Az NFL 2013-as alapszakaszának legjobb jelenetei - videók, szavazás!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.30. 10:48
null
Calvin Johnson három védő között megszerzett TD-je volt az alapszakasz legszebb jelenete? (Fotó: Action Images)
Szerencsére a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2013-es alapszakasza sem nélkülözte a szemkápráztató megoldásokat. A liga hivatalos honlapja ezúttal is összegyűjtötte az általa 20 legjobbnak tartott jelenetet a Super Bowl felvezetéseként, amelyeket most mi is bemutatunk, és szavazásra is bocsátjuk ezeket. Visszahordott TD-k, egykezes elkapások, megállíthatatlan futók, óriási menekülés. Önnek melyik a kedvence? Szavazzon!

Minden nap folyamatosan frissülő felvezetőcikkünket ide kattintva érheti el!

Adrian Peterson „hazafutása"
Az előző idény legértékesebb játékosa, a 2097 futott yardot szerző Adrian Peterson úgy kezdte a bajnokságot, ahogy az előzőt abbahagyta: első labdacipeléséből egy laza 78 yardost touchdownt futott a Detroit Lions ellen.

Dexter McCluster – a törpe cikázása az Óriások között
A 2012-es kiírásban a Chiefs 2–14-es mérlegével az utolsó helyet szerezte meg, a Giants pedig egy szezonnal korábban bajnoki címig jutott. Na ebből 2013-ban sok nem látszott, a szezon elején pedig egyáltalán nem, hiszen míg a Chiefs 9–0-val, addig a New York-i csapat 0–6-tal nyitott. Mivel a két együttes a 4. fordulóban találkozott egymással, nem meglepő módon a Főnökök diadalmaskodtak, de a 31–7-tel záruló mérkőzésen egészen a 3. negyed végéig szorosan alakult a meccs (10–7), mikor is jött a 172 magas McCluster, és 89 yardon keresztül cikázott az Óriások között a célterületre.



Matt Prater a szomszédból is bevágta
A Denver Broncos támadósora Peyton Manning vezérletével rekordok sorát adta át a múltnak, ebből pedig a rúgó Matt Prater sem akart kimaradni. A Titans ellen gyengén (10–21) kezdett ugyan a csapat, végül azonban simán, 51–28-re nyert. Ehhez mondjuk nem ártott az sem, hogy a félidő utolsó másodperceiben 17–21-nél Prater 64 yardról is értékesítette a mezőnygólt új NFL-rekordot felállítva ezzel.



Megatron megint megcsinálta
Calvin Johnson, a Detroit Lions hórihorgas és szélvészgyors elkapója már számtalanszor bebizonyította, hogy elképesztő képességekkel rendelkezik. A liga egyik legjobb játékosa úgy kapja el két ember között is a labdát, hogy az gyerekjátéknak tűnik a külső szemlélő számára, a Cincinnati Bengals ellen aztán még tovább ment. Az egyébként kifejezetten erős védelemből 3. és 18-nál, amikor kb mindenki tudta, hogy felé megy majd a labda, hárman is megpróbálták megakadályozni az elkapásban – mindhiába.


Minden idők leghosszabb 35 yardos TD-futása?
A Bengals nem csak a szenvedő félként került be az összeállításba (sőt, lásd lejjebb). A csapat a Miami Dolphins ellen a 35 yardos vonalról támadhatott, az újonc futó, Giovani Bernard az ellenfél 41-esén kapta meg a hátradobott labdát az irányítótól, először jobbra indult el, de itt hamar belátta, hogy túl sokat nem érne el, így a 39 yardosnál meggondolta magát, és a pálya ellentétes irányába fordult, hogy aztán mindenkit kicselezve berepüljön a célterületre.



A legmákosabb Hail Mary?
De nem ám! A Ravens elleni meccs utolsó másodpercében hétpontos hátrányban Andy Dalton minden mindegy alapon felhajította a labdát, ami gyakorlatilag minden arra járón megpattant, és végül A. J. Green kezében kötött ki, hosszabbítást eredményezve. Érdekesség, hogy a Bengals az előző (Dolphins) és ezen a meccsen is kikapott a ráadásban.



Dez Bryant egykezese
A Dallas Cowboys Detroit Lions elleni mérkőzés az elkapók párbajaként volt felvezetve Dez Bryant Megatronnak szánt megjegyzésének köszönhetően, majd egy parádés, egykezes TD-elkapással jelezte, komolyan gondolta, hogy bármire képes, amire Calvin Johnson is. Az már apró részletkérdés, hogy Megatron 329 yardjával brutális teljesítménnyel felelt, és csapata az utolsó másodpercekben 31–30-ra fordított...


AP megállíthatatlan
Ismét Adrian Petersonra került a sor, illetve ezúttal a Dallas ezúttal a rossz oldalon volt a TD-nél. A Cowboys védelme ugyanis sehogy sem tudta földre vinni a kiváló futót, bár úgy tűnt, hogy a célterület előtt bőven megállítják a hátvédek a futást, AP végül csak kibrusztolta a pontszerzést. Igaz, itt is kikapott végül a Vikings.



Pryor az egész Steelers-védelmet meghülyítette
A múlt egyik legnagyobb rivalizálásának számító Oakland–Pittsburgh párharc nem hétköznapi módon indult, az elmúlt bő évtized egyik legjobb védelmének számító Steelers nagyon csúnyán benézte a futásnak álcázott játékot, a Raiders irányítója, Terrelle Pryor pedig 93 yardon keresztül száguldott a célig.



Patterson rekordhosszúságú visszahordása
És íme, egy újabb Viking-gyöngyszem! A játékosbörze első körében megszerzett elkapó/futó/visszahordója, Cordarrelle Patterson az ősi rivális Green Bay Packers elleni mérkőzés első játéka során 109 yardon keresztül vitte vissza a labdát, amivel NFL-rekordot ért el, ennél hosszabb TD-t ugyanis nem lehet szerezni. Mondjuk a Minnesota ezt a meccset sem tudta megnyerni.



Beast-mode ismét lecsap
A döntőbe jutott Seahawks erőfutója, Marshawn Lynch nem az a könnyen földre vihető játékos. Saját bőrén tapasztalta meg ezt a Houston Texans komplett védelme, mikor beszorított helyzetből, saját célterülete torkából 43 yardon keresztül rongyolt, mire végre megállították.



Tavon Austin szétfutja a Coltsot
Egy másik újonc elkapó/futó/visszahordó tehetség, Tavon Austin parádés mérkőzést teljesített az Indianapolis ellen. A St. Louis játékosa egy 57 és egy 81 yardos elkapott TD-t is jegyzett, ezek előtt pedig még egy 98 yardos punt utáni pontszerzést is összehozott.



Supermané az év menekülése
A Carolina Panthers irányítója igencsak szorult helyzetbe került a New England ellen, de a fél Patriots-védelmet kikerülve teljesítette a 3. és 7-et. A 14 yardos előrehaladása során konkrétan 75.8 yardot kellett futnia Cam Newtonnak!



Shady hófutásban is páratlan
Már az eddigiekből is látszott, hogy a Detroit meccseit érdemes volt nézni, mert így vagy úgy, de számos nagy játékot hozott. Pláne, ha hozzávesszük azt a masszív havazást, amelyet az Eagles elleni találkozó hozott. A Philadelphia futóját mindenesetre ez sem zavarta, és 40 yardost touchdownt szaladt.


CJ2K végre ismét megvillant
Chris Johnson pár évvel ezelőtt 2000 yard feletti idényével hívta fel magára a figyelmet, azóta pedig azzal, hogy megközelítenie sem igen sikerül abban a szezonban nyújtott parádés játékát. Persze azért a villámgyors futó azért meg-megvillan, a Kansas City ellen a szorult helyzetbe kerülő Ryan Fitzpatrick passzát elkapva a félpályáról megindulva szerzett pontokat.



Antonio mágus egykezes varázslása
Centik hiányoztak, hogy a Steelers nem túl fényes szezonja így is rájátszást hozzon, ennek elmaradása azonban legkevésbé sem Antonio Brownon múlt. A nagyszerű elkapó egy híján 1500 yardot szerzett, amivel az egész liga második legjobb teljesítményét hozta. A Chicago Bears elleni egykezes, vetődős elkapása pedig a célterület végéhez közeledve egészen parádés volt.



Vernon Davis gátfutása
A San Francisco 49ers tight endje 13 TD-vel zárta az alapszakaszt, csapata levegőben szerzett pontjainak 65 százalékát megszerezve. Davis azonban nem az egyik touchdownnal, hanem a St. Louis elleni elkapás utáni védőt átugrásával került be az összeállításba.



Rodgers szomorúságba borítja egész Chicagót
A Green Bay Packers irányítója a szezon során jó pár meccset kihagyott, miután a Bears elleni „odavágón" kulcscsonttörést szenvedett. Aaron Rodgers aztán visszatért, az utolsó héten pedig revánsot vett a Medvéken, az utolsó percben 4. és 8-nél 48 yardos TD-passzt Randall Cobbnak, ezzel pedig a Sajtfejűek jutottak be a rájátszásba.



Jeffery a védő fölé repülve szerez pontokat
A Vikingek ezúttal a szenvedő oldalon voltak, a Medvék pedig az örvendőn, Alshon Jeffery 12 elkapásból 249 yardot és két TD-t szerzett, az egyik során pedig a védője fölé repülve húzta be a tojást.



Bowman karácsonyi ajándéka
Az előző idényben főcsoportdöntőt játszó, ebben a kiírásban alulteljesítő Atlanta Falcons a győzelemért támadhatott a rájátszásért hajtó 49ers otthonában, amikor Matt Ryan passza elkapójáról felpattant, a San Francisco kiváló linebackere, NaVorro Bowman pedig a tojást megszerezve 89 yardos TD-t szerzett, bebiztosítva együttese playoff-szereplését – magyar idő szerint december 24-én, hajnalban.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik volt az NFL 2013-as alapszakaszának legszebb jelenete?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik