A hajrában elbukó Steelers maradt az első

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.10.08. 14:38
null
Roethlisbergerrel ismét visszatérhet a győzelmi ösvényre a Steelers (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) kapcsán hetente jelentkező erősorrendünkben az 5. forduló előtt továbbra is a Baltimore Ravens elleni csoportmérkőzés hajrájában elbukó Pittsburgh Steelers vezet, megelőzve a Green Bay Packers és a New Orleans Saints duóját. A Ben Roethlisberger visszatérésével várhatóan új szárnyakat kapó pennsylvaniai csapatot legyőző Hollók az ötödik helyig repültek, miközben nagyot bukott a Chicago Bears, Indianapolis Colts kettős. Íme a lista!

1. (1.) Pittsburgh Steelers
A vereség ellenére ezen a héten maradt első a Steelers, de csak mert Roethlisberger eltiltása lejárt, a visszatérésével pedig nagy valószínűséggel a passzjáték is jelentősen feljavul pittsburghi oldalon. Szabadnapos lesz ezen a héten a Steelers, így Big Bennek két hete van, hogy a csapattal együtt készüljön.

2. (2.) Green Bay Packers
Nehéz győzelem a liga egyik gyengébb csapata ellen, de a lényeg a győzelem. Aggodalomra inkább az adhat okot a „sajtfejűeknek”, hogy Grant sérülése óta egyelőre haldoklóban van a futójátékuk.

3. (3.) New Orleans Saints
Kínkeserves győzelem a Carolina otthonában, hála az újonnan leszerződtetett rugónak, John Carneynak, aki 3-ból 3 mezőnygólt vágott be.

4. (6.) New York Jets
LaDainian Tomlinson ismét a régi önmagát idézi, a Bills ellen is zseniálisan játszott, 133 yarddal és 2 touchdownnal járult hozzá a Jets sima győzelméhez a Bills ellen. És ami szintén nem elhanyagolható tény, Santonio Holmes elkapó eltiltása lejárt, így Sanchez fegyvertára ismét egy félelmetes célponttal bővül.

5. (10.) Baltimore Ravens
Ahogy azt várhattuk, hatalmas védekező csata volt a Ravens-Steelers csoportrangadó. A pittsburghi védelem 58 percig ki is tartott, de az utolsó drive-ban Joe Flaccóék aztán TD-t tudtak elérni, így nagyon fontos győzelemmel gazdagodtak.

6. (7.) Atlanta Falcons
Ismét egy kiszenvedett győzelem, de ezeknek a meccseknek a megnyerése tesz egy csapatot igazán veszélyessé, márpedig a Falcons vezeti az NFC South-ot a Saints előtt, idén úgy tűnik, hogy nem lesz könnyű dolga a címvédőnek.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2010-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (8.) Houston Texans
Andre Johnson hiányában is megvan a Texans harmadik győzelme az idényben. Meglepetésre viszont most sem Matt Schaub és a passzjáték nyerte meg a meccset, hanem az ismét zseniális, ráadásul csak három negyedet játszó Arian Foster futó, aki ezalatt a 45 perc alatt 286 összyardot és 2 TD-t hozott össze. Az eddig rendkívül szegényes védelembe pedig visszatérhet Brian Cushing, akinek letelt a 4 meccses eltiltása.

8. (5.) Chicago Bears
Nem nagyon lehet mit írni a vasárnapi Bears zakó után, de amíg Cutler elé nem raknak egy korrekt falat, ami mögött ideje is lesz, addig a Mike Martz-féle játékhívás ritkán fog működni. A sorozatos sackek után Cutler a 2. félidőre már ki se ment a pályára, de a 2. számú Todd Collinst is kiütötte a Giants védelme, így végül Caleb Hanie-vel fejezte be a meccset a Bears, kevés sikerrel.

9. (4.) Indianapolis Colts
Peyton Manning ide vagy oda, ha a védelem továbbra is rendre betlizik, mint a Jaguars ellen a hétvégén, a Colts a végén még a csoportgyőzelemről is könnyen lemaradhat az egyébként is remek Texans mögött. Rossz hír a Colts számára, hogy a kezdő safety Bob Sanders tricepsz szakadása után a cseréjének, Melvin Bullittnak a válla sérült meg, amely miatt a szezon hátralevő részében már nem játszik, így innentől kezdve vélhetően DaJuan Morgannek kell beugrania kezdőnek a Colts hátsó alakzatába.

10. (12.) New England Patriots
Sima New England-i győzelem a hétfő esti rangadón, bár jelentős asszisztálással, hála a delfineknek. Hogy a védelem és a speciális egység tartani tudja-e a formáját, kulcskérdés lesz, a támadóegységből ugyanis az elmúlt napokban távozott Randy Moss, a liga egyik legjobb elkapója és Tom Brady egyik kedvenc célpontja.

11. (9.) Cincinnati Bengals
Vereség a Browns otthonában, ami igencsak meglepetés. Idén rettentően kétarcú a Bengals, a védelem hullámzó és a tavaly remekül működő futójáték erre az évre visszaesett, ami talán a fő oka a Bengals jelenlegi gyengélkedésének, amin még a TO villanások sem segítenek.

12. (14.) Kansas City Chiefs
A Chiefs bye weeken volt az előző héten és mivel a Bears és a Steelers egyaránt kikapott, a Kansas City maradt az egyetlen veretlen csapat a 4. játékhétre. Fel is kell szívniuk magukat, ugyanis a következő héten a Coltshoz látogat a KC.

13. (16.) San Diego Chargers
Riversék simán megverték a gyengélkedő Arizonát, nem nagyon kell mit magyarázni ezen. A kérdés, hogy bírja-e a továbbiakban is olyan szerencsétlenkedések és hibák nélkül a Chargers, mint amilyeneket például a Seahawks ellen követett el!? Ha igen, akkor a továbbiakban ismét nagyon komoly ellenfél lehet a San Diego mindenki számára.

14. (11.) Miami Dolphins
Két nagyon fájó vereség a csoportellenfelektől, de arra, amit a speciális egység művelt a hétfő esti rangadón, arra nincs mentség, a Dolphins vezetősége azóta ki is rúgta John Bonamegót, a csapatrész edzőjét. Ez mondjuk nem változtat azon, hogy Chad Henne kulcsszituációkban háromszor is interceptiont dobott. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy ő lenne a delfinek számára az ideális franchise QB.

15. (20.) Denver Broncos
Orton továbbra is zseniálisan dobál Denverben, de ez nem minden esetben lesz elég, amíg ennyire silány lesz a futójáték. Laurance Maroney, a két hete szerződtetett futó nagyon nem tűnik sikeres megoldásnak egyelőre a posztra.

16. (13.) Philadelphia Eagles
Amitől félni lehetett, az bekövetkezett: Michael Vick megsérült a Washington elleni hazai meccsen, így Kevin Kolbnak kellett átvenni a philadelphiai stafétabotot. Nem is sikeredett valami jól, Kolb nagyon rosszul játszott, így Donovan McNabb győzelemmel távozott a régi munkaadójától.

17. (17.) Dallas Cowboys
A Dallas is szüneten volt ezen a héten és ha sikerül a falat és a futójátékot rendbe tenni, akkor nagy gond nem lehet, ami a folytatást illeti.

18. (15.) Tennessee Titans
Chris Johnsont ismét sikerült megfogni, a Titans pedig nem is tudott nagyon mit kezdeni végül a Broncossal az egysíkú támadójátékával. A passz elleni védelem továbbra is nagyon szellős, a Dallas ellen ezek tudatában nagyon nehéz mérkőzés vár a titánokra.

19. (19.) Minnesota Vikings
A Vikings is bye weeken volt a héten, azonban nagyon jó hír Brett Favre-nak, hogy a Patriots sztárelkapója, Randy Moss mostantól ismét a vikingek játékosa, így Rice hiányában is lesz elég elkapója az öregnek, akire nyugodtan támaszkodhat.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

20. (23.) New York Giants

Az eddig eléggé visszafogott védelem hozta az addig veretlen Bears elleni meccset, kellett is a feltámadás a védőktől, Tom Coughlinék ugyanis támadásban nagyon rossz teljesítményt nyújtottak.

21. (22.) Washington Redskins
Habár megvan győzelem az Eagles otthonában, McNabb és támadóegység megint csak az első félidőben tudott pontokat feltenni a táblára, a szünet után aztán már-már szokásos módon, rendkívül visszaestek. A védelemnek pedig nagy szerencséje volt, hogy nem egy Vicket kellett megfogniuk, hanem Kolbot.

22. (26.) Jacksonville Jaguars
A Jax a Colts elleni csoportmeccsekre mindig extrán felszívja magát, ez most sem változott, az eddig halovány Garrard pedig remekül játszott, 2 passzolt és egy futott TD-vel járult hozzá a Colts elleni diadalhoz. A különbség a két csapat között azonban mégsem ő, hanem a rugójátékos, Josh Scobee volt, aki néhány másodperccel a mérkőzés vége előtt 59(!) yardról berúgta a mezőnygólt, így némi meglepetésre 31–28-ra nyertek a jaguárok. Nagy győzelem ez, még akkor is, ha jelentős asszisztálás kellett a Colts védelmétől, hogy meglegyen.

23. (21.) Tampa Bay Buccaneers
Josh Freemenék is pihenhettek a héten, rá is fér a Buccaneersre a plusz hét, hogy rendbe tudják hozni a Tanard Jackson kiesésével keletkező űrt.

24. (27.) St. Louis Rams
Bradford egyre jobb, az ő vezetésével a Ramsnek pedig még egy sérült Steven Jacksonnal is sikerült megverni a Seattle-t, így pedig a Rams is bejelentkezett az NFC West első helyéért.

25. (18.) Seattle Seahawks
Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Seahawksnak a jövő évi drafton új irányító után kell néznie, mert Matt Hasselbeck a néhány felvillanása ellenére már nem az igazi. Talán a Hawks támadójátéka javul most, ugyanis a Billsből kiszorult futó, Marshawn Lynch a héten csatlakozott a Seahawks gárdájához.

26. (24.) Arizona Cardinals
A rövid, ám de csúnya Derek Anderson-éra lehet, hogy véget ért, a Saints ellen ugyanis már a Max Hall lesz a kezdő irányítója a Cardinalsnak. Szükség is lesz rá, mert Anderson egyelőre nagyon nem jó megoldás, még az idei, átmeneti évben sem.

27. (25.) San Francisco 49ers
0–4-gyel áll a 49ers, de tipikusan az a csapat, amelyik egy kis szerencsével 2–2-es mérleggel is állhatna a 4. játékhét után. Folyamatos buta, egyéni hibák, de ha Mike Singletary nem képes nagyon gyorsan kiküszöbölni ezeket a problémákat a csapatában, akkor rövid időn belül ő is csapat nélkül találhatja magát.

28. (28.) Oakland Raiders
Valahogy sosem akaródzik a Raidersnek behúzni a szoros mérkőzéseket, a sikeres szezonhoz ez márpedig elengedhetetlen. Ettől függetlenül a Raiders úgy gondolom, jó irányba mozdult el az idén.

29. (31.) Cleveland Browns
Ha lenne passzjáték Clevelandben, még sima középcsapat is lehetne a Browns, mert úgy tűnik, hogy a jó futójáték mellett a védelem sem működik rosszul, ezek elegye pedig elég is volt a Bengals ellen.

30. (29.) Carolina Panthers
A Panthers is abba a kategóriába tartozik, mint a 49ers, rendre az egyéni hibákon mennek el a meccsek. Az újonc irányító, Jimmy Clausen egyre biztatóbb, de az eddig is elkapó gondokkal küszködő Carolinát még az ág is húzza, ugyanis Steve Smith a csapat elsőszámú elkapója megsérült, aki így a Bears elleni meccset kénytelen lesz kihagyni, de a sérülése súlyosságáról egyelőre még nem tudni.

31. (31.) Detroit Lions
Ez sem a Lions éve lesz, a fallal továbbra is gondok vannak, ami kihat Best játékára, aki egyébként sem teljesen egészséges, Stafford továbbra is sérült, ameddig ez így is marad, nem nagyon lehet esélyesként számolni a Lionsszal.

32. (32.) Buffalo Bills
A Buffalón ezúttal a New York-i úthenger lépett át, azon belül is leginkább LaDainian Tomlinson, persze nem is pont a Jets ellen vártuk a meglepetést, a kérdés inkább az, egyáltalán örülhet-e majd győzelemnek az idén a Bills?

 STATISZTIKÁK
A 4. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yardCarson Palmer
(Cincinnati Bengals)
–Cleveland Browns371
A legtöbb futott yardLaDainian Tomlinson
(New York Jets)
–Buffalo Bills133
A legtöbb elkapott yardTerrell Owens
(Cincinnati Bengals)
–Cleveland Browns222
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard1419Kyle Orton (Denver Broncos)
A legtöbb futott yard537Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard456Reggie Wayne (Indianapolis Colts)
A legtöbb szerelés48Lawrence Timmons (Pittsburgh Steelers)
A legtöbb sack7Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception3négyen
 NFL 2010, ALAPSZAKASZ
5. FORDULÓ
2010.10.1019:00Houston Texans–New York Giants 
2010.10.1019:00Detroit Lions–St. Louis Rams 
2010.10.1019:00Washington Redskins–Green Bay Packers 
2010.10.1019:00Carolina Panthers–Chicago Bears 
2010.10.1019:00Cincinnati Bengals–Tampa Bay Buccaneers 
2010.10.1019:00Baltimore Ravens–Denver Broncos 
2010.10.1019:00Cleveland Browns–Atlanta Falcons 
2010.10.1019:00Indianapolis Colts–Kansas City Chiefs 
2010.10.1019:00Buffalo Bills–Jacksonville Jaguars 
2010.10.1022:05Arizona Cardinals–New Orleans Saints 
2010.10.1022:15Dallas Cowboys–Tennessee Titans 
2010.10.1022:15Oakland Raiders–San Diego Chargers 
2010.10.112:20San Francisco 49ers–Philadelphia Eagles 
2010.10.122:30New York Jets–Minnesota Vikings
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik