Bravúrok után nagy mozgás - jobb a Buffalo, mint a Patriots?

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2014.09.18. 21:14
null
A Denver még hibátlan, de Seattle-ben nehéz meccsük lesz Demaryius Thomaséknak (Fotók: Reuters)
Kikapott a Seattle, a San Francisco és az Indianapolis, így hatalmas volt a mozgás szokásos szubjektív NFL-erősorrendünkben. Persze két forduló után még nem állt össze teljesen a kép, egyelőre nehéz elképzelni, hogy a San Diego a Seattle, a Buffalo pedig a New England előtt marad. Ám, mint tudjuk, az NFL-ben bármi megtörténhet – az is nagyon könnyen előfordulhat, hogy a Super Bowl visszavágóján a most a 6. helyre visszaeső Seahawks legyőzi hazai pályán az új éllovas Denvert.

 

1. (az előző héten: 2.) Denver Broncos (2–0)
Nyert az AFC West rangadóján a döntős Broncos, Peyton Manning három touchdownpasszt osztott ki és nagyon meggyőzően játszott a Chiefs ellen, ennek ellenére van miért aggódnia John Fox vezetőedzőnek: a Denver ismét pengeélen táncolt, majd miután teljesen átaludta a második játékrészt, majdnem elbukta a mérkőzést. A Super Bowl „visszavágóján" nem teheti meg a Broncos, hogy nagyvonalúan visszaessen a második játékrészre, különben Russell Wilson keményen büntet.

2. (4.) Philadelphia Eagles (2–0)
Izgalmas hétfő esti rangadót hozott a második forduló, amely nehezen kiküzdött Eagles-diadallal ért véget. Az Indianapolis 20–6-ra elhúzott, a vendég együttes csak ekkor kezdett észhez térni, majd 30–27-es sikert aratott. A Jax után ismét nagy hátrányt faragott le, ami nagy fegyvertény a Philadelphiának. Nick Foles lényegesen jobb volt, mint az első héten, de van még hová javulni. A harmadik játéknapon NFC East-rangadó, a Washington látogat Philadelphiába.

3. (5.) Cincinnati Bengals (2–0)
2–0-val kezdte a Bengals az idényt, ez nagy fegyvertény! Andy Dalton egyre magabiztosabban dobál, habár A.J. Green lábujjsérülése miatt gondban lehet, a sztárelkapó játéka kérdéses a Titans ellen. Nagy hangsúlyt kap a helyettes Mohamed Sanu, a futó Giovani Bernard, valamint a Bengals védőegysége, amely vasárnap fantasztikusan helytállt a Falcons ellen.

4. (7.) Carolina Panthers (2–0)
Ron Rivera a sok távozó ellenére is hihetetlen erős védelmet rakott össze. A sztárvédőt, a passzsiettető Greg Hardyt pályán kívüli okok miatt nem nevezték a Detroit ellen, de az egység így is leradírozta a pályáról Calvin Johnsonékat. Ez Cam Newtonnak elegendő volt ahhoz, hogy 281 passzolt yardjával és TD-jével esélyt se hagyjon a vendég Oroszlánoknak. Következhet a Steelers, elnézve a csapatok közötti különbséget, Newtonék vasárnap a harmadik győzelmüket ünnepelhetik...

5. (16.) San Diego Chargers (1–1)
Remek volt a vasárnapi 30–21-es győzelem a Seahawks ellen! A regnáló bajnokot mindig nagy szó elverni, de egy ennyire jó formában lévő Seattle-nél ez különösen nagy fegyvertény! Philip Rivers parádésan passzolt, 284 yardja mellett három touchdownpasszt is kiosztott, mind a három pontszerzés a „nagy öreg" Antonio Gates nevéhez fűződik, aki élete egyik legjobb meccsét hozta. Bár a Chargers elvesztette a kezdő futóját, szerintünk ez nem veti vissza az együttest.

6. (1.) Seattle Seahawks (1–1)
30 pontot engedett a védelem, ezek után nem meglepő, hogy San Diegóban kikapott a bajnok Seahawks. Russell Wilson ismét jó volt, de Pete Carrollék a futójátékot érthetetlenül mellőzték. Egy rossz napot ki lehet fogni, főleg az idény elején. Ez a Seattle-nek sikerült is, most viszont következik a Super Bowl-visszavágó a Broncos ellen!

7. (8.) Green Bay Packers (1–1)
Nehéz kezdés után, 21–3-ról végül simán fordítani tudott a Green Bay a Jets ellen. Aaron Rodgers beindult a második félidőre, miközben kedvenc célpontja, Jordy Nelson 209 (!) elkapott yarddal tűnt ki az irányító „legfőbb bizalmasai" közül. Vasárnap jön a Packers–Lions csoportmeccs, ahol hatalmas tűzijáték várható!

8. (13.) Arizona Cardinals (2–0)
Carson Palmer nélkül is képes nyerni az Arizona! A helyettese, Drew Stanton igazából semmit sem tett hozzá a sikerhez, de a defense annyira jó formában kezdte az idényt, hogy a Giants sem volt képes 14 pontnál többre. Amikor nagyon kellett, a speciális egység is megvillant, és végül Ted Ginn Jr. 71 yardos, punt utáni visszahordásának hála, hibátlan mérleggel fogadja a rivális 49erst a Cardinals.

C. J. Spiller és a Buffalo a Chicago után a Miamit is legyőzte
C. J. Spiller és a Buffalo a Chicago után a Miamit is legyőzte

9. (20.) Buffalo Bills (2–0)
Hatalmas meglepetésre 2–0-val kezdte a szezont a Buffalo, ez hatalmas szó a lesajnált csapattól! Az irányító E.J. Manuel nem játszott kiemelkedően, a passzpontossággal továbbra is gondjai vannak, ennek ellenére nagy hibái nincsenek. Remek fegyverre lelt a májusi draft első buffalói kiválasztottjával, az elkapó Sammy Watkinsszal, aki nyolc elkapásból 117 yardot és egy touchdownt jegyzett, ezzel bizonyítva, hogy fényes karrier vár rá a profik között. San Diegóban minden bizonnyal nehezebb lesz a Bölényeknek!

10. (11.) New England Patriots (1–1)
Javítani tudott a Patriots az első heti blama után! A Minnesota ellen lényegesen jobb volt a támadófal, mint az első héten, a védelem pedig elképesztőt nyújtott! Hatszor vitték földre Matt Casselt, mellette négy labdáját is lehalászta az ellenfél védelme, a sok hibát meg rögtön megbüntette a Pats, így Tom Bradynek a második játékrészben már nem is volt feladata... Elnézve az Oaklandet, a harmadik hét is papírforma...

11. (3.) San Francisco 49ers (1–1)
Kínos kudarc otthon a Chicagótól, amely megmutatta, hogy nem szabad ráülni az előnyre. Hiába húzott el 17–0-ra a San Francisco, végül a sok hiba volt a döntő faktor, abból Colin Kaepernicknek négy is akadt, amit már nem bírt el a 49ers védelme. A következő megálló Arizona, a rivális Cardinals otthona. A mérkőzés kétesélyes.

12. (6.) Detroit Lions (1–1)
A bivalyerős első heti teljesítménye után visszaesett az Oroszlánok támadógépezete, ennek eredményeképp simán ki is kaptak Carolinában. Calvin Johnson ezúttal „csak" 83 elkapott yardig jutott, miután a fontos pillanatokban megfelelően hatástalanították a hazai védők. Vasárnap Detroit–Green Bay csoportmeccs a Lambeau Fielden! Nehéz lesz az Aaron Rodgers, Jordy Nelson duót hatástalanítani, de nem lehetetlen feladat. Mi azért a Green Bayre tippelünk...

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

13. (21.) Chicago Bears (1–1)
Az első heti botlás után javított a Bears, Jay Cutlerék nagyon erős 49erst vertek meg! Nehéz volt, 17–0-s hátrányból kellett felállni, Alshon Jeffery és Brandon Marshall egyaránt sérülten lépett pályára, de utóbbi még így is 3 labdát húzott le a San Francisco végzónájában. Vasárnap irány New York, a Jets-t papíron mindenképpen verni kéne.

14. (9.) Miami Dolphins (1–1)
Az első heti, Pats elleni meglepetés győzelem után leszerepelt a Dolphins, a rivális Buffalo túl nagy falatnak bizonyult Ryan Tannehillék számára. A támadófal nem tudott mit kezdeni a Bills védelmével, Tannehillt négyszer is földre vitték (sack), de ezen kívül is végig a nyomában voltak védők. Aggasztó hír, hogy az előző héten 134 futott yardig jutó Knowshon Moreno már a meccs elején könyöksérülést szenvedett, az előzetes hírek szerint legalább 4-8 hétig harcképtelen lesz. Otthon jön a Kansas City, papíron talán a Dolphins felé billen a mérleg, miután a KC fontos játékosai sérültek.

15. (10.) Atlanta Falcons (1–1)
Az első heti parádézás után visszaesett Matt Ryan, Cincinnatiban háromszor is eladta a labdát, amit nem bírt el az előző héten még meglepetést okozó Falcons. Mike Smith csapatának támadásban ezúttal semmi sem jött össze, a futójáték akadozott, a passzokat pedig nagyon jól megfogta a Bengals. Gyorsan túl kell lépni a kudarcon, az eddig nyeretlen Tampa Bay ellen kötelező lesz nyerni.

16. (18.) Houston Texans (2–0)
Újabb Texans-siker, ezzel már 2–0-s mérleggel áll Bill O'Brien gárdája és vezeti az AFC Déli csoportját. Az igazság kedvéért nem árt megemlíteni, hogy két gyenge csapattal kezdett a Houston, ez nagyban megkönnyítette a remek rajtot. A következő körben a Giants lesz az ellenfél. Eli Manningék rosszul kezdték az idényt, ennek megfelelően nem lepődnénk meg, ha a Texans 3–0-val indítana.

17. (14.) Indianapolis Colts (0–2)
Továbbra sem tud nyerni a Colts, a 0–2-es kezdés után nagyon nehéz feladat vár a Csikókra, hogy bejussanak a rájátszásba. Pep Hamilton húzott egy váratlant, és az Eagles ellen elővette a látszólag nem létező futójátékot a Coltsnál, azonban a 169 megtett yard és Andrew Luck három TD passza sem volt elég ahhoz, hogy végül megszerezzék a győzelmet. Sok buta hiba, kétes bírói ítéletek – fájó vereség egy olyan összecsapáson, amit szinte végig az Indianapolis dominált. Vasárnap a Jacksonville otthonában muszáj lesz nyerni!

18. (12.) New Orleans Saints (0–2)
Nem tud nyerni a Saints, ami elég kínos, miután a Falcons után egy újabb esélytelenebbnek vélt csapattól, a Brownstól szenvedett vereséget. Fejben valami nincs rendben a Szenteknél, két forduló után a New Orleans védőegysége a második legtöbb pontot kapta a ligában. Hiába hasít a támadószekció, ez kevés lesz... Mihamarabb, akár a Minnesota ellen javítani kell a csapatrészen, különben pár héten belül elmehet a rájátszás!

19. (24.) Dallas Cowboys (1–1)
Javított a Dallas az első heti botlás után, a Tennesse-t könnyedén, 26–10-re megverte Tony Romo irányításával. Habár korai lenne elkiabálni, eddig úgy néz ki, hogy Jerry Jones nagyot fogott a Baltimore-ból cserélt linebackerrel, Rolando McClainnel! A 25 éves védőjátékos 7 szerelés mellett egy sacket és egy labdaszerzést is jegyzett, ezzel nálunk ő az egység hőse! A másik oldalon a futó DeMarco Murray 167 yarddal és egy touchdownnal vétette magát észre. St. Louisban folytatni kell a jó sorozatot!

DeMarco Murray volt a Dallas hőse Nashville-ben
DeMarco Murray volt a Dallas hőse Nashville-ben

20. (25.) Baltimore Ravens (1–1)
Péntek hajnalban csak egy csapat volt a pályán a Steelers–Ravens csoportrangadón, az pedig a Ravens volt, könnyed, 26–6-os sikert aratott. Joe Flacco 166 passzolt yardja is bőven elegendő volt, két kiosztott TD-jére nem tudott válaszolni a Pittsburgh. A következő körben ismét csoportriválissal találkozik a Baltimore, méghozzá a Cleveland Brownsszal. Mindkét gárda kétarcú, így kétesélyes összecsapás lesz.

21. (15.) Pittsburgh Steelers (1–1)
A csütörtök esti rangadón zakózott a Steelers. Ben Roethlisberger nem játszott rosszul, ennek ellenére a Steelers támadósora teljesen fogalmatlannak bizonyult a Ravens védőivel szemben. A másik oldalon a futás megállításában kell javulni, illetve a sok fölösleges büntetés megszüntetése lesz nagyon fontos feladat. A harmadik héten Carolinába látogatnak Mike Tomlinék. Rendkívül nehéz feladat lesz Roethlisberger számára áttörni a Párducok védelmét, de ez az egyetlen esély a győzelemre.

22. (19.) New York Jets (1–1)
21–3-ról leadni a meccset nagy blama, a Jets a jó kezdés után ezt vitte véghez. Egy félidő után befulladt a támadógépezet, majd nem sokkal utána a védelem is csődöt mondott: az Aaron Rodgers, Jordy Nelson páros ellen nem volt keresnivalója a Jets hátsó alakzatának. Ez rossz ómen ez a chicagói összecsapásra, mivel vasárnap az Alshon Jeffery, Brandon Marshall duót kellene hatástalanítani...

23. (17.) Minnesota Vikings (1–1)
Csúnya, 33–7-es pofonba szaladt bele a Vikings, Matt Cassel négyszer is eladta a labdát, a hibáit pedig rögtön megbüntette a Patriots. Ennyit senki ellen sem lehet hibázni, a vezetőedző Mike Zimmer viszont egyelőre nem cseréli le a veterán irányítót. Nem sokáig visszakozhat, a minnesotai stadion vasárnap már zengett az újonc Teddy Bridgewater nevétől. Nehéz lesz a folytatás, mind Cassel, mind a Vikings számára, elsőként a New Orleans ellen kell valamit mutatni!

24. (28.) St. Louis Rams (1–1)
Kínkeserves győzelem a zsákban, ettől függetlenül nem lehet maradéktalanul boldog Jeff Fisher vezetőedző. Habár a fiatal elkapó, Brian Quick személyében látszólag új, első számú célpontot talált a Rams, összességében így is nehéz Austin Davis feladata. Nem kap elegendő segítséget sem az elkapóitól, sem a futóitól, ennek megfelelően akadozik a pontszerzés is. A védelemnek sem könnyű, sorra esnek ki a meghatározó játékosok.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

25. (29.) Washington Redskins (1–1)
Hatalmas pofont osztott ki a fővárosi Redskins a második fordulóban, 41–10-re verte a Jaguarst. Ez az eredmény azért is pikáns, mert Robert Griffin III rögtön az összecsapás elején bokasérülést szenvedett. A helyére a cseréje, Kirk Cousins állt be, s remekül pótolta a kieső quarterbacket. Eddig is hangos volt a média a két irányító közötti párharcról, sok helyen azt is megszellőztették, hogy Cousins sokkal jobb, mint a franchise „megmentőjének" vélt Griffin. Ezek után könnyen lehet, hogy eldőlt a csata a két játékos között...

26. (31.) Cleveland Browns (1–1)
Nagy halat sikerült kifognia a Clevelandnek! A Drew Brees vezette New Orleans legyőzése hatalmas fegyvertény, főleg, hogy Brian Hoyer két fontos célpontja is hiányzott az eltiltott Josh Gordon és a sérült Jordan Cameron személyében. A 28 éves irányító ennek ellenére megbízhatóan dobált, az utolsó pillanatokban pedig villanni is tudott, így a Browns végül az utolsó másodpercekben, Billy Cundiff 29 yardos mezőnygóljával nyert. Jöhet az AFC North-rangadó a Baltimore ellen!

27. (22.) Tennessee Titans (1–1)
Hiába a remek kezdés, a második játékhétre visszaesett a Tennessee. Sokszor úgy tűnik, mint ha nem lenne vezére a társaságnak, miután Jake Locker (látszólag) nem képes felvenni ezt a szerepet. A defense-ben is sok a hiányosság, nem elég, hogy cornerback hiánnyal küszködik a klub, most még az első számú Jason McCourthy is megsérült, ha pedig a sérülése komoly, akkor nagy bajban lesz a Titans Cincinnatiben.

28. (23.) Kansas City Chiefs (0–2)
Tovább folytatódik a Kansas City vesszőfutása, ezúttal Jamaal Charles és Eric Berry dőlt ki a kulcsjátékosok közül, a további szereplésük pedig egyelőre még kérdéses. Így viszont elképesztő nehéz lesz a folytatás még annak ellenére is, hogy Denverben majdnem visszajött a meccsbe a Chiefs. Hiába jött bírói segítség az utolsó pillanatokban, így sem sikerült az egyenlítés, a vége pedig 24–17-es kudarc. Miamiban újabb nehéz akadály vár a Főnökökre.

Chad Henne-t nem kímélték a Washington védői
Chad Henne-t nem kímélték a Washington védői

29. (26.) Tampa Bay Buccaneers (0–2)
Kínszenvedés, amit a Tampa Baytől láttunk az első hetekben, a mutatott forma nem kecsegtet sok jóval Lovie Smith számára, mivel az egyik nagy probléma egyelőre ő maga és a játékfelfogása. Érthetetlen játékhívások, túlságosan konzervatív hozzáállás, a gyenge Josh McCown erőltetése. Ezek mind olyan tényezők, amelyek egyelőre megakadályozzák a Buccaneerst abban, hogy sikeres legyen.

30. (27.) Jacksonville Jaguars (0–2)
Esélyük sem volt a Jaguároknak Washingtonban, Chad Hennet tízszer (!) sackelték a Redskins védői, ami megengedhetetlen a támadófaltól! Henne ettől függetlenül sem volt jó, az újabb kudarc után pedig lassan Gus Bradley is hajlik arra, hogy bevesse az idei drafton 1/3-ra kiválasztott irányítót, Blake Bortlest. Még nem tudni, hogy a harmadik héten ki kezd a Colts ellen, mi egyelőre még Hennere tippelünk, de közel a váltás.

31. (30.) New York Giants (0–2)
Folytatódik Eli Manning rossz formája, kétszer ismét eladta a labdát a Giants quarterbackje! Hiába vannak fellángolásai a támadóegységnek, ez egyelőre nagyon kevés... A védelemre nem mondhatjuk, hogy rossz, de meccset nem nyerhet egyedül. Tom Coughlinnak kezdenie kell valamit a csapatával, mert így az Óriásoknak még a Texans ellen sem lesz esélyük!

32. (32.) Oakland Raiders (0–2)
Az újonc quarterback, Derek Carr továbbra sem igazán meggyőző, de kár lenne őt egyedüliként gyenge láncszemnek beállítani, miután rettentő rossz a csapat. A védelem átjáróház, a támadók sokat hibáznak és hatástalanok, az edzői stáb pedig semmit sem tesz hozzá sokat a játékhoz. A következő a New England, elnézve a két gárda közötti különbséget, biztos a 0–3-as kezdés!

STATISZTIKÁK
A 2. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Aaron Rodgers (Green Bay)
–NY Jets
346
A legtöbb futott yard: DeMarco Murray (Dallas) –Tennessee 167
A legtöbb elkapott yard: Jordy Nelson (Green Bay) –NY Jets
209
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 679 Matt Ryan (Atlanta)
A legtöbb futott yard: 285 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 292
Jordy Nelson (Green Bay)
A legtöbb szerelés: 29 Paul Worrilow (Atlanta)
A legtöbb sack: 4 Ryan Kerrigan (Washington)
A legtöbb interception: 2 öten
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
2014. 09. 12. 2.25 Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 26–6
2014. 09. 14. 19.00 Buffalo Bills–Miami Dolphins 29–10
2014. 09. 14. 19.00 Cincinnati Bengals–Atlanta Falcons 24–10
2014. 09. 14. 19.00 Cleveland Browns–New Orleans Saints 26–24
2014. 09. 14. 19.00 Tennessee Titans–Dallas Cowboys 10–26
2014. 09. 14. 19.00 Minnesota Vikings–New England Patriots 7–30
2014. 09. 14. 19.00 New York Giants–Arizona Cardinals 14–25
2014. 09. 14. 19.00 Washington Redskins–Jacksonville Jaguars 41–10
2014. 09. 14. 19.00 Carolina Panthers–Detroit Lions 24–7
2014. 09. 14. 22.05 San Diego Chargers–Seattle Seahawks 30–21
2014. 09. 14. 22.05 Tampa Bay Buccaneers–St. Louis Rams 17–19
2014. 09. 14. 22.25 Denver Broncos–Kansas City Chiefs 24–17
2014. 09. 14. 22.25 Green Bay Packers–New York Jets 31–24
2014. 09. 14. 22.25 Oakland Raiders–Houston Texans 30–14
2014. 09. 15. 2.30 San Francisco 49ers–Chicago Bears 20–28
2014. 09. 16. 2.30 Indianapolis Colts–Philadelphia Eagles 27–30
3. FORDULÓ
2014. 09. 19. 2.25 Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers
2014. 09. 21. 19.00 Buffalo Bills–San Diego Chargers
2014. 09. 21. 19.00 Cincinnati Bengals–Tennessee Titans
2014. 09. 21. 19.00 Cleveland Browns–Baltimore Ravens
2014. 09. 21. 19.00 Detroit Lions–Green Bay Packers
2014. 09. 21. 19.00 St. Louis Rams–Dallas Cowboys
2014. 09. 21. 19.00 New England Patriots–Oakland Raiders
2014. 09. 21. 19.00 New Orleans Saints–Minnesota Vikings
2014. 09. 21. 19.00 New York Giants–Houston Texans
2014. 09. 21. 19.00 Philadelphia Eagles–Washington Redskins
2014. 09. 21. 19.00 Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts
2014. 09. 21. 22.05 Arizona Cardinals–San Francisco 49ers
2014. 09. 21. 22.25 Miami Dolphins–Kansas City Chiefs
2014. 09. 21. 22.25 Seattle Seahawks–Denver Broncos
2014. 09. 22. 2.30 Carolina Panthers–Pittsburgh Steelers
2014. 09. 23. 2.30 New York Jets–Chicago Bears
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik