NFL: Reggie Bush a Detroité, Wes Welker a Denveré

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 23:40
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Detroit Lions négy évre szerződtette az előző két szezont a Miami Dolphinsban töltő Reggie Busht. A running backet nemsokára sajtótájékoztatón mutatja be a klub, szerződése részleteit még nem közölték. A Denver Broncos pedig szerződtette Wes Welkert.

A huszonnyolc éves Busht 2006-ban az első kör második helyén draftolta a New Orleans Saints, majd 2011-ben került a Miami Dolphinshoz, amelyben a Delfinek legjobbjaként két szezon alatt összesen tizenkét touchdownt szerzett, és 2072 yardot futott, míg a Saintsnél eltöltött öt éve alatt 524 futáskísérletből 2090 yardot szerzett, ami mindössze 18 yarddal több két és félszer annyi idő alatt.Busht 2006-ban az első kör második helyén draftolta a New Orleans Saints, majd 2011-ben került a Miami Dolphinshoz, amelyben a Delfinek legjobbjaként két szezon alatt összesen tizenkét touchdownt szerzett, és 2072 yardot futott, míg a Saintsnél eltöltött öt éve alatt 524 futáskísérletből 2090 yardot szerzett, ami mindössze 18 yarddal több két és félszer annyi idő alatt.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

A futóért az Arizona Cardinals, a Cincinnati Bengals és a Washington Redskins is érdeklődött, azonban a Yahoo Sports értesülései szerint a Lions biztosította az érintettet arról, hogy előnyt fog élvezni a csapat másik két futójával, Mikel Leshoure-ral és Joique Bell-lel szemben.

Bush új csapata, a Lions a 2012–2013-as idényt négy győzelemmel és tizenkét vereséggel zárta, így csoportja utolsó helyén végezve nem jutott be a playoffba.

A nap folyamán aztán egy nagyobb szenzáció is született: a Denver Broncos két évre szerződtette a New England Patriots ötszörös Pro Bowl-résztvevő sztárelkapóját, Wes Welkert.

Welker két évre szóló szerződést írt alá a Broncosszal, így Demaryius Thomas és Eric Decker mellett még egy biztos kezű elkapója lesz a következő szezonban Peyton Manningnek. Az nfl.com információi szerint a harmincegy éves játékos kétéves denveri tartózkodása alatt 12 millió dollárt keres majd.

Welkernek eddig a pályafutása során 8580 elkapott yardja és 38 touchdownja volt. A New England Patriots már meg is találta helyettesét, Danny Amendola személyében, a St. Louis Ramst elhagyó 27 éves elkapó 5 év alatt 31 millió dollárt kereshet, 10-et viszont biztosan meg is kap.

Újabb távozó Baltimore-ban, Bernard Pollard szerződését felbontotta a címvédő Ravens, a Detroit Lionst elhagyó defensive end, Cliff Avril pedig megegyezett a Seattle-lel, így még erősebb lesz a Seahawksszal védelme. A Tampa Bay Buccaneers safety poszton erősített, Dashon Goldson 5 év alatt 41.25 millió dollárt kereshet új állomáshelyén.

A szabadügynök-piac nyitányának további érdekességeiről itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik