PL 14. forduló: Crystal Palace

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.11.27. 11:11
Címkék
A Leicester City elleni szánalmas produkció utáni napokban állítólag Steve McClaren ordításától zengett a bentoni edzőközpont. Állítólag...

A Leicester City elleni szánalmas produkció utáni napokban állítólag Steve McClaren ordításától zengett a bentoni edzőközpont. Állítólag a szőnyeg szélére álltak azok a Senior játékosok, akiktől elvárható lenne, hogy hajtsák a többieket, cipeljék a hátukon a csapatot, vagy legalább annyi látszódjon rajtuk, hogy ugyanolyan pipák a gyenge szereplés miatt, mint a szurkolók. Nyilvánvalóan minden csapatrészben találunk ilyen embert. A védelemben egyértelműen Coloccini, a középpályán pedig Sissoko az, akiknek vezéregyéniségeknek kellene lenniük, ehelyett flegmán, már-már unottan tűrik, ahogyan leiskolázzák a Newcastle-t.

Szombaton délután 16.00 órától a Selhurst Parkban lehet javítani, méghozzá a jó öreg Alan Pardew ellen. Az biztos, hogy ő tudja hogyan lehet megfogni a Newcastle-t, elvégre a játékosok kétharmadát ő igazolta a Tyne partjára.

McClaren mellett a sajtó és a szurkolói fórumok is osztották a csapatot. Ahogy Colo és Sissoko, úgy a támadók közül Aleksandsar Mitrovic is megkapta a magáét. Túlsúlya van, rossz a formája, stb. Szerintem egyszerűen lefáradt a srác. Oké, hogy az Anderlechtel tavaly BL meccsei is voltak, de azért egészen más iram és színvonal volt a bajnoki meccseken. Simán csak kellene pár meccs, amikor Cissé kezd. Testileg és lelkileg is felfrissülne és egy kicsit a nyomás is lekerülne róla.

Amúgy is azt gondolnám, hogy ha McClaren fejmosást tartott, akkor lesz egy kis kavarás a kezdőben. Ennek lehet a folyománya Siem De Jong játéka. Az Ajax egykori vezére a súlyos sérülései után tényleg nem volt jó kondiban, amikor láthattuk iszonyatosan lassúnak tűnt. Viszont azóta is hajt keményen, külön kérte, hogy az U21-es csapatban játszhasson, hogy meglegyen a meccsterhelése. Ilyen mentalitásra van szükség.

Az persze nem fix, hogy De Jong játszik szombaton, de az biztosnak tűnik, hogy a másik oldalon Yohan Cabaye irányít majd. A francia középpályás nagy kedvenc volt Newcastleben. A szurkolók és a vezetőség is imádta (Mike Ashley egyik legkedveltebb embere volt), megbocsátották neki azt is, amikor megtagadta a játékot, mert az Arsenalba akart menni. Két éve a vezetőséget megzsarolva, úgy volt hajlandó lejátszani az őszt, hogy előre jóváhagyták azt, hogy a következő januárban elmehet, amennyiben BL induló csapat keresi. Azóta megjárta a PSG kispadját, és kiszorult a francia válogatottból. Az EB szereplés reményében keresett nyáron egy csapatot, ahol alapember lehet, és a Pardew-féle Palace ideális választás eddig.

Itt pedig az én kezdőmet láthatjátok. Érdekes felállás és nem is biztos, hogy a Bolasie és Zaha által uralt szélek ellen ez így elég lenne, de szerintem itt az idő, hogy valamit változtassunk.

A meccset nem adja a Digi, maradnak a streamek.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik