A Giants ismét csak megszorongatta a hibátlant

Vágólapra másolva!
2011.12.04. 23:03
null
Mark Ingram futása törte meg a TD-csendet (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójában a Denver Broncos 35–32-re nyert a Minnesota Vikings otthonában. A 22 óra után kezdődő mérkőzéseken a címvédő Green Bay Packers nagy csatában őrizte meg veretlenségét, az Arizona Cardinals hosszabbítás után múlta fölül a Dallas Cowboyst, a San Francisco 49ers rekordot döntve ütötte ki a St. Louis 49erst, míg a Baltimore Ravens csoportrangadót nyert.

 

A VASÁRNAP ESTI MÉRKŐZÉSEN


A légiparádénak várt mérkőzés első negyedében a csapatok mindössze egy mezőnygólt tudtak összehozni, az egyetlen ígéretes támadás végén John Kasay 39 yardról lőtt a kapufák közé, vezetéshez juttatva a hazaiakat (3–0).

Az első 15 perc végén, a saját 3 yardosról elindított Saints-akció egy 38 yardos Robert Meachem-elkapással gyorsan a félpályához ért, majd Marques Colston 14 yardos játékát, és Meachem 8 yardos futását követően az idei elsőkörös választott futó, Mark Ingram rongyolt be 14 yardról a detroiti célterületre (10–0).

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Lions erejéből ismét csak puntra futotta, majd Pierre Thomas 8 yardos futása után Meachem 67 yardos TD-elkapásával már 17–0-t mutatott az eredményjelző, és bár Kevin Smith 2 yardos hatpontosával két és fél perccel a félidő vége előtt szépítettek a vendégek (17–7), Drew Brees Lance Moore-nak adott 20 yardos átadásával 28 másodperccel a nagyszünet előtt 24–7-re módosult az állás.

A hátralévő pár másodperc alatt Matthew Stafford előbb Titus Youngot hozta 49 yardos passzal játékba, majd Brandon Pettigrewnak szánt indítása volt pontatlan, így Jason Hanson 42 yardról rúghatott kapura, de Patrick Robinson egy nagyszerű bevetődéssel blokkolni tudta a 41 éves rúgó kísérletét.

A nagyszünet után ismét a vendégek következhettek, és Calvin Johnson 22 yardos elkapásával, valamint Smith 17 yardos futásával jól is haladtak előre, a hazai hétyardoson azonban egy szabálytalanság miatt megtorpantak és végül csak Hanson 31 yardos mezőnygóljával szépítettek (24–10).

A rövidre zárt hazai akciót követően egy közel hatperces drive végén Maurice Morris 9 yardos elkapásával egy touchdownnyira (24–17) megközelítette ellenfelét a Lions, ráadásul a negyedik negyed elején ismét leparancsolta a hazai támadókat a pályáról.

Egy sportszerűtlen hiba miatt a saját 18-asára kényszerül a vendégcsapat, a végül 93 yardig jutó Nate Burleson 47 yardos elkapása után azonban villámgyorsan az ellenfél térfelére került, a New Orleans 35 yardosáról azonban már csak két yardot hátrafelé tudott haladni három kísérletből a Lions, így végül Hanson nagyon nehéz 55 yardról rúghatott kapura, és bár a távolság megvolt, a labda a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Az újabb lehetőséggel pedig már élt a Saints, Jimmy Graham sorrendben 3, 16, 14, majd 13 yardos elkapásával (és Ingram 3 yardos futásával) a vendégek 6 yardosáig jutottak a hazaiak, és végül Darren Sproles elkapásával ismét TD-t szereztek (31–17).

A hátralévő időben a Detroit erejéből újabb pontokra nem futotta, sőt, három perccel a vége előtt a végül a 408 yarddal záró Stafford passzkísérletét még Tracy Porter inteceptálta is, így végül magabiztosan nyertek a Szentek.

NFL, ALAPSZAKASZ
13. FORDULÓ, VASÁRNAP ESTI RANGADÓ
New Orleans Saints–Detroit Lions 31–17 (3–0, 21–7, 0–10, 7–0)

 

Donald Driver két TD-elkapással keserítette a New York-i szurkolókat (Fotó: Action Images)
Donald Driver két TD-elkapással keserítette a New York-i szurkolókat (Fotó: Action Images)

 

A 22 ÓRA UTÁN KEZDŐDŐ ÖSSZECSAPÁSOKON

Az AFC North második mai rangadóján a Baltimore Ravens Ray Rice vezetésével magabiztosan 24–10-re diadalmaskodott a Cleveland Browns otthonában. A nagyszerű képességekkel megáldott futó 29 kísérletből 204 yarddal (közte egy 67 yardos vágtával a 3. negyedben) terhelte talajon a Barnákat – ez karrierje eddigi legjobb teljesítménye – emellett egy touchdownt is összehozott, sőt, tíz elkapott yardot is szerzett. A Clevelandből a 45 futott és 52 elkapott yardig jutó Peyton Hillis emelhető ki. A vendégek oldaláról 17–3-as állásnál Lardarius Webb 68 yardos punt utáni visszahordása döntötte el véglegesen az összecsapás kimenetelét, mely után már csak szépítésre futotta a hazaiak részéről.

A Dallas Cowboys hiába vezetett az első negyedet leszámítva szinte végig az Arizona otthonában, az egy yard híján 300 egységig jutó Tony Romo vezetésével csak egy hatpontost tudott szerezni (a 86 yardot összehozó Dez Bryant 5 yardos elkapásával), így az eddig nagyszerűen teljesítő rúgó Dan Bailey 53, majd az utolsó másodpercekben elvégzett 49 yardos egyaránt rontott mezőnygólkísérlete után hosszabbításra került sor. Itt a Cardinals kezdhette meg a támadást, és Kevin Kolb előbb a 111 yardig jutó André Roberset hozta 16 yardos passzal játékba, majd LaRod Stephen Howling 52 yardos elkapásával tett pontot a találkozó végére (19–13).

A San Francisco már a összecsapás elején bekezdett, és bár végül csak David Akers 36 yardos mezőnygóljával szereztek vezetést (3–0) ezzel már több pontot szereztek, mint a vendégek a későbbiek során összesen… A félidőben ugyan csak a hazaiak rúgója volt eredményes a továbbiakban (19, majd 28 yardról – 9–0), a második játékrészben Alex Smith előbb Michael Crabtree-t 52, majd Kyle Williamset 56 yardos passzal indította, a kettő között pedig Akers 4. mezőnygólját is értékesítette (ezúttal 34 yardról), így végül rendkívül simán, 26–0-ra nyert a 49ers. A hazaiak egyébiránt sorozatban a 12. mérkőzésüket is lehozták úgy, hogy nem szenvedett el védelmük futott touchdownt, ezzel pedig megdöntötték a Providence Steam Roller 1928-ban felállított rekordját (a Gőzhenger 11 összecsapáson maradt makulátlan), sikerükkel pedig bejutottak a rájátszásba.

SZAVAZÁS

Ön szerint legyőzi valamelyik csapat a Green Bay Packerst?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Green Bay Packers sokáig úgy tűnt, hogy bajba kerülhet a New York Giants elleni mérkőzésen, a szezon legértékesebb játékosának járó MVP-címre nagyon jó esélyekkel pályázó Aaron Rodgers azonban az utolsó percben három, 18 yardnál hosszabb passzával végül mezőnygól-távolságig juttatta csapatát, és végül Mason Crosby 31 yardos mezőnygóljával megőrizte veretlenségét (38–35). Ez már a második alkalom volt, hogy a Giants egy alapszakasz során hibátlan csapat ellen maradt alul 38–35-re, 2007-ben azonban a New England Patriotsnak a Super Bowlban végül vissza tudott vágni.

Pedig az összecsapást jól indította a Giants, Trevis Beckum 67 yardos touchdownelkapásával villámgyorsan vezetést is szerzett, majd Jermichael Finley 12 yardos hatpontosa után Lawrence Tynes 38 yardos mezőnygóljával 10–7-es előnnyel zárta az első negyedet.

A folytatásban azonban Clay Matthews lehalászta Eli Manning átadási kísérletét, majd 38 yardon keresztül TD-re vitte vissza (10–14), és bár Brandon Jacobs 1 yardos futásával ismét előnybe kerültek a hazaiak, a félidő utolsó szava a Packersé volt, Donald Drivers 13 yardos elkapásával 21–17-es vezetéssel vonulhattak pihenőre a vendégek.

A címvédő a második félidőt mindjárt egy labdaszerzéssel kezdte, Clay Matthews sackelte, majd verte ki Manning kezéből a labdát, amelyet BJ Raji szerzett meg, ám Mason Crosby ekkor még 43 yardról hibázott. Nem sokáig késtek azonban a Packers újabb pontjai, Rodgers Greg Jenningsnek adott 20 yardos átadása után már 28–17-et mutatott az eredményjelző, és bár Manning Hakeem Nicksnek adott 51 yardos passzát követően az elkapó 4 yardost TD-t szerzett, az utolsó játékrészre is négypontos Green Bay-előny mellett fordultak a csapatok (24–28).

A záró 15 percben Tynes 50 yardos mezőnygóljával már csak egy egység választotta el a feleket (27–28), de Driver újabb, ezúttal 7 yardos elkapása után már 35–27-re vezetett a listavezető.

A találkozó vége előtt egy perccel a Giants Manning Nicksnek adott 2 yardos passzával, majd DJ Ware sikeres kétpontosával egyenlített, ám az utolsó másodpercben jött a már említett Packers-akció és Crosby győztes rúgása.

Tebowék ismét a hajrában fordítva nyertek (Fotó: Reuters)
Tebowék ismét a hajrában fordítva nyertek (Fotó: Reuters)

 

A 19 ÓRÁS MÉRKŐZÉSEKEN

SZAVAZÁS

Ön szerint lesz győzelme a szezonban az Indianapolis Coltsnak?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Peyton Manning sérülése miatt ebben a szezonban nem hozott olyan izgalmakat a New England Patriots–Indianapolis Colts összecsapás, mint azt az előző években megszokhattuk. A továbbra is nyeretlen Coltsnak esélye sem volt a Tom Brady vezette „hazafiak" ellen – legalábbis az első három negyed alapján. Az utolsó játékrészre ugyanis 31–3-as New England-vezetéssel álltak fel a csapatok, a Colts azonban a negyedik negyedben Pierre Garcon két elkapott és Donald Brown futott touchdownjával hét pontra csökkentette hátrányát, de többre már nem volt ideje. A New Englandben Rob Gronkowski három hatpontost ért el (két elkapott, egy futott), így a szezonban már 14-nél jár, ami egy tight endtől finoman szólva sem rossz.

Meglepő vereségbe szaladt bele a rájátszásba kerülésért küzdő Chicago Bears saját pályáján a Kansas City Chiefs ellen – mondjuk, ez Caleb Hanie irányító három eladott labdája mellett nem is annyira meglepő. A Kansas végül 10–3-re nyert a Soldier Fielden.

A Tennessee Titans a playoff szempontjából roppant fontos győzelmet ért el a Buffalo Bills pályáján, miután Chris Johnson vezérletével (153 futott yard, két TD) 23–17-re nyert. A Titans egyébként a leghatékonyabb csapat a ligában, ami a red-zone-t illeti, lévén, hogy 70.8 százalékban pontot szereznek a célterülettől húsz yardon belüli támadásaikból.

Izgalmas hajrát hozott a Houston Texans–Atlanta Falcons párharc: a vendégek egy másodperccel a vége előtt majdnem egyenlítettek, de a mérkőzésen két interceptiont dobó Matt Ryan magasan előre ívelt labdáját nem tudta megszelídíteni Roddy White, aki egyébként a Falcons egyetlen TD-jét szerezte a meccsen korábban. A Texans így 17–10-re behúzta a meccset, ezzel megszerezve kilencedik győzelmét az idényben, az AFC-ben pedig továbbra is a legjobb mutatókkal rendelkezik a rájátszásba jutásért folyó harcban.

Valósággal megtáltosodott a Miami Dolphins: a gyenge szezonkezdet után már a negyedik győzelmét szerezte a floridai együttes. Az áldozat ezúttal az Oakland Raiders volt, amely saját pályáján 34–14-re kapott ki a Miamitól. A vendégek a harmadik negyed végén már 34–0-ra is vezettek, az Oakland becsületből az utolsó játékrészben két elkapott TD-vel faragott hátrányából. A Miami főként futójátékának köszönhetően (Reggie Bush 100 yard, egy TD, Daniel Thomas 73 yard) diadalmaskodott Oaklandben.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                   partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Elképesztő, hihetetlen – egyszerűen nem találnak rá más szavakat az amerikai újságírók arra, amit Tim Tebow produkál a Denver Broncosszal mostanában – igaz, ezúttal a denveri védelem is kiváló pillanatban villogtatta meg tudását. Történt ugyanis, hogy a Minnesota Vikings elleni idegenbeli meccsen szűk két perccel a vége előtt Matt Prater 46 yardos mezőnygóljával egyenlített a Broncos, majd Christian Ponder passzát André Goodman, a Denver corner backje halászta le. Prater ezt követően 23 yardról sem hibázott, a Broncos pedig 35–32-es diadallal távozott az idén gyengébben teljesítő Vikings otthonából.

A Cincinnati Bengals nem tudott mit kezdeni a Pittsburgh Steelersszel – no meg annak elkapójával, Mike Wallace-szal sem, aki három elkapásból két hatpontost szerzett. A Steelersben egyébként még Antonio Brown hívta fel magára fel a figyelmet 60 yardos punt return touchdownjával. A hazaiak végül 35–7-re ütötték ki a Bengalst.

Cam Newton ismét remekelt, a Carolina Panthers idei negyedik győzelme a Tampa Bay Buccaneers ellen jött össze. Az idei drafton 1/1-es irányító egy passzolt és három futott yarddal segítette együttesét a Tampa 38–19-es legyőzéséhez. Newton egyébként egy 27 yardos játék erejéig még elkapóként is szerepet vállalt. Newton három futott TD-jével már 13-nál tart, ezzel pedig újoncként megdöntötte az egy szezonban irányító által futott hatpontosok rekordját, és még mindig van hátra 4 forduló!

A New York Jets a harmadik negyedig csak küzdött a Washington Redskinsszel, amely az utolsó játékrészre elfáradt és így 34–19-re kikapott. Shon Greene három futott hatpontosával főszereplője volt a Jets sikerének. A New York-iaknak jól jött a Bengals és a Raiders veresége a playoffba jutás szempontjából.

NFL 2011, ALAPSZAKASZ
13. FORDULÓ
2011.12.02 2:20 Seattle Seahawks–Philadelphia Eagles 31–14
2011.12.04 19:00 New England Patriots–Indianapolis Colts 31–24
2011.12.04 19:00 Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals

35–7

2011.12.04 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers 19–38
2011.12.04 19:00 Chicago Bears–Kansas City Chiefs 3–10
2011.12.04 19:00 Washington Redskins–New York Jets 19–34
2011.12.04 19:00 Houston Texans–Atlanta Falcons 17–10
2011.12.04 19:00 Miami Dolphins–Oakland Raiders 34–14
2011.12.04 19:00 Minnesota Vikings–Denver Broncos 32–35
2011.12.04 19:00 Buffalo Bills–Tennessee Titans 17–23
2011.12.04 22:05 Cleveland Browns–Baltimore Ravens 10–24
2011.12.04 22:15 San Francisco 49ers–St. Louis Rams 26–0
2011.12.04 22:15 Arizona Cardinals–Dallas Cowboys 19–13 – h.u.
2011.12.04 22:15 New York Giants–Green Bay Packers 35–38
2011.12.05 2:20 New Orleans Saints–Detroit Lions 31–17
2011.12.06 2:30 Jacksonville Jaguars–San Diego Chargers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik