Manningék legyőzése után élen a Texans

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2012.09.27. 17:14
null
Matt Schaub vezérletével menetel a hibátlan Texans (Fotó: Reuters)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A listát a harmadik mérkőzését is behúzó Houston Texans vezeti, miután az eddig igencsak lenyűgöző San Francisco 49ers meglepetésre kikapott a Minnesota Vikingstól, a texasi csapat mögé a szintén hibátlan Atlanta Falcons szárnyalt fel, a dobogóra még a már említett 49ers fért fel.

 

1. (2.) Houston Texans (3–0)

Továbbra is borzasztó erős ez a Texans, egyszerűen nem képes senki sem megállítani Schaubékat. A védelem szinte átjátszhatatlan, és J.J Watt vezetésével pedig a fontos pillanatokban valami elképesztő nyomást tudnak helyezni az ellenfél irányítójára. A nagy kérdés továbbra is az, mennyire kerülik majd el a sérülések a Houstont.

2. (4.) Atlanta Falcons (3–0)

Nagyon jó ez a Falcons, idén úgy tűnik, hogy talán végre meglehet az a plusz is Mike Smith csapatában, ami esetleges győzelmekhez is elegendő lesz a rájátszásban. Ráadásul a csoportban már most több meccses előnye van az Atlantának, ami a végén még nagyon sokat érhet.

3. (1.) San Francisco 49ers (2–1)

A forduló legnagyobb meglepetése vitathatatlanul a 49ers Vikings elleni zakója volt. Alex Smithék nem tudtak mit kezdeni a velük szembenálló védelemmel, míg a defense nem nagyon tudta megkeseríteni Christian Ponder dolgát. Ám biztosak lehetünk benne, hogy Harbaugh csapata nem roppan össze, és sok győzelmet ünnepelhetnek még az idény folyamán…

4. (5.) Baltimore Ravens (2–1)

Amennyiben a támadószekció továbbra is ilyen hatékony lesz, sok félnivalója nincs a Hollóknak, ám azért valljuk be, hogy ha a játékvezetők nem tévednek több esetnél is tévesen, pont a Ravens javára, akkor nem valószínű, hogy Flaccóék meg tudták volna nyerni ezt a mérkőzést…

5. (3.) Green Bay Packers (1–2)

Kellemetlen, sőt szörnyű érzés egy olyan TD-vel kikapni a hétfő esti rangadón, ami igazából interception volt. Ám a Packers ettől függetlenül sem játszott jól, amit főleg az első félidőben beengedett 7 (összesen 8!) sack mutat a támadófal részéről. Ilyen nyomás alatt pedig Rodgers sem tudja megváltani a világot.

6. (7.) New York Giants (2–1)

Eli Manningnek az sem számít, ha az elkapó Hakeem Nicks nem játszhat, még Ramses Bardenből is 138 yardos elkapót tud csinálni. Ha pedig Ahmad Bradshaw hiányzik éppen, akkor sincs mitől félni, mert a semmiből feltűnik Andre Brown, aki egyszerűen megfoghatatlan.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább veretlen az NFL 2012-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (17.) Arizona Cardinals (3–0)

Nagy meglepetésünkre az Arizona az egyik csapat, amely még a harmadik meccs után is veretlen! Kevin Kolb néha össze tudja szedni magát, a védelem pedig annyira jó, hogy akár még kevés szerzett ponttal is simán tud meccset nyerni a csapat.

8. (6.) New England Patriots (1–2)

Nagyon nehéz bármit is írni egy olyan meccs után, mint a Pats–Ravens. Amit ezen az összecsapáson műveltek a játékvezetők, finoman fogalmazva is nevetséges volt, így pedig hiába kapott ki a Pats egy utolsó pillanatokban értékesített Ravens mezőnygóllal, mégis azt mondhatjuk, hogy Belichick csapata ennél a mérlegnél sokkal többre hivatott, és sokkal erősebb is.

9. (16.) Seattle Seahawks (2–1)

A támadóalakulat kissé visszafogott, ám ezzel a brutál erős védelemmel roppant kellemetlen ellenfél ez a Seahawks. Ezzel együtt azért a szerencse (vagy a játékvezetők?) is a Seattle mellé pártolt a hétfő esti rangadón, amit nagyon nehezen, kétes ítéletekkel, de be tudott húzni Pete Carroll együttese.

10. (11.) Chicago Bears (2–1)

Valljuk be, a Kosokat azért illett is megverni a Bearsnek, még ha Jay Cutler nem is tud valami meggyőzően teljesíteni az elmúlt két hétben. A Cowboys ellen ismét előjöhet majd a támadófal gyengesége, akkor pedig sok esélye nem lesz a Chicagónak.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2012-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

11. (8.) Denver Broncos (1–2)

Egyelőre úgy tűnik, hogy Peyton Manning még nem az igazi, a Broncos pedig még ha rendre közel is jár hozzá, de mégsem tudja megfordítani a meccseit. Ám az, hogy az első 2-3 negyedet átalusszák, sok jóra nem vezethet, a jövőben oda kell figyelni erre Manningéknek.

12. (14.) Cincinnati Bengals (2–1)

A Cincy továbbra is azt hozza, amit az előző évben is: a könnyebb ellenfelek ellen – ha nem is könnyen, de – be tudják húzni a meccseket, ám a nehezebb csapatok ellen már nem boldogulnak Andy Daltonék, pedig pont ezen kellene javítani a jövőben. Így a wild card meglehet, de onnantól sok jóra nem számíthat a Bengals.

13. (10.) Philadelphia Eagles (2–1)

Nem nehéz kielemezni a Philly hibáit annak ellenére, hogy még a zakó ellenére is 2–1-es mérleggel állnak. Michael Vick nem tud megfelelően vigyázni a labdára, illetve a támadófal meg az imént említett irányítót nem tudja megvédeni, így pedig roppant nehéz eredményesen játszani.

14. (15.) Dallas Cowboys (2–1)

Egyre nehezebb helyzetben a Cowboys, hiába nyertek ugyanis Romóék, de lassan megint az egész secondary sérült lesz, úgy pedig nehéz lesz tartani a nyerő formát. A hétvégén például a kezdő strong safety, Barry Church került sérültlistára Achilles-ín-szakadás miatt, a pótlása pedig egyelőre még kérdéses.

15. (9.) Pittsburgh Steelers (1–2)

Idegesítő úgy kikapni, hogy Ben Roethlisberger szinte élete meccsét játssza, ám a védelem mégis visszaengedi a meccsbe a Raiderst, és végül az utolsó másodpercekben meg is nyeri a találkozót az Oakland. Azt hittük, azért ez a Pittsburgh Polamalu és Harrison nélkül is képes lesz nyerni a Raiders ellen, de a két játékos hamarosan visszatérhet, ami pedig nagy lökést adhat a Steelersnek, ráadásul ezen a héten még pihenhetnek is Big Benék.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

16. (13.) San Diego Chargers (2–1)

Ahogy azt az előző héten is sejteni lehetett, nem olyan erős ez a Chargers, mint azt a mérlege mutatja, az első komoly vetélytárs Falcons ugyanis nagyon elpáholta Riverséket. A negyedik játékhéten jön a csoportrivális Chiefs, amelyet fontos lenne verni, ha a Chargers meg akarja nyerni az AFC Westet.

17. (12.) Detroit Lions (1–2)

Amikor a támadócsapat szekere végre megindulni látszik, kidől Stafford, illetve összedől az előző hetekben még kifejezetten jó védelem, illetve a speciális egység… Nincs szerencséje a Lionsnak, egyszerűen semmi sem akar összejönni.

18. (19.) Buffalo Bills (2–1)

A kötelező győzelem a Browns ellen megvan, ám a Billst sem üldözi a szerencse: nem elég, hogy az első héten megsérült a futó Fred Jackson, most még az őt helyettesítő, valamint eddig remeklő C.J. Spiller is vállsérülést szenvedett. Egyelőre nem tudni, hogy játszhat-e a Patriots ellen, de nagyon nagy szükség lenne rá.

19. (27.) Minnesota Vikings (2–1)

Az egyik héten nagyon jók a Vikingek, míg a következőn meg mintha szabadságot vennének ki Ponderék. Egyelőre rejtély, hogy melyik az igazi formája a Vikingsnak, ám az biztos, hogy sokkal több van ebben a csapatban, mint amit a szezon előtt vártunk tőlük!

20. (20.) Kansas City Chiefs (1–2)

Egy hosszabbításos, parázs csata után megvan a Chiefs első sikere a szezonban! Jamaal Charles, a Főnökök futójátékosa pedig zseniális, 233 futott yarddal zárta az összecsapást, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni! Ha ezt a formát tartani tudja a tavaly még sérült kulcsembere a Kansas Citynek, könnyedén megverhet bárkit ez az alakulat.

21. (22.) New York Jets (2–1)

Elképesztően nyögvenyelős mérkőzésen tudott nyerni a Jets a Dolphins ellen, ám jelen esetben ez a győzelem nagyon keserű, a liga legjobb cornerbackjének tartott Darrelle Revis ugyanis elülső térdszalagszakadást szenvedett, ennek következtében pedig a szezon további részében már nem léphet pályára.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportnegyedikként végző csapatnak van a legnagyobb esélye arra , hogy ebben a szezonban bejut a rájátszásba?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

22. (18.) Carolina Panthers (1–2)

A támadófal és a futójáték nagyon gyenge, a védelem szintúgy. Cam Newton pedig ekkora nyomás alatt nem tud elég magabiztosan játszani, sokat hibázik, futni pedig esélye sincs. Fejben rendbe kell raknia Riverának, mert különben csúnya szezonja lesz a Panthersnek.

23. (21.) Tampa Bay Buccaneers (1–2)

A Tampa valahogy mindig pariban van a meccsek végéig, ám egyelőre ez a fiatal csapat nem tudja ezt győzelmekre váltani. A Redskins gyengélkedő védelme ellen talán ez is sikerülhet…

24. (30.) Tennessee Titans (1–2)

Chris Johnson továbbra is hihetetlenül gyenge, ám a Lions ellen Jake Locker és a speciális egység is elég volt. A legfontosabb pillanatokban sikerült villanni, és megcsinálni a nagy játékokat, a Lions pedig Stafford hiányában nem bírt végül a Titánokkal.

25. (25.) St. Louis Rams (1–2)

Ha nem megy sem a futójáték, sem pedig a passzjáték, akkor gond van! Márpedig a Ramsnél jelenleg elég sok a gond a támadóoldalon: nincs nagyon minőségi elkapója Bradfordnak, a tartalékos támadófal pedig nem tud megfelelően asszisztálni sem a futásokhoz, sem pedig az irányító megvédéséhez.

26. (28.) Jacksonville Jaguars (1–2)

A Colts felett aratott győzelme ellenére gyenge ez a Jaguars. A támadóalakulaton egyelőre nem nagyon tudnak segíteni az előszezonban érkező erősítések, és Blaine Gabbert sem tud igazán jó teljesítményt nyújtani, míg a védelem csak árnyéka a tavalyi önmagának. Hála Maurice Jones-Drewnak, a győzelem megvan, ám nehéz hetek várnak a Jaguárokra, ha Mike Mularkey nem tudja kellően felrázni a fiait.

27. (24.) Indianapolis Colts (1–2)

Egy kicsit kellemetlen vereséget szenvedett el a Colts a csoportrivális Jacksonville-től, miután a Colts védelme egy utolsó percben, csúnyán benézett TD-vel bukta el az összecsapást. Összességében azonban mégis a támadók számlájára lehet írni a bukást, a Colts ugyanis a második félidőben csupán 3 pontot felrakni az eredményjelzőre, ami nagyon karcsú, még egy 1/1-es csapattól is. Lesz mit elemezni a bye week alatt..

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportgyőztes csapatnak van a legnagyobb esélye arra, hogy lemarad ebben az idényben a playoffról?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

28. (26.) Washington Redskins (1–2)

Az előző heti, folyamatos sérülések után nem is vártunk nagy erőkifejtést a Redskins védelmétől, ám azért az, amit a passz ellen művelnek a fővárosi védőjátékosok, az meglehetősen gyenge. A secondaryt sürgősen rendbe kéne tenni, mert ez így nagyon vékonyka lesz. Támadóoldalról pedig Robert Griffin III nem tud csodát tenni, ha minden egyes pillanatában az ellenfél védői elől lesz kénytelen menekülni…

29. (32.) Oakland Raiders (1–2)

Nagy meglepetésre nyerni tudott a Raiders a Steelers ellen, ez pedig nagyon nagy lökést adhat a Raiders játékosainak. A védelem továbbra is átjáróház, ám ha Carson Palmer továbbra is úgy tud játszani, mint az előző héten, akkor okozhat még néhány rossz hetet az ellenfeleknek az Oakland.

30. (29.) Miami Dolphins (1–2)

Hihetetlen szerencsétlenkedés, valamint edzői hiba folytán kikapott a Miami, ráadásul Reggie Bush is térdsérülést szenvedett, bár a hírek szerint nem komoly a baj. A Delfinek védelmének hátsó tengelyében viszont már annál inkább, mert csak az nem dobálja szét ezt a csapatrészt, aki nem akarja.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2012-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

31. (23.) New Orleans Saints (0–3)

Nagyon nehéz bármit is mondani a Saints idei vesszőfutására. Drew Brees nem az igazi, míg a védelem továbbra is rosszabbnál-rosszabb teljesítményt mutat. Ám míg az utóbbit már az előző években is megszokhattuk, addig a Brees vezette támadócsapat gyengélkedése nagyon nagy meglepetés.

32. (31.) Cleveland Browns (0–3)

Egyelőre úgy tűnik, hogy az újonc Brandon Weeden, Trent Richardson duó sem tudja kiemelni a gödör mélyéről a Clevelandet, és várhatóan ez a zakósorozat a Ravens elleni, csütörtöki összecsapás után sem változik majd meg.

A 2012-ES IDÉNYBEN MINDEN HÉTEN RENDEZNEK MÁR CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT IS MÉRKŐZÉST, ÍGY A 4. FORDULÓ MÁR MA ÉJJEL KEZDETÉT VESZI A BALTIMORE RAVENS–CLEVELAND BROWNS TALÁLKOZÓVAL! A mérkőzésről beharangozót ide kattintva olvashat!

Új sorozatunk, a Yardról yardra a vörös zónában – mely mindig az előző forduló 20 érdekességével foglalkozik majd, továbbá egy bevállalós tippel jelentkezik a következő körre – harmadik részét ide kattintva érheti el!

 

STATISZTIKÁK
A 3. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Ben Roethlisberger (Pittsburgh) –Oakland Raiders
384
A legtöbb futott yard: Jamaal Charles (Kansas City) –New Orleans Saints
233
A legtöbb elkapott yard: A. J. Green (Cincinnati) –Washington Redskins 183
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 1011
Eli Manning (New York Giants)
A legtöbb futott yard: 323
Jamaal Charles (Kansas City Chiefs)
A legtöbb elkapott yard: 369
Calvin Johnson (Detroit Lions)
A legtöbb szerelés: 37
Navorro Bowman (San Francisco 49ers)
A legtöbb sack: 6.0 Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception: 4
Tim Jennings (Chicago Bears)
NFL 2012, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
2012. 09. 21. 2:20 Carolina Panthers–New York Giants 7–36
2012. 09. 23. 19:00 Dallas Cowboys–Tampa Bay Buccaneers 16–10
2012. 09. 23. 19:00 Chicago Bears–St. Louis Rams 23–6
2012. 09. 23. 19:00 Minnesota Vikings–San Francisco 49ers 24–13
2012. 09. 23. 19:00 Tennessee Titans–Detroit Lions 44–41 – h.u.
2012. 09. 23. 19:00 Washington Redskins–Cincinnati Bengals 31–38
2012. 09. 23. 19:00 New Orleans Saints–Kansas City Chiefs 24–27 – h.u.
2012. 09. 23. 19:00 Miami Dolphins–New York Jets 20–23 – h.u.
2012. 09. 23. 19:00 Cleveland Browns–Buffalo Bills 14–24
2012. 09. 23. 19:00 Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 17–22
2012. 09. 23. 22:05 Arizona Cardinals–Philadelphia Eagles 27–6
2012. 09. 23. 22:05 San Diego Chargers–Atlanta Falcons 3–27
2012. 09. 23. 22:25 Denver Broncos–Houston Texans 25–31
2012. 09. 23. 22:25 Oakland Raiders–Pittsburgh Steelers 34–31
2012. 09. 24. 2:20 Baltimore Ravens–New England Patriots 31–30
2012. 09. 25. 2:30 Seattle Seahawks–Green Bay Packers 14–12
4. FORDULÓ
2012. 09. 28. 2:20 Baltimore Ravens–Cleveland Browns
2012. 09. 30. 19:00 Buffalo Bills–New England Patriots
2012. 09. 30. 19:00 Houston Texans–Tennessee Titans
2012. 09. 30. 19:00 Kansas City Chiefs–San Diego Chargers
2012. 09. 30. 19:00 Detroit Lions–Minnesota Vikings
2012. 09. 30. 19:00 Atlanta Falcons–Carolina Panthers
2012. 09. 30. 19:00 St. Louis Rams–Seattle Seahawks
2012. 09. 30. 19:00 New York Jets–San Francisco 49ers
2012. 09. 30. 22:05 Arizona Cardinals–Miami Dolphins
2012. 09. 30. 22:05 Denver Broncos–Oakland Raiders
2012. 09. 30. 22:05 Jacksonville Jaguars–Cincinnati Bengals
2012. 09. 30. 22:25 Green Bay Packers–New Orleans Saints
2012. 09. 30. 22:25 Tampa Bay Buccaneers–Washington Redskins
2012. 10. 01. 2:20 Philadelphia Eagles–New York Giants
2012. 10. 02. 2:30 Dallas Cowboys–Chicago Bears
Szabadnapos: Pittsburgh Steelers, Indianapolis Colts

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik