(Szarka)lábjegyzet: Pihenő

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.11.10. 07:11
Címkék
Az EB pótselejtezők miatt  válogatott szünet van, így aztán a Premier League is csak november 21-én folytatódik. A szerencsének, na meg Rob Elliott-nak...

Az EB pótselejtezők miatt válogatott szünet van, így aztán a Premier League is csak november 21-én folytatódik. A szerencsének, na meg Rob Elliott-nak köszönhetően a Newcastle végre a vonal fölött van. A Bournemouth elleni győzelem bebizonyította, (megerősítette?) hogy a fociban nincs igazság. Amíg a Stoke ellen Jack Butland védései miatt semmi nem jött össze, addig a múlt szombaton minden.Rob Elliott-nak köszönhetően a Newcastle végre a vonal fölött van. A Bournemouth elleni győzelem bebizonyította, (megerősítette?) hogy a fociban nincs igazság. Amíg a Stoke ellen Jack Butland védései miatt semmi nem jött össze, addig a múlt szombaton minden.

Fontos győzelem volt ez, mert a tabella hátsó felében ezúttal sem sok pontot gyűjtöttek a csapatok. A mérkőzés maga pedig hiába sikerült ennyire szenvedősre, a két, gól nélkül lehozott bajnoki önbizalmat adhat a nem túl magabiztos védelemnek.

A SkySports statisztikái elkeserítőek. A labdabirtoklás 67% : 33 %, A lövések 20:2, a kaput eltaláló lövések 5:1, a szögletek aránya pedig 16:0. Mind a Bournemouth javára. Az egyetlen, amit fel tudunk mutatni, az egy szép támadás. Mitrovic sarokkal letette a labdát Wijnaldumnak, aki picit hosszan tolta meg, de jött Ayoze Perez, akinek az ütemtelenül megeresztett lövésébe csak belekapni tudott a kapus.

Természetesen azonnal megindultak a pletykák, hogy a Tottenham és a Manchester United már januárban el is vinné a 22 éves spanyolt. Anno a klub 1.5 millió fontért vásárolt a Tenerife-től, mostanra pedig a transfermarkt 7 millióra tartja. Ennek ellenére, minimum 15 millió font lesz az az összeg, aminél lehet legalább tárgyalni.

A másik esetleges távozó Siem De Jong lehet, akiből csak kihúzták az újságírók, hogy ha huzamosabb ideig nem tud a kezdő közelébe férkőzni, akkor elgondolkodik azon, hogy visszatérjen Hollandiába. A támadó középpályás sokat volt sérült, és múlt héten például ő maga kérte, hogy a tartalék bajnokságban játszhasson, bizonyítva ezzel a jó kondiját. Siem de Jong-ról egyébként nekem két dolog jut az eszembe. Az egyik, hogy nagyon technikás játékos, aki jól lát a pályán. A másik viszont az, hogy nagyon lassú, és nem harcol a mezőnyben. Nyilván egy izomszakadás légmell kombó miatt kihagyott, szinte teljes szezon után óvatosabb az ember, ettől függetlenül most tényleg csak csereként jöhet számításba.

Végül pedig itt van Sissoko barátunk. A jó öreg Moussa eddig ebben a szezonban szinte semmit nem csinált, mégis annyira elégedett magával, hogy fizetésemelést akar. Állítólag kész lenne meghosszabbítani a 2019-ig érvényes szerződését, viszont heti 100 ezer fontot szeretne zsebrevágni. A neten fellelhető, nem hivatalos források szerint most 60 ezer font körül van a heti bére, azaz elég jelentős emelésben gondolkodik. A probléma egyébként csak annyi, hogy a Norwich ellen kiosztott három és fél gólpassz mellett talán még egy asszisztot tud felmutatni, és azzal kész. A meccsek nagy többségében eltűnik a mezőnyben, pl. a Bournemouth ellen sem csinált semmit. Nem véletlen, hogy a fizetési igényei hallatán a szurkolók többsége amellett van, hogy már januárban el kellene adni.

Röviden ennyi történt az elmúlt pár napban. A válogatott meccsek miatti szünet után a bombaformában lévő Leicester City látogat a St. James' Parkba. Már kapott gól nélkül megúszni is nagyon nehéz lesz, hát még ponto(ka)t szerezni.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik