Sima NFC-sikert és 96 pontot hozott a gálamérkőzés

Vágólapra másolva!
2011.01.31. 06:39
null
Peterson (középen) vezetésével simán nyert az NFC (Fotó: Reuters)
Címkék
Az egy év miami kitérőt követően Hawaiira visszatérő, immár 41. alkalommal megvívott Pro Bowl-mérkőzésen a Nemzeti főcsoport (NFC) magabiztos, 55–41-es sikert aratott az Amerikai konferencia (AFC) felett. Érdekesség, hogy az AFC első pontjait 0–42 után tudta csak megszerezni. A mérkőzés legjobb játékosának a Washington Redskins cornerbackjét, a hat szerelés mellett egy interceptiont, egy kierőszakolt fumble-t és az azt követő visszahordott touchdownt is bemutató DeAngelo Hallt választották meg.

Az amerikaiakra megszokott egészen parádés showműsor felvezetés után az NFC kezdte meg a némileg visszafogottabb szabályrendszerrel (sokkal támadóbarátabb, a védők sokkal jobban korlátozva vannak, épp a látvány miatt) megrendezett 41. gálamérkőzést, amely történelmében eddig mindkét konferencia 20-20 sikerrel állt.

A rengeteg sérülés és jó néhány Super Bowl (Pittsburgh Steelers részéről James Harrison, Brett Keisel, Troy Polamalu, valamint a sérülést is szenvedő Maurkice Pouncey, míg a Green Bay Packers oldaláról Chad Clifton, Nick Collins, Greg Jennings, Clay Matthews, Tramon Williams és Charles Woodson) miatti lemondás miatt ezek a keretek azért jócskán eltértek a megszavazott együttesektől, de a pályára lépők igyekeztek kiszolgálni az 50 ezer helyszínen szurkoló fanatikust, és persze a többmillió tévénézőt.

Michael Vick első kísérleteinél azonban hiába volt előbb Calvin Johnson és Larry Fitzgeald révén két félelmetes elkapó a célpontja, előbb Devin McCourty, majd Darrelle Revis csillogtatta meg kivételes képességeit, így gyorsan leparancsolták az NFC támadóit a pályáról.

Az első pontszerzésre közel 12 percet kellett várni, de utána beindult az NFC-henger: előbb az Atlanta Falcons fullbackje, Ovie Mughelli cipelte be a labdát egy yardról (7–0), majd egy nagyon jó visszahordás után Rivers egyből London Fletchert, az ellenfél linebackerét találta meg (interception), így ismét jöhettek Vickék, és ha már így alakult, Adrian Peterson vezetésével kevesebb mint két perc alatt újabb TD-t értek el, a Minnesota Vikings running backje ráadásul 4. futott hatpontosát szerezte, amellyel a jelenlegi AFC–NFC rendszerben rekordnak számít (14–0).

Rivers a félidő során később sem találta a ritmust, ismét eladta a labdát, DeAngelo Hall kaparintotta meg, ám Matt Ryan első kísérleténél már összejött McCourtynak is az interception, Miles Austin elől húzta le a New England cornerbackje tojást.

Az Indianapolis Colts irányítója, Peyton Manning érkezett az AFC-nél a pályára, azonban ő sem akart kimaradni a jóból, és második próbálkozására Brent Grimest ajándékozta meg labdával (interception) – mondani sem kell, ő sem csapattársként szerepelt ezen a találkozón.

Az NFC az újabb ajándékkal élni tudott, Matt Ryan átadását falconsos csapattársa, Tony Gonzalez kapta el – neki a 6. volt a pro bowlokon, ami szintén új rekord (21–0).

Bár egy ilyen összecsapáson az eredmény csak másodlagos, kezdett túlzottan egysíkúvá válni a párharc, Manning Wes Welkernek adott passza után DeAngelo Hall addig erősködött, amíg ki nem verte a kezéből (fumble), majd 34 yardot megtéve TD-re vitte vissza (28–0), majd egy kivédekezett támadás után Fitzgerald elkapása és a sikeres extrapont után már 35–0-t mutatott az eredményjelző.

A Colts irányítóját gyorsan leváltotta ezután Matt Cassel, de persze ő sem sokat szórakozott, Antoine Winfieldet találta meg, a 4. AFC-s interceptiont láthattuk…Az NFC-s örömünnep részeként Steven Jackson is kocogott egy 21 yardos touchdownt, egészen elképesztő 42–0-t eredményezve, majd a Kansas City Chiefs szekció vezetésével végre az Amerikai főcsoport is mutatott valamit, Jamaal Charles 5 futásból 57 yardot haladt és Cassel Dwayne Bowe-nak adott passzával is mentek előre egy 10 yardot, mielőtt Charles TD-t szerzett (42–7).

A második félidő első drive-jából ismét pontokat szerzett az Amerikai főcsoport, bár ehhez Rivers és Reggie Wayne remek összjátékára volt szükség 4 és 9-re a 16 yardos vonalról (42–14). Sőt, Devin Hester a visszahordás közben megpróbálta csapattársának átadni (fumble), azonban a labda a földre került, amellyel Montell Owens futott be az end zone-ba (42–21).

Egy NFC-mezőnygól (David Akers 41 yardról célzott pontosan) után Rivers ismét megmutatta, hogy képes 4. kísérletre TD-passzt adni, ezúttal Marcedes Lewis volt a célpont, aki elkapta a San Diego Chargers irányítójának 28 yardos átadását (45–28).

Akers révén előbb egy kihagyott, majd egy értékesített mezőnygól-próbálkozást láthattunk (36 és 38 yardról), valamint egy Cassel dobást követő Jon Beason interception utáni visszahordott TD-t, így az NFC 55–28-ra elhúzott, és bebiztosította a győzelmét.

Cassel még Owensnek adott TD-passzával kozmetikázott az eredményen (55–35), valamint az utolsó másodpercekben még egy számos visszapasszal tarkított támadás végén Alex Mack (center!) is feliratkozott a pontszerzők listájára (a kétpontos kísérlet azonban már nem sikerült), így végül 55–41-re nyert az NFC.

A mérkőzés legjobb játékosának (MVP) a Washington Redskins cornerbackjét, a hat szerelés mellett egy interceptiont, egy kierőszakolt fumble-t és az azt követő visszahordott touchdownt is bemutató DeAngelo Hallt választották meg.


PRO BOWL
NFL
41. PRO BOWL
Nemzeti főcsoport (NFC)–Amerikai főcsoport (AFC) 55–41 (14–0, 28–7, 3–21, 10–13)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik