NFL: megvannak a 2014-es kompenzációs jogok, íme, a teljes draftsorrend!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.25. 18:52
null
Roger Goodell a 2013-as drafton Eric Fisher nevét mondhatta ki elsőként (Fotó: Action Images)
Az NFL-tulajdonosok szokásos évenkénti gyűlésén kiosztották a kompenzációs választási jogokat a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság májusi játékosbörzéjére.

 

A MÁJUS 8-10. KÖZÖTT MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ DRAFT TELJES SORRENDJÉT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Az eseményt az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is élőben követheti figyelemmel itt, a Nemzeti Sport Online-on!

A kompenzációs választási jogokat azok a csapatok kapják, amelyek az előző évi szabadügynök piacon több játékost vesztettek, mint amennyi hozzájuk érkezett (3–7. kör között lehet részesülni belőlük, mindig az eredeti 32 választás után). Azok az együttesek is kompenzálásban részesülnek továbbá, akiknél ez a két szám megegyezik, de értékesebb játékosokat vesztettek – igaz, ezeket csak a 7. körben, a többi kompenzációs pick után kapják meg.

A 32 ilyen módon maximálisan kiosztható választási jogból 2014-ben mindegyiket kiosztották, körönkénti lebontásban így jelent meg: négy 3. körös, hét 4. körös, négy 5. körös, hét 6. körös és kilenc 7. körös.

Idén a legjobban a Pittsburgh Steelers járt, amely Mike Wallace Miamiba szerződésének (az elkapó öt évre, 60 millió dollárért írt alá) köszönhetően 3. kör 33. választási jogával (összességében a 97. helyen) húzhat magának játékost, de rajta kívül még a Greg Jenningst elvesztő Green Bay Packers (47.5 millió/5 év), a Paul Krugert megtartani nem tudó/akaró Baltimore Ravens (Cleveland Browns, 40.5 millió/5 év) és a Dashon Goldson (41.25 millió/5 év) Tampa Baybe igazolásával szegényedő San Francisco 49ers is kapott még egy top 100-as picket.

A legtöbb plusz jogot a Baltimore Ravens és a New York Jets kapta, négyet-négyet, a Hollók 1996 óta már 41 kompenzációs picket kaptak, amivel toronymagasan vezetnek ebben a kategóriában (nyolccal többet kaptak, mint bármelyik másik csapat).

Mike Wallace elvesztése miatt a Steelersé idén az
 első kompenzációs választási jog (Fotó: Action Images)
Mike Wallace elvesztése miatt a Steelersé idén az első kompenzációs választási jog (Fotó: Action Images)

A 2012-es játékosbörzéhez hasonlóan ezúttal is az a csapat húzhat az utolsó (ezúttal 256.) helyen, amely a draftot kezdi, akkor az Indianapolis Colts (Andrew Luck és Chandler Harnish személyében két irányítót vitt), ezúttal pedig a Csikók csoportriválisa, a Houston Texans foglalhatja keretbe az eseményt.

A kompenzációs választási jogokat a többivel szemben nem lehet elcserélni egy másik csapattal sem másik pickre, sem játékosokra, és helyük függ a játékos fizetésétől, játékidejétől és rájátszásbeli teljesítményétől új csapatában. Ezek közül is a fizetés az elsődleges.

A szabadügynökpiacon lezajlott az első nagy hullám, de azért így sem maradunk érdekességek nélkül, a New York Jets keretéből kivágott Mark Sanchez épp az ő helyére érkező Michael Vick utódja lehet a Philadelphia Eaglesnél, amennyiben az irányító átmegy az orvosi vizsgálatokon.

Ha már draft, az előző játékosbörze első helyén kiválasztott Eric Fisher a jövőben a Kansas City Chiefs támadófalának bal szélére kerül át, Alex Smith irányító vakoldalára.

Még egy kis draft, az Atlanta Falcons az első csapat, amely kinyilvánította, hogy szívesen feljebb mozogna. Jelenleg az 1/6-os választási joggal rendelkezik az együttes, amelytől a korábbi években sem volt szokatlan az agresszív feltrade.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik