NFL: az év legérthetetlenebb játéka; Landry CR-t utánozta

Vágólapra másolva!
2015.10.21. 16:05
null
A Colts merész húzása nem jött be – további mémek lejjebb (Fotó: dailysnark.com)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye kapcsán ismét jelentkezünk a heti érdekességekből szemezgető sorozatunkkal, a Red Zone-nal, kissé felfrissített formában. Mémek, statok, videók, beszólások. No, azért a tippelgetések ezentúl sem maradnak el!

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT JELENETEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE


A HÉT SZTORIJAI

AZ ÉV LEGÉRTHETETLENEBB JÁTÉKA, ÉS AMI MÖGÖTTE VAN
A hétvége és talán az NFL-szezon eddigi legfurcsább, egyben legérthetetlenebb (legszánalmasabb, legszerencsétlenebb, stb.) játékhívását láthattuk a vasárnap esti rangadón az Indianapolis Colts részéről a New England ellen. A harmadik negyed hajrájában, 27–21-es Patriots-vezetésnél, negyedik és háromnál punt helyett az Indianapolis a 11 játékosából kilencet a jobb szélre küldött, a labda mögé Griff Whalen elkapó állt centerként, mögé pedig Colt Anderson safety. Az egészben a legrosszabb az volt, hogy Whalen el is indította a játékot, Andersonon pillanatok alatt négy Pats-védő feküdt. Chuck Pagano vezetőedzőnek volt mit megmagyaráznia.

„A meccs előtt megbeszéltük, hogy ha lesz negyedik és öt yardnál kevesebb szituáció, megpróbáljuk megzavarni az ellenfelet, amely a speciális egységét küldené a pályára, és látva, hogy nem puntolunk, visszacserélné a védelmét. Miközben cserél, mi elindítjuk a játékot, és a túl sok védő okozta büntetés miatt megtartjuk a labdát. Vagy elhasználja az egyik időkérését – mondta Pagano. – Sajnos nem készültünk fel kellőképpen, hiányos volt a kommunikáció a center és a mögötte álló játékos között, ami edzői hiba, az én felelősségem. Mégsem bánom, hogy megpróbáltuk.”

Pat McAfee punter elmondta, az eredeti forgatókönyvben Clayton Geathers safety lett volna a center, de ő megsérült az első félidőben, így ugrott be Whalen, aki egyáltalán nem is gyakorolta ezt a szerepet. Fogalma sem volt, mit kell csinálnia, hogy ne indítsa el a játékot, ha nem mozdulnak be a védők.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább veretlen a 2015-ös NFL-idényben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A védők márpedig nem mozdultak be, mutogattak is egymásnak, mert sejtették, mire megy ki a játék. „Azt hittük, ez valami trükk lesz, de nem pontosan értettük, hogy mi. Hamis punt, hamis mezőnygól? A játékosaim remekül reagáltak, nem mindenki váltott ki szélre, a pálya közepét is levédtük, a speciális csapatot alkotó srácok megőrizték a hidegvérüket, szép munka volt” – mondta Bill Belichick, a meccsez 34–21-re megnyerő Patriots vezetőedzője.

A PITTSBURGH VÉDŐJE LEALKUDTA A BÍRSÁGÁT
Cam Heyward, a Pittsburgh védőfalembere egy hete 5787 dolláros bírságot fizetett, mert a szemei alá, az arccsontjára 2006-ban elhunyt apja becenevét írta fel, így megsértette a liga öltözködési szabályzatát. Craig Heyward NFL-fullback volt, rákban halt meg. Vasárnap az Arizona elleni meccsen is ott volt az Ironhead felirat, de miután a hét elején egyeztetett a liga illetékeseivel, az újabb pénzbírság elmaradt, viszont a játékos megígérte, hogy többé nem írja fel apja becenevét az arcára.

HA MOST KEZDŐDNE A RÁJÁTSZÁS – PLAYOFF PICTURE
AFC

Erőnyerők: Cincinnati (1., 6–0), Denver (2., 6–0)
Wild card kör: New England (3., 5–0)–Pittsburgh (6., 4–2), Indianapolis (4., 3–3)–NY Jets (5., 4–1)

A küszöbön: Buffalo (3–3)
NFC
Erőnyerők: Green Bay (1., 6–0), Carolina (2., 5–0)
Wild card kör: Arizona (3., 4–2)–Minnesota (6., 3–2), Philadelphia (4., 3–3)–Atlanta (5., 5–1)

A küszöbön: NY Giants (3–3)

(Fotó: nfl.com)
(Fotó: nfl.com)



A BRONCOS NEM HAGYJA VESZÍTENI MANNINGET
Olyan másfél évtizede Peyton Manning neve garancia a sikerre – legalábbis az alapszakaszban. 2001-ben volt még egy kisiklás (6 győzelem), onnantól viszont minden szezonban két számjegyű sikerre vezette együttesét az alapszakaszban. Ez minden bizonnyal a 2015-ös szezonban sem szakad meg, hiszen a Denver 6–0-val rajtolt.

Csakhogy míg eddig Manning pazar játéka volt a csapat fő kulcsa a győzelmekhez, ezúttal a gárda nagyszerű teljesítménye menti meg sorra az irányítót. Manning a szezon első hat meccsén rendre dobott interceptiont, sőt, növekvő tendenciában van, az első három fordulóban egy, a következő kettőben két, a legutóbbi héten pedig már három passza kötött ki védő kezében.

Irányítómutatója a Detroit elleni jó szereplést leszámítva (101.7) egyszer érte el a 70-et (a Chiefs elleni 86.9-re sem mondható, hogy kiváló lenne), 7 TD, 10 interception és pocsék, 72.5-ös irányítómutató eddig a mérlege a 39 éves passzmesternek. Igaz, a csapat rendre kihúzza őt a csávából, és ha egyszer Manning is belelendül... A Broncos 37 ponttal szerzett többet ellenfeleinél a hat meccsen, ennél kisebb összkülönbséggel csak az 1933-as Bears rajtolt 6–0-val (+34).

A HÉT STATISZTIKÁI

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

HOUSTONI REKORD – NEM WATTÉ!
DeAndre Hopkins lett az első játékos az NFL történetében, aki egymást követő három meccsen legalább 9 elkapást és ezekből minimum 145 yardot szerzet. Nem is véletlen, hogy ő vezeti a ligát 726 elkapott yarddal.

FREEMAN TARTHATATLAN, AHOGY A PANTHERS IS
Davonta Freeman 1970 óta az első újonc vagy másodéves játékos, aki az első négy kezdése során legalább 8 TD-t futott. Az Atlanta ennek ellenére nem tudta megnyerni szezonbeli hatodik meccsét, így a Seattle ellen diadalmaskodó Carolina megelőzte a csoportjában. A Panthers az előző idény utolsó négy alapszakaszmeccsét és szezonbeli öt találkozóját is megnyerte, így 9–0-s sorozatot tud felmutatni, ez pedig klubrekord.

BREES ÉS RODGERS IS A LEGGYORSABB LETT
Drew Brees a 148. Saints-meccsén átlépte a 45 000 yardot, ennél hamarabb még senki nem ért el egy csapatnál ennyit. Aaron Rodgers még „csak” a 30 000 yardos határt hagyta el, viszont ehhez neki kellett a liga történetének legkevesebb próbálkozása, 3652.

Phillip Rivers számára az 503 yard is kevés volt a győzelemhez, hat meccs után 2116-tal áll, ha tartja ezt a formát, 5643-mal zárna, amivel megdöntené Peyton Manning (5477) szezonrekordját.

DENVER, JETS, TALIB, REVIS – ATOMVÉDELMEK
A Denver az első hat meccsen pontot sem engedett az ellenfeleknek a szezonban, a Jets pedig az egyetlen, amelyik a nagyszünetet követő 15 percben nullázta le az ellenfeleket. Aqib Talib megszerezte a 30. interceptionjét, ebből pedig már a nyolcadikat vitte vissza TD-ra – ezt a mennyiséget a liga történetének 10. játékosaként érte el. Darrelle Revis sem gyengén vonzza a labdát, ebben a szezonban interception és fumble után is háromszor kaparintotta meg a tojást.

BRADY: MIT NEKEM AZ 1/1?
Mondhatná akár a New England irányítója, miután a Colts elleni sikerrel 30–7-re módosította mérlegét az 1/1-es irányítókkal szemben (ezúttal Andrew Luck maradt alul). Az együttes 183 ponttal kezdte az idényt, ez több mint a 2007-es első öt meccs termése (182). Akkor kezdett a Patriots legutóbb 5–0-val, akkor 16–0-val zártak Bradyék.

ILYEN MÉG NEM VOLT!
Tom Brady és Peyton Manning egy-egy passzából TD-t ért el az ellenfél vasárnap. Ez volt az első alkalom, hogy a két irányítóklasszis ugyanazon a napon pick sixet dobott! Egy nappal később aztán jött Eli Manning is egy pick sixszel...

A HÉT MÉMJEI

A Colts megpróbálta a vasárnap esti rangadók történetének legrosszabb játékát.


Ez pedig mémesőt hozott...

(Fotó: dailysnark.com)
(Fotó: dailysnark.com)
(Fotó: dailysnark.com)
(Fotó: dailysnark.com)
(Fotó: dailysnark.com)
(Fotó: dailysnark.com)

A Seahawksnál megkönnyebbülhetnek, most már nem róluk beszélnek a Pats elleni érthetetlen 
döntések kapcsán (Fotó: dailysnark.com)
A Seahawksnál megkönnyebbülhetnek, most már nem róluk beszélnek a Pats elleni érthetetlen döntések kapcsán (Fotó: dailysnark.com)

De ha már Seahawks. Sherman megmutatja, hogyan áll a szezonban a csapat

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)


Persze, amióta Tate nem Seattle-ben kapja el a TD-ket

(Fotó: NFL Memes)
(Fotó: NFL Memes)



A HÉT JELENETEI

Jarvis Landry=Cristiano Ronaldo?
Legalább is az ünneplés az megvan.



Trükkös játékok, lehetetlen elkapásokkal
Egyetemen



És az NFL-ben


Öreg Manning, nem vén Manning – avagy akasztják a hóhért


C’mon man!


A HÉT LEGJEI

passzolt yardok: Philip Rivers (San Diego) 503
futott yardot: Chris Ivory (NY Jets) 146
elkapott yardok: John Brown (Arizona) 196

A kategóriák első helyezettjei
passzolt yardok: Philip Rivers (San Diego) 2116
futott yardot: Matt Forte (Chicago) 507
elkapott yardok: DeAndre Hopkins (Houston) 726
szerelések: D'Qwell Jackson (Indianapolis) 71
sackek: Carlos Dunlap (Cincinnati) 6.5
inteception: Mike Adams (Indianapolis), Josh Norman (Carolina), Charles Woodson (Oakland) 4

BÁTOR JÓSKA
A Pats–Colts meccsen Tom Brady túlszárnyalta végül a 300 yardot (312) így ez a tippünk nem ült, a Hazafiak győzelme viszont csak a szünetig forgott veszélyben.

Most ismét a New England kerül terítékre, eddig 36.6 pontot szerzett meccsenként a csapat ezzel ligaelső – csak a Cardinals szerzett 30.5 pont felett még (33.8) –, a mostani ellenfél Jets viszont 15-öt engedett összecsapásonként, amivel szintén vezeti a ligát. A megállíthatatlan erő és a mozdíthatatlan csatáján ezúttal (is?) a védelem szerepel majd jobban, Bradyék 25 pont fölé sem jutnak ezúttal.

TIPPELDE
Az előző körben hármas holtverseny volt 10–4-es mutatóval, az eddigi éllovas Bencsics Márk viszont kissé beragadt, így alaposan tömörült a mezőny, az első és az ötödik között jelenleg egy pont a különbség.


NFL 2015, ALAPSZAKASZ
6. FORDULÓ
2015. 10. 16., 2.25 New Orleans Saints–Atlanta Falcons 31–21
2015. 10. 18., 19.00 New York Jets–Washington Redskins 34–20
2015. 10. 18., 19.00 Pittsburgh Steelers–Arizona Cardinals 25–13
2015. 10. 18., 19.00 Minnesota Vikings–Kansas City Chiefs 16–10
2015. 10. 18., 19.00 Buffalo Bills–Cincinnati Bengals 21–34
2015. 10. 18., 19.00 Detroit Lions–Chicago Bears 37–34 – h.u.
2015. 10. 18., 19.00 Cleveland Browns–Denver Broncos 23–26 – h.u.
2015. 10. 18., 19.00 Jacksonville Jaguars–Houston Texans 20–31
2015. 10. 18., 19.00 Tennessee Titans–Miami Dolphins 10–38
2015. 10. 18., 22.05 Seattle Seahawks–Carolina Panthers 23–27
2015. 10. 18., 22.25 Green Bay Packers–San Diego Chargers 27–20
2015. 10. 18., 22.25 San Francisco 49ers–Baltimore Ravens 25–20
2015. 10. 19., 2.30 Indianapolis Colts–New England Patriots 27–34
2015. 10. 20., 2.30 Philadelphia Eagles–New York Giants 27–7
Szabadnapos: Dallas Cowboys, Oakland Raiders, St. Louis Rams, Tampa Bay Buccaneers
7. FORDULÓ
2015. 10. 23., 2.25 San Francisco 49ers–Seattle Seahawks Tv: Sport2
2015. 10. 25., 14.30 Jacksonville Jaguars–Buffalo Bills (Londonban) Tv: Sport2
2015. 10. 25., 18.00 Washington Redskins–Tampa Bay Buccaneers
2015. 10. 25., 18.00 Tennessee Titans–Atlanta Falcons
2015. 10. 25., 18.00 Indianapolis Colts–New Orleans Saints
2015. 10. 25., 18.00 Detroit Lions–Minnesota Vikings
2015. 10. 25., 18.00 Kansas City Chiefs–Pittsburgh Steelers
2015. 10. 25., 18.00 St. Louis Rams–Cleveland Browns
2015. 10. 25., 18.00 Miami Dolphins–Houston Texans
2015. 10. 25., 18.00 New England Patriots–New York Jets
2015. 10. 25., 21.05 San Diego Chargers–Oakland Raiders
2015. 10. 25., 21.25 New York Giants–Dallas Cowboys Tv: Sport2
2015. 10. 26., 1.30 Carolina Panthers–Philadelphia Eagles Tv: Sport2
2015. 10. 27., 1.30 Arizona Cardinals–Baltimore Ravens Tv: Sport2
Szabadnapos: Chicago Bears, Cincinnati Bengals, Denver Broncos, Green Bay Packers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik