PL 12. forduló: AFC Bournemouth

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.11.05. 08:11
Címkék
Szombaton kora délután a Newcastle egy jó nagy túra keretében Bournemouthba látogat, hogy az újonc otthonában próbálja megszerezni második (és...

Szombaton kora délután a Newcastle egy jó nagy túra keretében Bournemouthba látogat, hogy az újonc otthonában próbálja megszerezni második (és első idegenbeli) bajnoki győzelmét. Mert lehet bármilyen gond a csapat háza táján, azért az újoncok ellen mindig a győzelem az elsődleges cél. Főleg úgy, hogy a mostani vendéglátóink sincsenek túl jó helyzetben. Három kulcsjátékosuk is hosszú távra kidőlt, és nem jönnek az eredmények.

A mérkőzés (ami ha májust írnánk, kiesési rangadó lenne) kb. senkit nem érdekel a két csapat szurkolóin kívül, a sorsolásnak köszönhetően megkapta a nyitómeccs státuszával járó 13:45 órás kezdést. Így aztán tv-s meccs lesz, ami a DigiSport 3-on élő közvetítést, és jó sok streamet jelent.

A Newcastle tehát átutazza az országot, hogy közel 580 km megtétele után Anglia déli partjainál pályára lépjen a Dean Courtban, ebben a családias, 11.464 néző befogadására alkalmas, klasszikus brit stadionban.

A "Cherries" és a Newcastle összecsapásai nem tekintenek vissza komoly közös múltra. Eddig összesen hat alkalommal találkoztak egymással a csapatok, és igen kiegyensúlyozott 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség a mérleg. Az utolsó meccsüket az 1991/92-es szezonban játszották.

Ahogyan az elején is szóba került a Bournemouth nincs jó passzban. Az utolsó öt meccsükből négy vereség, egy döntetlen a mérlegük. A szezon elején kulcsemberként megjelölt játékosok közül pedig Callum Wilson még 6 hónapig, Max Gradel még 5 hónapig, Tyler Mings pedig még 10 hónapig nem játszhat.

Természetesen nálunk sem fenékig tejfel az élet. A Stoke elleni 0:0 után (amelyik meccset gólokkal kellett volna megnyerni) Rob Elliott sérüléséről cikkeztek az angol lapok. Két lehetőség állt a klub. Vagy a kölcsönből visszarendelt Freddie Woodman véd, és az akadémiai keret egyik kapusa ül a padra, vagy jön egy úgynevezett "emergency loan" kapus, amire valószínűleg az FA adott volna engedélyt.

A lehetséges nevek között szerepelt Victor Valdez és Julian Speroni is. A MU kapusával leginkább az lehetett a gond, hogy a fizetése magas lett volna, míg Speroni kapcsán a Palace kiszivárogtatta, hogy valójában nem akarja elengedni. Igaz, hogy a veterán Argentin a gólvonalról hirtelen (Pardew érkezésével) elsőből harmadik számú kapus lett McCarthy és Henessy mögött, viszont ennek ellenére úgy tűnik, hogy nem engednék el.

Az élet megoldotta a kérdést, mert most úgy fest, hogy Elliott mégis pályára tud lépni szombaton. Ugyanígy van ezzel Daryl Janmaat is, akit le kellett hozni a Stoke elleni meccs hajrájában, de rendben lesz a hétvégére.

Mindezek alapján a kis képre kattintva láthatjátok az általam várt kezdőt. Az otthon simán megszerezhető, de mégis elhullajtott pontok (Soton, Watford, Chelsea, Stoke) miatt nagyon fontos lenne, ha a Bournemouth ellen idegenben sikerülne nyerni.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik