A Hazafiak Favre-ékat legyőzve az élre álltak

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.11.05. 17:06
null
Danny Woodhead (39) egy TD-vel járult hozzá csapata hétvégi sikeréhez (Fotó: Patriots.com)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) kapcsán hetente jelentkező erősorrendünkben a 9. forduló előtt új elsőt avatunk, a Minnesota Vikings ellen sorozatban ötödik idei sikerét arató, és ezzel immár egyedüliként egyetlen vereséggel álló New England Patriots az új éllovas. A második helyre a Pittsburgh Steelers vereségének köszönhetően a pihenő Baltimore Ravens kúszott fel, míg a korábbi második – Rex Ryan által elsőnek tartott – New York Jets a Green Bay Packerstől elszenvedett 9–0-s vereségével már csak a negyedik. Íme a teljes lista!

 

1. (5.) New England Patriots (6–1)
Vasárnapi győzelmével a New Englandé a liga legjobb mérlege, márpedig a Pats sorsolását elnézve egy 12–4-es mérleg, de akár egy 13–3-mas mérleg sem lehetetlen. Egy biztos, hogy ha a Pats komoly ellenfél szeretne lenni a rájátszásban, a támadójátékon javítani kell, mert egy jobb védelem ellen ez nem biztos, hogy elég lesz.

2. (3.) Baltimore Ravens (5–2)

A Ravens pihent a héten, de a Steelers és a Jets vereségével így is feljött a 2.helyre. Ha Flacco összekapja magát, nagyon jó szezonja lehet a Baltimore-nak, de ha nem lesz képes túllépni egy game manager QB szintjén, akkor a rájátszásban az első olyan támadósorral rendelkező csapat ellen ki fognak esni, aki ezt ki tudja használni.

3. (1.) Pittsburgh Steelers (5–2)

A bajnoki címvédő ellen kikapni sosem szégyen, főleg ha Brees vezeti azt. A Steelersnél ismét kezd előjönni az utóbbi évek nagy problémája, a támadósor. A kérdés, hogy a védelem ezt meddig fogja elbírni, a Saints ellen ugyanis 3 negyed után elfáradtak.

4. (2.) New York Jets (5–2)
Lenullázták a Jetset a héten, nem lehet valami boldog Rex Ryan. Kétszer eredt meg a nyelve, mindkétszer vesztesen hagyták el a pályát, talán majd ebből tanul. Az mindenesetre látszik, hogy Mark Sanchez zavaró körülmények között továbbra sem képes jól dobálni, ez esetben a rendkívül szeles idő zavarta meg, a rosszkor jött turnoverek pedig a Jets csoportelsőségébe kerültek.

5. (6.) Indianapolis Colts (5–2)
Peyton Manning ismét megmutatta, hogy egy zseni. Collie és Clark személyében a két kedvenc célpontja dőlt ki a bye weeken, de őt láthatóan ez sem tudta visszafogni, ezúttal a frissen újraigazolt tight end Jacob Tamme-ből csinált hőst. Jegyezzük meg, hogy a Joseph Addai sérülése folytán kezdő futóvá avanzsált Mike Hart is meghálálta a bizalmat, remekül futkározott. Az Indy védelméből is kulcsemberek hiányoztak Powers és Johnson személyében, de a védelem összekapta magát és esélyt sem hagyott Schaubnak arra, hogy megnyerje a meccset.

6. (7.) New Orleans Saints (5–3)
A Saints kezdi kiheverni a sok sérült által keletkezett káoszt, Reggie Bush hamarosan játszhat, míg a védelembe visszatérő Darren Sharper is igen komoly erősítésnek számít. A Steelers ellen ismét meg is mutatta a csapatrész, hogy komolyan kell venni, hiszen 10 ponton tartották az eddigi első Pittsburgh-öt.

7. (4.) Atlanta Falcons (5–2)
Pihent a Falcons is a héten. Most, hogy a Buccaneers és a Saints is húzza be a meccseket, nagyon jó kis végjáték ígérkezik az NFC South-ban.

8. (8.) Green Bay Packers (5–3)
A Jetset 0 ponton tartani nem kis szó, a két csapat között a különbség az a néhány turnover volt a Packers javára, amelyek után végül Crosby mezőnygóljaival be is húzták ezt a nagyon fontos meccset.

9. (11.) New York Giants (5–2)
A Giants is bye weeken volt a héten. Nagy kérdés, hogy vajon a hihetetlenül jó formában lévő Giants-nek jól jön-e a pihenő?! Kiderül a Seattle ellen.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (10.) Tennessee Titans (5–3)
Vince Young ismét megsérült, Kenny Britt megsérült, mi jöhet még? Ja, hogy Randy Moss? Moss elhozatala valószínűsíti, hogy Kenny Britt sérülése súlyosabb, mint várták Fisherék.

11. (9.) Houston Texans (4–3)
A hétfő esti rangadón nem nagyon termett babér Schaubéknak. Folyamatos nyomás alatt úgy tűnik, hogy nagyon nem bír passzolni Schaub, míg az egyébként jól futó Fostert sem tömködték teli labdával, a Texans védelme pedig pont azt nyújtotta, amit a statisztikák mutatnak, így esélyük sem volt megállítani a Manning vezette Colts támadóegységét.

12. (12.) Kansas City Chiefs (5–2)
Más ez a Kansas idén... Jó, nem nagy dicsőség, hogy egy Bills hosszabbításra kényszerítette őket, de az elmúlt évekkel ellentétben idén eddig a Chiefs megragadja az esélyeit és meg tudja nyerni a szoros, kétesélyes meccseket. A héten Chiefs–Raiders csoportrangadó, most kell bizonyítani a csoportellenfelek ellen, ha rájátszásba akarnak jutni.

13. (15.) Miami Dolphins (4–3)
Chad Henne gyenge, de még ez is elég volt a kétarcú Bengals ellen. Ahhoz képest, hogy a szakértők milyen gyenge szezont vártak a védelemtől, Karlos Dansby vezetésével ez a csapatrész nagyon felszívta magát, de a Dolphinsnak innentől kezdve hozni kell a csoportmeccseket, különben a Jets és a Patriots mellett nem fognak beférni a rájátszásba.

14. (13.) Philadelphia Eagles (4–3)
Bye weeken volt a Philly, Colts–Eagles a héten, kiderül, mennyire tudják hatástalanítani Manninget. Vick és DeSean Jackson visszatér a kezdőbe, ami viszont nagyon jó hír a Phillynek.

15. (19.) Tampa Bay Buccaneers (5–2)

Reális esélye továbbra sincs a Tampa Bay-nek arra, hogy a Saints és a Falcons mellett megnyerje a csoportot, de wild cardon talán beférnek majd. Josh Freeman mindenesetre nem az első meccset fordítja meg az utolsó percekben, ráadásul az újonc futó LeGarrette Blount is megmutatta, hogy hatalmas potenciál van benne.

16. (14.) Washington Redskins (4–4)

Turnoverek a legrosszabbkor, visszaeső védelem, gyengébb McNabb, ez a 3 dolog hozta is magával a Lions elleni fájó vereséget a Washington számára.

17. (20.) San Diego Chargers (3–5)

Mondhatjuk, hogy talán szerencséje volt a Chargersnek, hiszen egy Young és Britt nélküli Titansszel jóval könnyebb dolguk volt Riverséknek. De hozták a meccset, ráadásul még a San Diegónak is megvan a sansza a csoportgyőzelemre, de ehhez innentől fogva már nem nagyon hibázhat Norv Turner csapata.

18. (16.) Chicago Bears (4–3)

Cutlerék is pihentek a 8. játékhéten, itt a leginkább a kérdés az, hogy sikerül-e berakni egy olyan falat az irányító elé, amely meg is tudja védeni?! Nem valószínű...

19. (22.) St. Louis Rams (4–4)
Kezd összeállni Steve Spagnuolo csapata, Bradford többé-kevésbé a gyenge elkapógárdával is boldogul, míg a védelem sem rossz, na persze ehhez nagyban kellett most például egy carolinai asszisztálás. A draftról jöhet egy elsőszámú elkapó Bradfordnak, onnantól kezdve pedig a gyenge csoportból még akár a rájátszásba is könnyedén beverekedheti magát a Rams, mert nem rossz ez a csapat.

SZAVAZÁS

Ön szerint van realitása annak, hogy a jövőben európai csapattal bővüljön az NFL mezőnye?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

20. (23.) Oakland Raiders (4–4)
Jason Campbell személyében használható irányítóra lelt volna a Raiders? A szezon elején nem úgy tűnt, de az utóbbi két meccsén kezdő irányító kezd kifejezetten jól dobálni, ráadásul a védelem is feljavult az utóbbi hetekben, így nagyon jó mérkőzésnek ígérkezik a vasárnapi Chiefs–Raiders csoportrangadó, kérdés, játszhat-e Asomugha a védelemben?! Nagy szüksége lenne rá Oaklandben.

21. (18.) Cincinnati Bengals (2–5)
TO sziporkázik, szerencsétlenségére a Bengals nagyon nem, egyesek már arról beszélnek, hogy vajon melyik irányítót fogja draftolni májusban a Cincinnati..

22. (17.) Seattle Seahawks (4–3)
Ha az idáig üvegből lévő Okung hiányzik, nincs támadófal Seattle-ben, ha pedig fal nincs, akkor a futójáték és Hasselbeck is halott. A védelem pedig mikor milyen, Earl Thomasék most éppen nagyon gyenge napot fogtak ki.

23. (21.) Minnesota Vikings (2–5)

Favre papa ismét megsérült, habár állítása szerint a Vikings következő meccsére felépül, de Brad Childress vezetőedző közben kivágta a csapatból Randy Mosst, míg a Minnesota secondary-je továbbra is harmatgyenge. Ha tippelni kéne, sanszos, hogy Childressnek ez az utolsó éve a Vikings élén.

24. (28.) Detroit Lions (2–5)
Matt Stafford, Megatron, Ndamukong Suh. Íme a recept, hogyan kell megverni a Redskinst. Míg előbbi több hetes kihagyásából visszatérve 4 touchdown passzt adott, addig Calvin Johnson kapott ebből 3-mat, a meccs végén pedig Suh hordott vissza TD-re egy fumble után hozzá került labdát. A receptbe már csak azt kéne belevenni, hogy a támadófal ne töresse össze Staffordot, ha ezt sikerül elérni, nagyon üthet ez a Lions.

25. (24.) Cleveland Browns (2–5)
Manginiék szintén szünetet tartottak ezen a héten, jöhet a 6–1-es Pats.

26. (27.) Jacksonville Jaguars (4–4)

Kezet csókolhat ez az egyébként nagyon gyenge Jax a Dallasnak, hogy ilyen ajándékot kapott. Minden összejött Garrardéknak, ennek ellenére viszont nem túl valószínű, hogy ez a Jax nagyon beleszólhat az AFC South végkimenetelébe.

27. (25.) Dallas Cowboys (1–6)
Siralmas, ami itt megy. Egy, a szezon előtt Super Bowlba várt csapatnál hogy történhetnek ilyen bakik? Ezt talán Wade Phillipsnek kéne megmagyaráznia, mert ezt Romo sérülésére nem lehet ráfogni. A Jax ellen az eddig még korrekt védelem is olyannyira széthullott, hogy még Garrard is közel tökéletes QB ratinget hozhatott össze.

SZAVAZÁS

A Buffalo Bills hétvégén Torontóban „fogadja” a Chicago Bearst. Ön szerint két hosszabbításos vereség után megszerzik-e végre első sikerüket a Bölények?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

28. (31.) San Francisco 49ers (2–6)
Troy Smith ha nem is könnyen, de győzelemre vezette első meccsén a San Franciscót. Ettől függetlenül a 49ers lassan felkészülhet a draftra, mert égető CB hiány van a csapatnál, ráadásul egyelőre még Alex Smith jövője sem tisztázott a csapatnál.

29. (26.) Denver Broncos (2–6)

Futójáték nuku, a Broncos nem az a csapat, aki így meg tudná nyerni a meccseket, akármennyire is jó Orton, mert rá egy rossz szavunk nem lehet. Shawne Merrimant a Bills behúzta, így használható pass rusher sem nagyon maradt a Broncos számára a piacon.

30. (29.) Carolina Panthers (1–6)
A Broncoshoz hasonlóan a Panthersnél sincs futójáték, de itt a legnagyobb baj a támadófallal van, akik nem tudnak rendesen blokkolni a Williams-Stewart duónak, Jeff Otah hiányát pedig egyelőre nem tudják kiküszöbölni.

31. (30.) Arizona Cardinals (3–4)
Max Hall-Derek Anderson, Derek Anderson-Max Hall, egyik se játszik valami jól. Nincs könnyű dolga ennek a Cardinalsnak, futójáték halott, Fitzgerald ide vagy oda, a passzjáték sem az igazi ezzel a két irányítóval és a védelem is olykor-olykor felszívja magát, de amikor nagyon kéne, nem igazán tudják megfogni az ellenfelet, ezúttal éppen a Tampa Bay-t.

32. (32.) Buffalo Bills (0–7)
Két hét alatt 2 hosszabbításos meccs, két nagyon jó csapat ellen és mindkétszer a Bills jött ki vesztesen belőle. Ezt a csapatot idén még az ág is húzza, pedig mind a Ravens, mind a Chiefs ellen megérdemelték volna a győzelmet. Fix 1/1 jelölt a Bills, de 1-2 győzelmük azért lesz még idén.

NFL 
A 8. FORDULÓ LEGJEI    
A legtöbb passzolt yard   Jon Kitna (Dallas Cowboys)  –Jacksonville Jaguars
379
A legtöbb futott yard   Jamaal Charles (Kansas City Chiefs)  –Buffalo Bills
177
A legtöbb elkapott yard   Brandon Lloyd (Denver Broncos)  –San Francisco 49ers 169
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard   2649 Philip Rivers (San Diego Chargers)
A legtöbb futott yard   776 Adrian Peterson (Minnesota Vikings)
A legtöbb elkapott yard   878 Brandon Lloyd (Denver Broncos)
A legtöbb szerelés   86 Jerod Mayo (New England Patriots)
A legtöbb sack   9.5
Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception   6 DeAngelo Hall (Washington Redskins)
 NFL, ALAPSZAKASZ
8. FORDULÓ
2010.10.31 18:00 Detroit Lions–Washington Redskins 37–25
2010.10.31 18:00 Kansas City Chiefs–Buffalo Bills 13–10 – h.u.
2010.10.31 18:00 St. Louis Rams–Carolina Panthers 20–10
2010.10.31 18:00 San Francisco 49ers–Denver Broncos* 24–16
2010.10.31 18:00 New York Jets–Green Bay Packers 0–9
2010.10.31 18:00 Cincinnati Bengals–Miami Dolphins 14–22
2010.10.31 18:00 Dallas Cowboys–Jacksonville Jaguars 17–35
2010.10.31 21:05 San Diego Chargers–Tennessee Titans 33–25
2010.10.31 21:15 Arizona Cardinals–Tampa Bay Buccaneers 35–38
2010.10.31 21:15 New England Patriots–Minnesota Vikings 28–18
2010.10.31 21:15 Oakland Raiders–Seattle Seahawks 33–3
2010.11.01 1:20 New Orleans Saints–Pittsburgh Steelers 20–10
2010.11.02 1:30 Indianapolis Colts–Houston Texans 30–17
*Londonban rendezik.  
       
9. FORDULÓ
2010.11.07 19:00 Detroit Lions–New York Jets  
2010.11.07 19:00 Carolina Panthers–New Orleans Saints  
2010.11.07 19:00 Houston Texans–San Diego Chargers  
2010.11.07 19:00 Minnesota Vikings–Arizona Cardinals  
2010.11.07 19:00 Cleveland Browns–New England Patriots  
2010.11.07 19:00 Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers  
2010.11.07 19:00 Buffalo Bills–Chicago Bears**  
2010.11.07 19:00 Baltimore Ravens–Miami Dolphins  
2010.11.07 22:05 Seattle Seahawks–New York Giants  
2010.11.07 22:15 Philadelphia Eagles–Indianapolis Colts  
2010.11.07 22:15 Oakland Raiders–Kansas City Chiefs  
2010.11.08 2:20 Green Bay Packers–Dallas Cowboys  
2010.11.09 2:30 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers  
**Torontóban rendezik
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik