PL 17. forduló: Aston Villa

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.12.18. 11:12
Címkék
Szombat kora este, az aznapi "főmeccsen" egy igazi alsóházi rangadót rendeznek a St. James' Parkban. Hiába a Newcastle utóbbi két bravúros győzelme...

Szombat kora este, az aznapi "főmeccsen" egy igazi alsóházi rangadót rendeznek a St. James' Parkban. Hiába a Newcastle utóbbi két bravúros győzelme, jön a Karácsonyi őrültek ház a Premier League-ben, amikor nagyon csúnyán vissza lehet zuhanni a "vonal alá". A sorsolásunk majd hogy nem ideális, mert a következő négy mérkőzésen igazán brutális ellenfél csak az Arsenal lesz, velük viszont majd csaj január 2-án kell megmérkőzni. Addig az Aston Villa, az Everton és a West Brom lesz az ellenfél, aminél lehetne sokkal nehezebb is a program.

Mitrovic egyenlítése a Spurs ellen. Ismerős kéztartás...

Az biztos, hogy a Newcastle készül jobb hangulatban a mérkőzésre, ugyanis az utóbbi két hétben végre nem magyarázkodni kellett, hanem fogadni a gratulációkat. Az "Ébredő Erő" meg hasonló elszólások járták be a csapat kapcsán az internetet, de még egyszer hangsúlyozom, bravúros győzelmeknél sokkal fontosabb, hogy a mögöttünk lévő csapatoktól nem szabad kikapni.

Kezdjük rögtön a legégetőbb kérdéssel. Hogyan, kinek a "kárára" oldja meg Steve McClaren azt, hogy a két ifjú titán, Ayozé Perez, és Aleksandar Mitrovic a pályán legyen. Kapafogú vezetőedzőnk részéről logikus volt a szerb padoztatása, mert Mitro mégiscsak egy teljesen más (alacsonyabb fordulatszámú) bajnokságból érkezett, és látszott rajta, hogy valami nem oké. Pár meccs beszokás után jött pár jó meccs, majd halványulni kezdett. A pihenő jót tett neki, a Spurs elleni gólja és gólpassza alapján több helyen ott volt a forduló álomcsapatában. Lassan megint kezdetni kellene Cissé helyett (mellett?), és azt hiszem a következő hetek meccs dömpingjében erre lesz is lehetőség.

Ayozé esete már nehezebb, mert ő igazán hamis 9-esként, vagy a szélen jó. Egyedüli csatárként elnyomják. Nála is arról lehetett szó, hogy lemerültek az elemek, és ezért került ki pár meccsre a kezdőből. Tavaly Pardew is eljátszotta ezt. Akkor is pár meccs pihenőt kapott a srác. Most az a Siem De Jong játszik a helyén, aki fizikálisan és mentálisan is nagyon mélyponton volt tavaly. A combsérülése, és a légmelle miatt nagyon sokat veszített a robbanékonyságából, de minden mozdulatán látszik, hogy mennyire penge játékos.

Mi a megoldás? Szerintem ez.

Anita így kikerülne a kezdőből, viszont egy brutálisan támadó csapat mehetne a Villa ellen. Valljuk be, hazai pályán a tökutolsó ellen ennyi kockázatot vállalni kell. Természetesen nem szabad lebecsülni az Aston Villa-t. Nem kell nagyképűen játszani, bravúrkodni. Először lőni kell legalább két gólt.

Az utóbbi években, tulajdonképpen a Premier League érában az Aston Villa ellen a legjobb a csapat mérlege. A St. James Parkban az 1993/94-es évad óta lejátszott bajnokikon 14 Newcastle győzelem, 6 döntetlen és mindössze 2 Aston Villa siker született.

Ne most támadjon fel az Aston Villa!

A mérkőzést 18:30-tól a DigiSport 1 élőben közvetíti.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik