Elkezdődött a nagy versenyfutás Peyton Manningért

Vágólapra másolva!
2012.03.09. 16:40
null
Peyton Manning közel van a teljes felépüléshez, így nagyot szakít, aki szerződtetni tudja (Fotó: Reuters)
Címkék
Már lassan két napja tartja lázban a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) követőit, hogy hol is folytathatja a pályafutását Peyton Manning, aki szerdán hivatalosan is elköszönt az Indianapolis Coltstól. Amerikai szakírók az első körben hét komoly érdeklődőt szedtek össze, amelyek közül néhány elvileg máris kizárható, s néhányra nagyobb az esély. Érvek a Tennessee és a Washington ellen, illetve az Arizona és a Miami mellett.

 

Peyton Manning szerdai indianapolisi búcsúbeszéde óta szinte minden NFL-rajongót az a kérdés foglalkoztat, hol folytatja a pályafutását a liga egyetlen négyszeres MVP-je. Maga az érintett még nem nyilatkozott arról, mit kezdene, sőt saját bevallása szerint annyira új neki a helyzet, hogy azt sem tudja, milyen teendői vannak, sőt azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy létezik az újoncok számára megtartott bemutatótáborhoz hasonló rendezvény a szabadügynököknél is...

„MINTHA A MIKULÁST KITETTÉK VOLNA AZ ÉSZAKI-SARKRÓL”

Megrázta az amerikai sporttársadalmat az Indianapolis szerdai bejelentése, amely szerint megválnak Peyton Manningtől.Több sportoló is a twitteren ismertette az állásfoglalását. A legviccesebb talán Andy Roddick teniszező hasonlata volt.

„Nem hiszem el, hogy a Colts szakítani tudott Manninggel. Ez olyan, mintha a Mikulást kitették volna az Északi-sarkról" – írta Roddick.

Ha ilyen nem is létezik, próbajátékra még őt is meghívhatják – már csak a nyaksérülése miatt is, amelynek következtében a teljes 2011-es idényt ki kellett hagynia. Három nyakműtétjéből az utolsót szeptemberben hajtották végre, s azóta lassú volt a felépülése, nemrég kezdte el a dobótréningeket.

„Nagyon jól megy már a dobás, mert bár van még mit finomítani rajta, régóta nem voltam ennyire közel a százszázalékos állapothoz – mondta Manning. – Élvezem az edzéseket, egyre jobb vagyok, keményen dolgozom, hogy visszanyerjem a régi formámat."

Nézzük, mely csapatok állnak sorban Peyton Manning aláírásáért!

Főleg nyugaton nagy az érdeklődés iránta, az Amerikai főcsoportból a Kansas City már ajánlatot is tett az irányítónak, a Nemzeti konferenciából az Arizona és a Seattle is vinné. Rex Ryan, a New York Jets vezetőedzője azt mondta, már vagy tíz irányítót megnézett magának, de még keresi az igazit, aki kiegészíthetné (pótolhatná) a rapszodikus teljesítményt nyújtó Mark Sanchezt. Ráadásul New Yorkban játszva egy városban élhetne öccsével, Eli-jal.

Szóba került még a Washington és a Tennessee is, de Manninghez közel állóktól származó információk szerint a fővárosba azért nem szerződne Peyton, mert évente kétszer kellene az öccse ellen játszania, míg a Titans irányítójaként a Coltscal kellene kétszer megvívnia, amihez szintén nincs nagy kedve.

S ott van még a sokak szerint legnagyobb favorit, a Miami Dolphins, amelybe a Heat sztárkosarasai mellett indianapolisi elkapója, Reggie Wayne is csábítja. Wayne szintén a szabadügynökpiac szereplőjévé válik, s egy rádióműsorban azt mondta, szívesen játszana együtt Manninggel.

PÉNTEKEN DENVERBEN
NÉZETT KÖRÜL

Peyton Manning pénteken némi meglepetésre Denverben kezdte meg csapatkereső túráját. A Coloradóiak élénk érdeklődése abból a szempontból mindenképpen meglepő, hogy az előző idényben a playoffba vezényelte őket ugyanezen a poszton Tim Tebow, aki néhány hét alatt a liga egyik legnagyobb sztárja lett.

Szakértők szerint nincs is nagy esély rá, hogy Manning a Broncos mezét öltse magára a szeptemberben kezdődő idényben, talán csak tapogatózik a Colts legendája. Sajtóhírek szerint Manning Denver után Arizonában, majd Miamiban folytatja a csapatkeresést.

„Nagyon jól állna Peytonnak a Miami, ismeri és szereti a várost, s a Dolphins szurkolói is hamar megkedvelnék – mondta Wayne. – Nem vagyok az ügynöke, csak egy magányos elkapó, aki nagyon élvezné, ha ismét együtt játszana vele. El tudom képzelni, hogy ezt a Delfineknél tegyük meg, Brandon Marshall-lal együtt hihetetlen erősek lennénk, megdolgoztatnánk Tom Bradyt és a New Englandet, ha csoportelső akarna lenni. De ha nem a Miami mellett dönt, akkor is szeretnék utána menni és vele játszani."

Jól érvelt a korábbi (?) csapattárs, de az ügy még nincs lefutva. Szakértők szerint Manning feladatát nagyban megkönnyítené, ha az Indianapolishoz hasonlóan fedett stadionban játszhatná a hazai mérkőzéseit, a kérői közül pedig csak az Arizonának van ilyen arénája – a támadóegységben pedig ott van Larry Fitzgerald, a liga egyik legjobb elkapója, akivel jól megértené magát a quarterback.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik