McFadden vezetésével rekordot döntött az Oakland

Vágólapra másolva!
2010.10.25. 09:06
null
Marshawn Lynch (Seattle Seahawks) akciója az Arizona ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
Darren McFadden négy TD-vel járult hozzá csapata, az Oakland Raiders történelmi győzelméhez a Denver Broncos ellen a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 7. fordulójában. A Raiders ugyanis ötvenéves fennállása során még soha nem szerzett annyi pontot, mint vasárnap.

A Raiders a Broncos borzalmas hibái után már 6 perc alatt 21–0-ra elhúzott, köszönhetően egy interception return TD-nek, valamint egy denveri fumble-nek. Az Oakland a félidőig újabb két TD-t szorgoskodott össze, amire a Denver csupán eggyel válaszolt. A Broncos a harmadik negyed elején még közelebb lopta magát, de az Oakland újabb három TD-vel kiütéses győzelmet aratott. A denveri hibák mellett mindenképpen említést érdemel, hogy a Broncos passzolt yardokban végül nem sokkal maradt el csoportellenfelétől, ám a talajon szétszedte a denveri alakulatott a Raiders, 328 futott yardjuk egészen elképesztő mennyiség – az egyébként ebben a kategóriában toronymagasan ligautolsó hazaiak például mindössze 75-ig jutottak. Sebastian Janikowski egyetlen jutalomrúgást sem rontott – plusz volt egy 31 yardos mezőnygólja –, a Denverből Kyle Orton érdeme mindkét TD. Ilyen előzmények után a záró részben egyetlen árva pont sem született.

A Patriots 0–3-as hátrányról indulva a harmadik negyed végére 20–3-as előnyre tett szert, köszönthetően a San Diego Chargers egészen elképesztő hibáinak (kétszer is úgy adta el a labdát a hazai csapat, hogy játékosai azt hitték már, hogy vége van az akciónak, és egyszerűen hagyták, hogy a New England-iek egyszerűen felszedjék a földről). A hajrában aztán a Hazafiak is mindent megtettek annak érdekében, hogy elveszítsék a mérkőzést, többek között egy onside kicket (a rúgó a földre bikázva mindössze 10 yardot próbálja meg előre juttatni a labdát, hogy saját társai szerezzék meg) majd két gyors TD-t kapva már csak 23–20-ra vezettek. Két perccel a vége előtt Bill Belichick együttese a félpályánál jó szokásához híven nekiment a 4 és 1-nek, az Indianapolis Colts elleni tavalyi mérkőzéssel ellentétben itt azonban szó sem lehetett sikeres próbálkozásról, így jöhetett a Chargers. Másodpercekkel a vége előtt Kris Brown 45 yardról próbálkozhatott volna mezőnygóllal, ám társai túl gyorsan indultak el, így ötyardos büntetést kaptak, és a rúgó 50 yardról próbálkozhatott. A sorsdöntő szituációkban nem túl megbízható Brown 50-ről a kapufát (!) találta telibe, így a New England szurkolói fellélegezhettek, nem léptek bele másodszor is abba a bizonyos folyóba. Érdekesség, hogy továbbra is a Chargers szerezte a legtöbb támadó yardot az egész mezőnyben, mint ahogy ők kapták a legkevesebbet is, ennek ellenére 7 mérkőzésen mindössze két sikert arattak...

Rendkívül fordulatos mérkőzésen az összesen négy TD-t szerző Green Bay szinte végig vezetve kézben tartotta a találkozót a Minnesota ellen, bár a Vikings kétszer egyenlített, majd a második negyed végén a vezetést is átvette. Pár másodperccel a vége előtt Brett Favre a győzelemért vezethette csapatát, ám végül Percy Harvin már csak egy lábbal tudta érinteni elkapása közben a pályát, így újabb TD nem született, és kikapott a Minnesota.

A Seattle vendégeként az Arizona 0–16 után ébredt – Olindo Mare három mezőnygólt ért el –, de utána már csak szépíteni tudott.

A Cleveland Browns meglepetésre 30–17-re győzni tudott a címvédő New Orleans Saints otthonában. A szezont kifejezetten gyengén kezdő Cleveland ki tudta használni a Saints-quarterback Drew Brees megingásait (4 interception, ebből kettőből touchdownt vittek, 3-szor sackelték), és hiába passzolt az újonc irányító Colt McCoy mindössze 74 yardot, ez is elég volt a sikerhez. A Saints egyszer sem vezetett a mérkőzésen.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Látványos, hullámzó és pontgazdag meccset hozott az Atlanta–Cincinnati összecsapás: hogy mást ne mondjunk, az utolsó három negyed alakulása 17–0, 0–22, 15–7... A hullámvasútból végül a Falcons jött ki győztesen a kiválóan játszó Roddy White (11 elkapás, 201 yard) vezérletével.

A Redskins igen jó védekezéssel, a remeklő DeAngelo Hall vezetésével (4 interception – NFL-rekordbeállítás –, ebből egy 92 yardos visszafutás touchdownra) verte meg a Bearst. Hall az első játékos, aki Deltha O'Neal 2001-es bravúrja óta négy passzt csípett el az ellenfél irányítójától egy meccsen.

A Titans legyőzte az Eaglest, brutális utolsó negyedének (27–3) köszönhetően, a hét közben még egy bárban balhézó Kenny Britt három touchdownnal segítette csapatát. A Chiefs második félidei jó játékával elintézte a Jacksonville-t, a Tampa Bay Bucs tíz másodperccel a vége előtt csikarta ki a győzelmet egy Josh Freeman-Cadillac Williams akció végén a St. Louis Rams ellen.

Először győzött a szezonban a Carolina, mely 23–20-ra verte meg a San Franciscót, vitatott körülmények között győzött a Pittsburgh Steelers. A hajrában a Steelers 22–20-as hátrányban volt, mikor harmadik kísérletet próbálhatott meg. Ben Roethlisberger elejtette a labdát, ahogy átvetődött a célzónába, a játékvezetők először touchdownt ítéltek. Videózás után a TD-t elvették, hozzátéve, hogy nincs bizonyíték arra, melyik csapat szerezte meg a labdát – így jöhetett még egyszer a Steelers és Jeff Reed 18 yardos mezőnygóllal döntött is.

A Baltimore Ravens megőrizte makulátlan hazai mérlegét, Billy Cundiff 38 yardos mezőnygóljával verte meg 37–34-re a lesajnált, de igen jól küzdő, még nyeretlen Buffalo Billst.

 NFL
ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ   
Seattle Seahawks–Arizona Cardinals
22–10
San Diego Chargers–New England Patriots
20–23
Denver Broncos–Oakland Raiders 14–59
Green Bay Packers–Minnesota Vikings 28–24
HÉTFŐN  
Dallas–NY Giants  
KORÁBBAN  
Tampa Bay Buccaneers–St. Louis Rams   18–17
Miami Dolphins–Pittsburgh Steelers   22–23
Carolina Panthers–San Francisco 49ers   23–20
Chicago Bears–Washington Redskins   14–17
New Orleans Saints–Cleveland Browns   17–30
Baltimore Ravens–Buffalo Bills   37–34 – h. u.
Tennessee Titans–Philadelphia Eagles   37–19
Kansas City Chiefs–Jacksonville Jaguars   42–20
Atlanta Falcons–Cincinnati Bengals   39–32

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik