Eljött Rivers ideje, de elég lesz-e a Tebow-mágia ellen?

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2011.12.15. 17:46
null
Vajon Rivers pazar decemberi formája vagy <a href="http://sportszelep.nso.hu/sportszelep/tebow-rol-mar-dalokat-is-irnak-amerikaban-videok-2108986"><strong>Tebow mágiája</strong></a> lesz-e az erősebb? (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2011-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. Az élen továbbra is az ezúttal az Oakland Raiderst kiütő Green Bay Packers áll, a második helyre a Cleveland Browns elleni csoportmérkőzést megnyerő Pittsburgh Steelers lépett fel, míg a harmadik a Tennessee Titanst nagy csatában két vállra fektető New Orleans Saints lett ezen a héten. A biztos rájátszásszereplés után kissé kiengedő San Francisco 49ers a 7. helyig csúszott vissza, ismét csodát tett a Tim Tebow vezette Denver Broncos, míg decemberre ezúttal is feltámadt a San Diego Chargers.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint legyőzi valamelyik csapat a Green Bay Packerst?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

1. (1.) Green Bay Packers (13–0)

Már a videobíró berendezés is a Sajtfejűekkel van... Mondhatnánk, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Packers ismét hengerelt és addig játszott, amíg feltétlenül szükség volt rá. Rossz hír azonban, hogy a magát sztárrá kinövő Greg Jennings térdsérülés miatt a pálya szélére kényszerült, az utolsó három meccsen pedig vélhetően nem fog már játszani. Nagyon mély ugyanakkor az elkapósora Rodgersnek, így Jennings nélkül is nagy esélye lesz a hibátlan szezon elérésére a címvédőnek.

2. (3.) Pittsburgh Steelers (10–3)


A Pittsburgh bár nem könnyen, de kierőszakolta a győzelmet a Browns elleni, csütörtök esti összecsapáson. Ami aggasztó, hogy Ben Roethlisberger, Troy Polamalu és a center Maurkice Pouncey is megsérült, a játékuk pedig kétséges 49ers ellen, ráadásul James Harrison is egymeccses eltiltást kapott a McCoyjal szembeni ütközésért. Mondjuk a San Francisco még így is verhető, mivel Harbaughék már ott vannak a rájátszásban, így vélhetően nem fogják agyonhajtani magukat.

3. (4.) New Orleans Saints (10–3)


Nehéz szülés a Titans ellen, de csak sikerült behúzniuk Breeséknek idei tizedik győzelmüket. A Saints következő ellenfele a Vikings lesz, azt pedig kötelező lesz megnyernie Breeséknek, amivel akár a csoportgyőzelem is meglehet.

4. (5.) Baltimore Ravens (10–3)


A kötelező strigula behúzva a nyeretlen Colts ellen, ám a Chargers ellen viszont jóval nagyobb kihívás lesz a Hollók számára.

5. (6.) New England Patriots (10–3)


Amíg a Brady-Gronkowski kapcsolat sikeres lesz, nem lesz egyszerű megállítani a Hazafiakat, a Pats védelme ugyanakkor továbbra is egyenlő a nullával. Vasárnap a Tebow-vezette Broncost kell majd megállítani, nagy meccsnek ígérkezik!

6. (7.) Houston Texans (10–3)

Őrült végjátékot hozott a Texans Bengals elleni meccse: a houstoni gárda két másodperccel a vége előtt ért el touchdownt, a sikeres jutalomponttal pedig megverte a Cincinnatit. Ezzel a sikerével története során először bejutott a rájátszásba a Texans, innentől pedig lehet tartalékolni.

7. (2.) San Francisco 49ers (10–3)

Ahogy az várható volt, ahogy a San Francisco megnyerte a csoportját, rögtön vissza is vett. Ám a kiemelés szempontjából lehet, hogy nem túl okos ötlet kipukkadni az utolsó hetekre...

8. (8.) Atlanta Falcons (8–5)

Matt Ryan végre kezd formába lendülni, az ő remeklése pedig szükséges lesz továbbra is, ha a Falcons ott akar lenni a playoffban. Dicséret illeti az újonc elkapó Julio Jonest is, aki 104 elkapott yardja mellé két TD-t is feljegyezhetett, ezzel pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett az Atlanta győzelmében. A Jax ellen illene folytatni a remek sorozatot...

9. (9.) Denver Broncos (8–5)

Tebow ismét megcsinálta! Mondhatnánk, ám a Bears elleni összecsapás főhőse inkább a rúgó Matt Prater volt, akinek egy korábbi rúgását ugyan blokkolták, a vége előtt két másodperccel 59 (!) yardról javítani tudott, majd a hosszabbításban értékesített 51 yardos kísérletével meg is szerezte a Denver idei nyolcadik győzelmét, a Raiders vereségével pedig lépéselőnybe is tudott kerülni az AFC Westben. A védelemnek viszont hatalmasat kell játszania, ha Bradyéket is szeretnék meglepni Tebowék.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (11.) New York Jets (8–5)

Magabiztos sikerével továbbra is életben tartja a rájátszásról szőtt reményeit a Jets. Mark Sanchez végre úgy játszott, ahogy kell, az utóbbi hetekben pedig a futójáték is megy, így pedig nehéz kikapni. Philadelphiában is győznie kell Rex Ryan együttesének!

11. (13.) Detroit Lions (8–5)

Kínkeserves siker a Vikes ellen, ám nem lehet túl büszke magára a Lions támadóalakulata. Sorozatos hibák, gyenge játékhívások jellemezték a csapatrészt és az edzői stábot, ennek következtében pedig majdnem sikerült kikapni. A hátralévő hetekre össze kell kapnia a csapatát Jim Schwartznak, mivel a Lions wild card helye múlik az utolsó meccsein.

12. (10.) Cincinnati Bengals (7–6)

Elképesztő végjátékban maradt alul a Bengals a Texans ellen. A vereséggel ráadásul elég nehéz helyzetbe kerültek Daltonék, ami a playoffot illeti. Ezek után kötelező lesz nyerni a Rams otthonában.

13. (16.) New York Giants (7–6)

Négymeccses nyeretlenségi sorozatának vetett véget a Dallas elleni sikerével a Giants, idén ráadásul az is kiderül újra és újra, hogy hatalmas húzás volt tavaly a defensive end, Jason Pierre-Paul draftolása. Az Óriások így beérték a csoportot vezető Cowboyst, a hétvégén pedig a Redskins ellen be is kell húzni a következő strigulát Manningéknek.

14. (12.) Dallas Cowboys (7–6)

Kellemetlen úgy kikapni, hogy az irányító Tony Romo elképesztően jól játszik, ám a védelem csődöt mondott, így nagyon fontos összecsapást bukott el a Dallas. Ráadásul vezéráldozattal is járt a kudarc: az újoncként remekül teljesítű futó, DeMarco Murray eltörte a bokáját, így idén már nem léphet pályára.

15. (14.) Tennessee Titans (7–6)

Chris Johnson (ismét) úgy döntött, szünetet tart és rápihen az utolsó három hétre. Hasselbeck ráadásul megsérült, és bár a helyére beálló újonc, Jake Locker nagyon jól pótolta a veterán irányítót, a hétvégén a sereghajtó Colts ellen már ismét az öreg Hassie fog vélhetően kezdeni. Nincs mese, a Titansnek innentől mindenkit meg kell vernie.

16. (15.) Oakland Raiders (7–6)

Nem zárt jó hetet az Oakland. Kikapott a címvédőtől, míg a Broncos és a Chargers is nyerni tudott. Az AFC West hihetetlenül izgalmas hajrá elé néz, a Raidersnek muszáj az összes hátralévő meccsét behúznia a csoport megnyeréséhez. Elsőként rögtön a szintén rájátszásért küzdő Lions ellen kell bizonyítania Hue Jackson csapatának.

17. (21.) Arizona Cardinals (6–7)

Kevin Kolb már-már megszokott módon ismét lesérült, a helyére beküldött John Skelton viszont nem vallott szégyent, vezetésével ugyanis sikerült legyűrni a csoportot megnyerő 49erst. Vasárnap a hullámvölgyben lévő Browns látogat Arizonába, ott akár meglehet a 7–7 is...

18. (18.) San Diego Chargers (6–7)

December van, így nem jelent meglepetést, hogy a Chargers ismét nyert (Rivers mérlege az év utolsó havában 22 győzelem és mindössze két vereség). Ezzel még életben vannak Riversék, bár nincs sok esélyük a rájátszásra kerülésre. A Ravens legyőzése nem lesz egyszerű feladat, ám ha arra gondolunk, hogy ilyenkor Rivers hengerelni szokott...

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                     partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

19. (19.) Seattle Seahawks (6–7)

A Hawks ismét nyerni tudott, ezzel pedig számukra sincs még vége a szezonnak. Kis szerencsével ugyanis még egy wild card helyet is elcsíphetnek, még ha erre nincs is sok esély. Innen viszont akkor mindenki ellen kötelező lesz győzni. Elsőként a Bearsen kell túllépni.

20. (17.) Chicago Bears (7–6)

Nagyon kellemetlen vereség a Broncos ellen. Egy már megnyert meccset sikerült ugyanis elbuknia Maciknak. A „dicséret” leginkább a találkozó nagy részén kiválóan játszó futó, Marion Barbert illeti, aki nagy butaságának hála elegendő időt hagyott a Broncosnak, valamint a hosszabbításban, kulcspillanatban vesztett labdát. Ezzel pedig szinte el is szállt minden reménye a Chicagónak arra, hogy wild carddal bejusson a playoffba.

21. (20.) Buffalo Bills (5–8)


Folytatódik a csapat vesszőfutása – 5–2-es mérleg után sorozatban hatodszor kapituláltak a Bölények. Ezúttal is – mint ahogy azt már megszokhattuk – teljesen impotensnek bizonyult mind az offense, mind pedig a defense, a Bills pedig szépen lassan csúszik vissza a listán. Ezek után a Dolphins ellen sem várunk sok jót Fitzpatrickéktól...

22. (27.) Philadelphia Eagles (5–8)


Michael Vick győzelemmel tért vissza több hetes pihenőjéből. LeSean McCoy továbbra is pazarul játszik, ám a fő dicsőség egyértelműen a Philly védőegységét illeti. Bár egy lemorzsolódott támadófallal kellett szembenézniük, Jason Babinék akkor is kilencszer (!) sackelték a Miami irányítóját! A rájátszásra mondjuk nincs sok esélye a Phillynek, de azért az biztos, hogy utolsó hétig küzdeni fog Reid csapata.

23. (22.) Kansas City Chiefs (5–8)

Sima vereség a Jetstől. Tovább nem is várt a vezetőség, a hét elején menesztették Todd Haleyt, a vezetőedzőt. A maradék három találkozón a védelmet irányító Romeo Crennel veszi át Haley helyét, a szezon végeztével azonban elkezdődhet a megfelelő helyettes keresése a posztra.

24. (29.) Jacksonville Jaguars (4–9)

A Del Rio-éra után megvan az első siker is, méghozzá az idén rettentő gyenge Buccaneers ellen. Maurice Jones-Drew 136 yard összyardja és 4 touchdownja aranyat ért, a Falcons ellen azonban jóval nehezebb dolga lesz mind neki, mind pedig a Jaguároknak.

25. (23.) Miami Dolphins (4–9)


A Miamit ezen a héten nagyon megtalálták a sérülések. A Delfinek támadófalának legalább a fele kidőlt az Eagles ellen, köztük a liga egyik legjobb vak oldali támadófalembere, Jake Long is. A Philly elleni vereség volt aztán az utolsó csepp a pohárban, kedden ugyanis menesztették Tony Sparanót, a Dolphins edzőjét. A végleges utód kiléte csak a nyáron fog kiderülni.

26. (24.) Tampa Bay Buccaneers (4–9)

Ennél lejjebb nem nagyon lehet már kerülni... Sorozatban hetedik vereségét szenvedte el a Bucs, ezúttal a Jaxtől kapott ki, nem is akárhogyan: a liga egyik leggyengébb csapata 41(!) pontot termelt Freemenék ellen. Sokadik mérkőzés már, hogy a Tampa Bay nem bírja el a sok labdaeladást, de a védelem is jóval az elvárt alatt teljesít.

27. (25.) Washington Redskins (4–9)

Bár Rex Grossman számai igen szépnek tűnnek, azért ennek ne dőljünk be, hisz az elképesztően gyenge Patriots-passzvédelem ellen produkálta. Roy Helu továbbra is remekül fut, a védelemben viszont igen nagy lyuk tátong Landry helyén.

28. (26.) Carolina Panthers (4–9)

Parádés első félidő után végül kipukkadtak a Párducok. Newtonék 23–7-tel vonulhattak szünetre, ám a második félidei hibák és eladott labdák sokba kerültek a tavalyi 1/1-es csapat számára és végül a Falcons örülhetett.

29. (27.) Cleveland Browns (4–9)

Passzjáték nincs, futójáték nincs, az irányító Colt McCoyról is kiderült, hogy nem franchise QB, így már ezen a poszton is el kell gondolkodni, ami a draftot illeti.

30. (30.) Minnesota Vikings (2–11)

Christian Ponder gyenge játékának köszönhetően szörnyű első félidőt produkált a Vikes, amit a csereként beálló és remeklő Joe Webb sem tudott végül ledolgozni. A Saints ellen mondjuk teljesen mindegy, hogy ki irányít, sok esélye nem lesz a Vikingsnek.

SZAVAZÁS

Ön szerint lesz győzelme a szezonban az Indianapolis Coltsnak?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

31. (31.) St. Louis Rams (2–11)

Akárki az ellenfél, a Kosoknál egyszerűen már nem lehet olyan csapatrészt találni, ami megfelelően működne. Sam Bradfordék egyre lejjebb süllyednek, az utóbbi napokban történt edzőváltások után pedig Steve Spagnoulo is elkezdheti félteni a helyét.

32. (32.) Indianapolis Colts (0–13)

Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a Colts nem a Ravens ellen fogja begyűjteni első győzelmét, így sok mindent nem is lehet hozzáfűzni. A következő próbatétel a Titans ellen jön, de sok esély itt sem ígérkezik az Indynek, hiszen a Titánoknak kötelezően hozniuk kell a találkozót.

A forduló a péntek hajnali Atlanta Falcons–Jacksonville Jaguars találkozóval veszi kezdetét, a találkozóról ide kattintva olvashat beharangozót a Bowl.hu-n! Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ezen a héten szombatról vasárnap virradóra is rendeznek összecsapást!

STATISZTIKÁK
A 13. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Eli Manning (New York Giants) –Dallas Cowboys
400
A legtöbb futott yard: Shonn Greene (New York Jets) –Kansas City Chiefs
129
A legtöbb elkapott yard: Hakeem Nicks (New York Giants) –Dallas Cowboys 163
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 4368 Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard 1222 Maurice Jones-Drew (Jacksonville Jaguars)
A legtöbb elkapott yard 1339 Wes Welker (New England Patriots)
A legtöbb szerelés 134 London Fletcher (Washington Redskins)
A legtöbb sack 17.5 Jared Allen (Minnesota Vikings)
A legtöbb interception 7 Kyle Arrington (New England Patriots), Eric Weddle (San Diego Chargers), Charles Woodson (Green Bay Packers)
14. FORDULÓ
2011.12.09 2:20 Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns 14–3
2011.12.11 19:00 Carolina Panthers–Atlanta Falcons 23–31
2011.12.11 19:00 Detroit Lions–Minnesota Vikings 34–28
2011.12.11 19:00 Cincinnati Bengals–Houston Texans 19–20
2011.12.11 19:00 Jacksonville Jaguars–Tampa Bay Buccaneers 41–14
2011.12.11 19:00 Miami Dolphins–Philadelphia Eagles 10–26
2011.12.11 19:00 Washington Redskins–New England Patriots 27–34
2011.12.11 19:00 Tennessee Titans–New Orleans Saints 17–22
2011.12.11 19:00 Baltimore Ravens–Indianapolis Colts 24–10
2011.12.11 19:00 New York Jets–Kansas City Chiefs 37–10
2011.12.11 22:05 Denver Broncos–Chicago Bears 13–10 – h. u.
2011.12.11 22:05 Arizona Cardinals–San Francisco 49ers 21–19
2011.12.11 22:15 Green Bay Packers–Oakland Raiders 46–16
2011.12.11 22:15 San Diego Chargers–Buffalo Bills 37–18
2011.12.12 2:20 Dallas Cowboys–New York Giants 34–37
2011.12.13 2:30 Seattle Seahawks–St. Louis Rams 30–13
15. FORDULÓ
2011.12.16 2:20 Atlanta Falcons–Jacksonville Jaguars
2011.12.18 2:20 Tampa Bay Buccaneers–Dallas Cowboys
2011.12.18 19:00 Buffalo Bills–Miami Dolphins
2011.12.18 19:00 New York Giants–Washington Redskins
2011.12.18 19:00 Indianapolis Colts–Tennessee Titans
2011.12.18 19:00 Houston Texans–Carolina Panthers
2011.12.18 19:00 Kansas City Chiefs–Green Bay Packers
2011.12.18 19:00 St. Louis Rams–Cincinnati Bengals
2011.12.18 19:00 Minnesota Vikings–New Orleans Saints
2011.12.18 19:00 Chicago Bears–Seattle Seahawks
2011.12.18 22:05 Oakland Raiders–Detroit Lions
2011.12.18 22:15 Philadelphia Eagles–New York Jets
2011.12.18 22:15 Arizona Cardinals–Cleveland Browns
2011.12.18 22:15 Denver Broncos–New England Patriots
2011.12.19 2:20 San Diego Chargers–Baltimore Ravens
2011.12.20 2:30 San Francisco 49ers–Pittsburgh Steelers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik