A Steelers-verő Hollók felszárnyaltak a dobogóra

Vágólapra másolva!
2011.11.10. 19:02
null
Torrey Smith az utolsó másodpercekben szerezte meg a győzelmet a Ravensnek (Fotó: Action Images – archív)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2011-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. Az élen továbbra sincs változás, a 10. forduló előtt is az ezúttal a San Diego Chargerst felülmúló Green Bay Packers vezet, megelőzve a San Francisco 49erst és a Pittsburgh Steelers ellen drámai hajrában diadalmaskodó Baltimore Ravenst. Újabb vereségükkel egyre jobban visszaesik a New England Patriots és a Chargers, az első győzelmét megszerző a Miami Dolphins a 30.

 

1. (1.) Green Bay Packers (8–0)

Még a Chargers remek védelme sem volt képes megállítani Rodgerst. A nagy kérdés az, hogy képes lesz-e valaki megállítani a címvédőt. Egyelőre nagyon magabiztosan, veretlenül menetel tovább a Packers, kilencedik győzelmét pedig egy hétfő esti rangadó keretében, a Vikings ellen szerezheti meg.

2. (3.) San Francisco 49ers (7–1)

Újabb győzelem, így pedig már 7–1-es mérleggel áll a 49ers, ráadásul könnyedén vezeti az NFC Westet. Hála a csoportellenfeleknek, néhány hét múlva akár elsőként meg is lehet a rájátszás.

3. (4.) Baltimore Ravens (6–2)

Joe Flacco végre megmutatta, hogy kulcspillanatokban is képes nagyot játszani, a Ravens pedig nagyon fontos győzelmet aratott a Steelers ellen. A Seahawks ellen nem szabad botlani!

4. (2.) Pittsburgh Steelers (6–3)

Ahogy azt már megszokhattuk, ismét fantasztikus csatát hozott a Ravens–Steelers találkozó, ám Mike Tomlinék nagy bánatára az utolsó pillanatokban végül alulmaradtak a nagy riválissal szemben. Ám nem csüggedhet a Pittsburgh, a hétvégén ugyanis a 6–2-vel álló Bengalsszal csap össze.

5. (7.) New York Giants (6–2)

Nagyon nehéz feladat várt Eli Manningékre a hétvégén, ugyanis a Patriots ellen kellett folytatni a remek szériájukat. Hála a tight end Jake Ballardnak, egy utolsó perces touchdownnal sikerült is megverni az otthon majdnem öt éve (31 mérkőzés óta) veretlen Bradyéket. Ám rögtön jön a következő nagy kihívás, mégpedig a 7–1-gyel álló 49ers ellen.

6. (6.) Detroit Lions (6–2)

Bye weeken volt a Lions, a visszatérés után pedig rögtön az Eaglest megverő Bears ellen kell helytállnia Staffordnak és csapatának.

7. (8.) New Orleans Saints (6–3)


A múlt heti kínos zakó után sikerült felszívnia magát Breesnek és a Saintsnek, és magabiztosan megszerezte hatodik győzelmét a New Orleans. Nagyon sokat érhet még ez a győzelem, a tizedik héten pedig ismét egy csoportriválissal, ezúttal a Falconsszal találkoznak a Szentek.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

8. (5.) New England Patriots (5–3)

Újabb vereség, ezúttal a Giants ellen, de ami még fontosabb, otthon. A probléma fő oka mostanság a Tom Brady vezette offense látványos visszaesése, ez a védelem pedig nem elég jó ahhoz, hogy meccseket tudjon nyerni. Ezzel a vereséggel pedig felzárkózott a Patsre a Jets is. Ám rögtön jön a Jets–Patriots csoportrangadó, ahol rögtön elhúzhatnak ismét Belichickék, amennyiben legyőzik a New York-iakat.

9. (11.) Houston Texans (6–3)

Végre kezd az elvárásoknak megfelelően játszani hétről-hétre a Texans, ennek megfelelően simán meg is tudta verni a Brownst. Hála a fantasztikus futójátékának (261 yard és 3 touchdown), ellensúlyozni tudja a Houston a gyenge passzjátékot is. A tizedik játékhéten a Buccaneers ellen szerezheti meg idei hetedik győzelmét Gary Kubiak csapata.

10. (12.) New York Jets (5–3)

A Jets védelme nagyon jó formában tért vissza a bye weekről, aminek hála könnyedén nyerni is tudtak Rex Ryanék. A Pats botlásával hármas holtverseny alakult ki az AFC Eastben, vasárnap pedig a Pats ellen ha nyer, át is veheti a csoport első helyét a Jets.

11. (13.) Cincinnati Bengals (6–2)

Remek második félidei feltámadásának köszönhetően megszerezte hatodik győzelmét a Bengals. Az újonc irányító, Andy Dalton egyre jobb és jobb, amennyiben így folytatja, könnyedén bezsebelheti az év újonca címet is. Ám most jön a csoport egyik nagyágyúja, a Pittsburgh Steelers. Nagyon nehéz meccs lesz, de végre bizonyíthatja a Cincy, hogy az erős ellenfelek ellen is van keresnivalója.

12. (9.) Buffalo Bills (5–3)

A sok buta hibának, illetve a gyenge támadóalakulatnak hála simán kikapott a Bills a rivális Jets ellen. A hétvégén a Dallas ellen javíthatnak Fitzpatrickék. Nagyon fontos lenne ott nyerni, de nem lesz egyszerű feladat Romóék ellen villogni.

13. (14.) Atlanta Falcons (5–3)

Papírforma győzelem, az Indianapolis ellen illett is… Julio Jones hatalmas játékos lesz, az már most nyilvánvaló, ha pedig Matt Ryan is össze tudja szedni magát a következő hetekre, ismét a tavalyi lehet a Falcons.

14. (15.) Chicago Bears (5–3)


Ilyen remek védelemmel nehéz kikapni, ha pedig Jay Cutler egy minimális pluszt tud adni támadórészről, szinte garantált is a siker. Az esélyesebb Eagles ellen ez sikerült is, így a hétvégén hatalmas csata várható a Lions ellen.

15. (10.) San Diego Chargers (4–4)

Ismét egy vereség, bár ez várható volt, a múlt heti Chiefs zakóval ellentétben. Ha Rivers nem követne el folyton buta hibákat, ez a Chargers akárkit képes lenne megverni, ám így hétről-hétre csak esik vissza. A Raiders ellen kötelező lesz diadalmaskodni, amennyiben szeretné behúzni a csoportját a San Diego.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                  partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

16. (16.) Tampa Bay Buccaneers (4–4)

Az utóbbi hetek alapján úgy tűnik, hogy nagy gond van a Bucs játékosok fejében. Az eddig is meglévő kétarcúság továbbra is jelen van, de Josh Freeman is visszaesett, ami a teljesítményét illeti, ez pedig az egész csapatra komolyan kihat. A következő ellenfél a remek formában lévő Texans lesz.

17. (21.) Dallas Cowboys (4–4)

DeMarco Murray ismét parádésan futkározott, ezúttal pedig Tony Romo és az offense is magabiztosan játszott, még ha csak egy gyengécske Seahawks védelem ellen is… A Bills ellen azért jóval erősebb védelemmel (és támadójátékkal) kell majd szembenézniük a dallasiaknak.

18. (17.) Oakland Raiders (4–4)

Carson Palmer remekül kezdett a Broncos ellen, majd a második félidőben sikeresen le is rontotta a teljesítményét. Nem lesz ez rossz, ha McFadden visszatér, illetve Palmer vigyázni is tud a labdára. Vasárnap a Chargersszel találkozik a Raiders.

19. (18.) Kansas City Chiefs (4–4)

Hatalmas pofonba szaladt bele a Chiefs. A védelem formán alul teljesített a nyeretlen Miami ellen, amit a Delfinek kíméletlenül ki is használtak. A Kansas szerencséjére azonban mind a Chargers, mind pedig a Raiders kikapott, így továbbra is nyílt a küzdelem az AFC Westben. A hétvégén viszont a Broncos ellen muszáj lesz nyerni.

20. (19.) Tennessee Titans (4–4)

Csoda történt, hisz Chris Johnson 50 yard fölött tudott futni! Azonban még ez is kevés volt ahhoz, hogy a Titánok megverjék a kiváló formában lévő Bengalst. Amennyiben szeretne playoffba jutni a Titans, muszáj lesz nyerni a Panthers vendégeként.

21. (20.) Philadelphia Eagles (3–5)

Nem volt jó napja sem Michael Vicknek, sem pedig az Eagles támadóinak a Bears elleni hétfő esti rangadón. Nem is sikerült megbirkózni Brian Urlacherékkel, kissé meglepetésre ki is kapott a Philadelphia, hazai pályán. A tizedik játéknapon azonban kötelező lesz javítani, méghozzá a Cardinals ellen.

22. (21.) Washington Redskins (3–5)

Folytatódik a Skins vesszőfutása, ezúttal a 49ers verte el Mike Shanahan csapatát. A buta hibák nélkül még akár meglepetést is okozhattak volna a fővárosiak, ám végül kikaptak, így ez évi ötödik vereségüket is elkönyvelhették. A Dolphins ellen nem ártana ismét nyerni egy meccset…

23. (28.) Denver Broncos (3–5)

Igazi AFC West összecsapást láthattak vasárnap a nézők, a Broncos–Raiders összecsapáson ugyanis minden volt, ami csak lehetett, végül pedig Broncos sikerrel zárult a meccs. A kulcs egyértelműen a remek futójáték és a pazar második félidei feltámadás. Tim Tebow második győzelmével pedig már 3–5-tel áll a Denver.

24. (23.) Cleveland Browns (3–5)

Nem történt meglepetés, a Browns simán kikapott a Texans vendégeként. Futójáték továbbra sincs, de a gyenge elkapóállomány sem képes kihúzni a csávából Colt McCoyt, amikor éppen arra volna szükség. A Rams ellen mondjuk így is illene nyerni.

25. (24.) Jacksonville Jaguars (2–6)

Bye weekről jön vissza a Jacksonville. Az ellenfél a nyeretlen Indianapolis lesz és habár kissé vicces ezt kijelenteni, de kötelező lesz megverni a Csikókat.

26. (25.) Minnesota Vikings (2–6)

Az előző héten pihent a Vikings, így volt plusz egy hete összeszokni a csapattal az újonc Christian Pondernek. Szükség is lesz rá, hiszen a Vikings hétfő esti rangadót játszik a címvédő Packersszel.

27. (26.) Carolina Panthers (2–6)

A Panthers is szabad hét után tér vissza a pályára. Szerencséjükre a Tintansszel találkoznak, ott pedig azért könnyedén meg lehet szerezni akár a győzelmet is.

SZAVAZÁS

Ön szerint mire megy az Indianapolis Colts Peyton Manning nélkül?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

28. (27.) Seattle Seahawks (2–6)

Hiába Marshawn Lynch remek teljesítménye, ezúttal a passzjáték akadozott a Seahawksnál és a sok hiba a meccsbe is került végül. A Ravens ellen nem sok esélye lesz ennek a támadóalakulatnak, ezáltal pedig a győzelemre is csekély a sansz.

29. (30.) Arizona Cardinals (2–6)

Hála a speciális egységnek, még inkább az újonc Patrick Petersonnak, megvan a második nyert meccse is a Cardinalsnak, ezúttal hosszabbítás után, ráadásul a kezdő irányító, Kevin Kolb nélkül. Az Eagles ellen kéne folytatni a sorozatot, ám nincs sok esélye a rájátszásért küzdő Philly ellen a Cardsnak.

30. (31.) Miami Dolphins (1–7)

Matt Moore élete talán legjobb teljesítményével előrukkolva végre megszerezte idei első győzelmét a Miami is, így elléptek a továbbra is nyeretlen Coltstól. Érett már ez a győzelem, hiszen szoros és jó meccseken maradtak eddig alul. Mondjuk nem biztos, hogy minden Dolphins drukker örül a győzelemnek, mivel így nagyon messze került Andrew Luck, elnézve a Colts szerencsétlenkedését…

31. (29.) St. Louis Rams (1–7)


Visszatért sérüléséből a fiatal irányító, Sam Bradford, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy a Rams nyerni tudjon a Cardinals ellen. Az offense továbbra is nagyon gyenge, legalábbis a passzjáték. Márpedig ilyen csekély szerzett pontokkal nem fognak tudni meccseket nyerni...

32. (32.) Indianapolis Colts (0–9)

Vereség, nem meglepő. Viszont „öröm az ürömben”, hogy a Miami nyert, így az Indy immár egyedüliként áll nyeretlenül, ezzel pedig nagyra nőtt az esélye a Luck draftnak.

Olvasóink figyelmébe ajánljuk, hogy a forduló ezúttal már csütörtökről péntekre virradóra 2:30-kor kezdetét veszi a San Diego Chargers–Oakland Raiders összecsapással! A találkozóról beharangozó írást ide kattintva olvashat a Bowl.hu-n!

STATISZTIKÁK
A 9. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Philip Rivers (San Diego Chargers) –Green Bay Packers
385
A legtöbb futott yard: Willis McGahee (Denver Broncos)
–Oakland Raiders
163
A legtöbb elkapott yard: Vincent Jackson (San Diego Chargers)
–Green Bay Packers 141
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 3004 Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard 825
LeSean McCoy (Philadelphie Eagles)
A legtöbb elkapott yard 960
Wes Welker (New England Patriots)
A legtöbb szerelés 98 Pat Angerer (Indianapolis Colts)
A legtöbb sack 12.5 Jared Allen (Minnesota Vikings)
A legtöbb interception 5 Charles Woodson (Green Bay Packers), Eric Weddle (San Diego Chargers), Kyle Arrington (New England Patriots)
9. FORDULÓ
2011.11.06. 19:00 Buffalo Bills–New York Jets 11–27
2011.11.06. 19:00 New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 27–16
2011.11.06. 19:00 Indianapolis Colts–Atlanta Falcons 7–31
2011.11.06. 19:00 Dallas Cowboys–Seattle Seahawks 23–13
2011.11.06. 19:00 Kansas City Chiefs–Miami Dolphins 3–31
2011.11.06. 19:00 Washington Redskins–San Francisco 49ers 11–19
2011.11.06. 19:00 Houston Texans–Cleveland Browns 30–12
2011.11.06. 22:05 Oakland Raiders–Denver Broncos 24–38
2011.11.06. 22:05 Tennessee Titans–Cincinnati Bengals 17–24
2011.11.06. 22:15 Arizona Cardinals–St. Louis Rams 19–13 – h.u.
2011.11.06. 22:15 New England Patriots–New York Giants

20–24

2011.11.06. 22:15 San Diego Chargers–Green Bay Packers 38–45
2011.11.07. 2:20 Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 20–23
2011.11.08. 2:30 Philadelphia Eagles–Chicago Bears 24–30
Szabadnapos: Carolina, Detroit, Jacksonville, Minnesota
10. FORDULÓ
2011.11.11. 2:30 San Diego Chargers–Oakland Raiders
2011.11.13. 19:00 Atlanta Falcons–New Orleans Saints
2011.11.13. 19:00 Chicago Bears–Detroit Lions
2011.11.13. 19:00 Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars
2011.11.13. 19:00 Kansas City Chiefs–Denver Broncos
2011.11.13. 19:00 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers
2011.11.13. 19:00 Carolina Panthers–Tennessee Titans
2011.11.13. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Houston Texans
2011.11.13. 19:00 Miami Dolphins–Washington Redskins
2011.11.13. 19:00 Cleveland Browns–St. Louis Rams
2011.11.13. 19:00 Dallas Cowboys–Buffalo Bills
2011.11.13. 19:00 Philadelphia Eagles–Arizona Cardinals
2011.11.13. 22:05 Seattle Seahawks–Baltimore Ravens
2011.11.13. 22:15 San Francisco 49ers–New York Giants
2011.11.14. 2:20 New York Jets–New England Patriots
2011.11.15. 2:30 Green Bay Packers–Minnesota Vikings

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik