerült. Kérdés, hogy a Raiders át tudja-e menteni ezt a formáját  a Seattle elleni, nyerhető mérkőzésre, mert mint tudjuk, nem szokása egymás után két meccset nyerni az oaklandi csapatnak.

24. (30.) Cleveland Browns (2–5)

A hét legnagyobb meglepetése a Browns sikere, ezek után fel is jöttek jó néhány helyet. Jó is ez a csapat, már csak egy igazi első számú elkapó hiányzik, mert Hillisszel futójáték van, nem is gyenge, valamint Colt McCoy személyében is jó irányítóra leltek a drafton. A védelem kezd összeállni, pokolian jók lesznek. Ezen a héten David Bowenset lehet kiemelni, aki Drew Brees két passzát is megszerezte, majd touchdownra hordta vissza, 14 pontot szerezve ezzel a Brownsnak.

25. (23.) Dallas Cowboys (1–5)

Azt hiszem, itt ment el a Dallas szezonja. A fal egyszer hibázott igazán, azt Tony Romo kulcscsontja bánta, az irányítónak a hírek szerint akár 8-10 hetet is ki kell hagynia, Kitna pedig kevés lesz ahhoz, hogy az így is romokban heverő Cowboyst kihúzza a gödörből. Már csak az kérdés, vajon maradhat-e Wade Phillips vezetőedző a szezon végéig?!

26. (18.) Denver Broncos (2–5)

No komment. 59 pontot kapni egy Raiderstől kritikán aluli, ettől a Raiderstől legalábbis az. Nagyon nagy bajok vannak Denverben, kissé edzőbuktatásszaga van ennek a vereségnek, de úgy tűnik, Josh McDaniels helye egyelőre nincs veszélyben.

27. (25.) Jacksonville Jaguars (3–4)

Todd Bouman az első játékrészben nem kis meglepetést szerzett, ugyanis remekül játszott. A második félidőben aztán rendre odaértek a kansasi védők, ekkorra bizonytalanabbá, pontatlanabbá vált, de összességében jól teljesített. Futás elleni védelem viszont most sem volt a pályán, ez pedig a ligaelső futójátékáról ismert Kansas ellen öngyilkosságnak bizonyult.

28. (28.) Detroit Lions (1–5)
Pihent a Lions, s ami lényeges, Matt Stafford, a kezdő irányító visszatérhet a Redskins elleni hétvégi meccsre.

SZAVAZÁS

Ön szerint a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Buffalo Bills mire megy a Kansas City Chiefs otthonában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

29. (31.) Carolina Panthers (1–5)
Első győzelmét zsebelte be a Carolina együttese. Ezúttal nem Jimmy Clausen, hanem Matt Moore kezdett irányítóként a párducoknál, nem is játszott rosszul, bár ismét voltak nagyobb hibái. Ettől függetlenül a védelem ismét jó volt, a kezdő irányítójától megfosztott 49ers ellen pedig ez elégnek bizonyult.

30. (26.) Arizona Cardinals (3–3)

Max Hall nem tűnik megváltónak, ami a Cards irányítógondját illeti, így a támadóegység továbbra sem képes igazán jó, Kurt Warner-korabeli offenzív játékra. Most még a Seattle közepes védelme is elég volt a támadók ellen, így pedig nem lehet meccset nyerni.

31. (29.) San Francisco 49ers (1–6)

Az eddig sem remeklő, de így is első számú irányító Alex Smith megsérült, a helyette beálló David Carr pedig nem volt képes javítani a San Franciscó-i támadószekción, így az egyébként nyerhető meccset végül elbukta az eddig győzelem nélkül álló párducok ellen.

32. (32.) Buffalo Bills (0–6)
Nagyon bánhatja a Ravens elleni zakót a Bills, egy ilyen védelem ellen ennyi pontot csinálni, ráadásul hosszabbításra kényszeríteni a Hollókat nem kis teljesítmény, de a végén nem tudták megszerezni első győzelmüket a Bölények.

NFL 
A 7. FORDULÓ LEGJEI    
A legtöbb passzolt yard   Carson Palmer (Cincinnati Bengals)  –Atlanta Falcons  412
A legtöbb futott yard   Darren McFadden (Oakland Raiders)  –Denver Broncos  165
A legtöbb elkapott yard   Kenny Britt (Tennessee Titans)  –Philadelphia Eagles 225
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard   2344 Philip Rivers (San Diego Chargers)
A legtöbb futott yard   708 Ahmad Bradshaw (New York Giants)
A legtöbb elkapott yard   747 Roddy White (Atlanta Falcons)
A legtöbb szerelés   72 Jerod Mayo (New England Patriots)
A legtöbb sack   8.5
Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception   5 DeAngelo Hall (Washington Redskins)
 NFL 2010, ALAPSZAKASZ
7. FORDULÓ
2010.10.24 19:00 Miami Dolphins–Pittsburgh Steelers 22–23
2010.10.24 19:00 New Orleans Saints–Cleveland Browns 17–30
2010.10.24 19:00 Kansas City Chiefs–Jacksonville Jaguars 42–20
2010.10.24 19:00 Tennessee Titans–Philadelphia Eagles 37–19
2010.10.24 19:00 Baltimore Ravens–Buffalo Bills 37–34 – h.u.
2010.10.24 19:00 Chicago Bears–Washington Redskins 14–17
2010.10.24 19:00 Atlanta Falcons–Cincinnati Bengals 39–32
2010.10.24 19:00 Carolina Panthers–San Francisco 49ers 23–20
2010.10.24 19:00 Tampa Bay Buccaneers–St. Louis Rams 18–17
2010.10.24 22:05 Seattle Seahawks–Arizona Cardinals 22–10
2010.10.24 22:15 San Diego Chargers–New England Patriots 20–23
2010.10.24 22:15 Denver Broncos–Oakland Raiders 14–59
2010.10.25 2:20 Green Bay Packers–Minnesota Vikings 28–24
2010.10.26 2:30 Dallas Cowboys–New York Giants 35–41
8. FORDULÓ
2010.10.31 18:00 Detroit Lions–Washington Redskins  
2010.10.31 18:00 Kansas City Chiefs–Buffalo Bills  
2010.10.31 18:00 St. Louis Rams–Carolina Panthers  
2010.10.31 18:00 San Francisco 49ers–Denver Broncos*  
2010.10.31 18:00 New York Jets–Green Bay Packers  
2010.10.31 18:00 Cincinnati Bengals–Miami Dolphins  
2010.10.31 18:00 Dallas Cowboys–Jacksonville Jaguars  
2010.10.31 21:05 San Diego Chargers–Tennessee Titans  
2010.10.31 21:15 Arizona Cardinals–Tampa Bay Buccaneers  
2010.10.31 21:15 New England Patriots–Minnesota Vikings  
2010.10.31 21:15 Oakland Raiders–Seattle Seahawks  
2010.11.01 1:20 New Orleans Saints–Pittsburgh Steelers  
2010.11.02 1:30 Indianapolis Colts–Houston Texans  
*Londonban rendezik.  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik