NFL: doppingvétség miatt négy meccsről eltiltották Welkert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 13:22
Négy mérkőzésről eltiltották Wes Welkert, az NFL-ben szereplő Denver Broncos elkapóját, mert megsértette a teljesítményfokozók használatára vonatkozó tilalmat. Jim Irsay, az Indianapolis Colts tulajdonosa hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott, miután beismerte, hogy erősen benyugtatózva vezetett.

Welkert május elején a Kentucky Derby után ellenőrizték, amelyen gyanúsan jó hangulatban vett részt nézőként. A minta pozitív lett, de Welker szerint meghamisították, mert sohasem használna amfetaminokat. A tárgyaláson nem tudta bebizonyítani az igazát, így eltiltással sújtották.

Welker, aki a legutóbbi hét szezonban 745 passzt kapott el, 53-mal többet, mint bárki más, a négy meccs alatt 1.88 millió dollártól esik el.

Ugyanakkor az elkapó augusztus vége óta agyrázkódással küszködik, az október 6-ig szóló eltiltás alatt teljesen felépülhet, így százszázalékos állapotban térhet vissza a csapathoz.

A Denver az Indianapolis ellen kezdi meg a bajnokságot hétfő hajnalban, a Colts is elveszítette egyik fontos emberét: Jim Irsay tulajdonos elismerte, hogy erős nyugtatók és fájdalomcsillapítók hatása alatt vezetett, amiért félmillió dolláros pénzbírságot és hat meccsre szóló eltiltást kapott. A vezető október 9-ig nem jelenhet meg a Colts központjában, nem látogathat mérkőzéseket, nem nyilatkozhat és a közösségi oldalakon sem publikálhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik