PL 9. forduló: Norwich City

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.10.16. 09:10
Címkék
Az első mindig emlékezetes. Mindegy, hogy az egy iskolai nap, vagy kezdés egy új melóhelyen. Vagy egy randi, egy csók, satöbbi. Vagy a gyermek első...

Az első mindig emlékezetes. Mindegy, hogy az egy iskolai nap, vagy kezdés egy új melóhelyen. Vagy egy randi, egy csók, satöbbi. Vagy a gyermek első lépései, szavai. Az elsőre emlékezni szoktunk. Valószínűleg így lesz ezzel Steve McClaren, Geroginio Wijnaldum, Chanchel Mbemba, Aleksandar Mitrovic és Florian Thauvin is. Már ha sikerülne megszerezni végre az első angol bajnoki győzelmüket a Newcastle United színeiben.

Talán majd most vasárnap. Talán a Norwich ellen. Az biztos, hogy ideális az egész párosítás. Hazai pályán, a csapat mellett (még)mindig kitartó szurkolók előtt, egy verhető ellenféllel szemben. Persze sok mindent lehet, kivéve a Norwich-ot lebecsülni.

A múlt statisztikái mellettünk szólnak, hazai pályán a legutóbbi hét meccsünkből hatot megnyertünk a Kanárik ellen és egy döntetlent játszottunk velük. Az utolsó vereséget nyolc találkozással ezelőtt szenvedtük el, még az 1988/1989-es szezonban. Legutóbb két éve találkoztunk velük a St. James' Parkban, akkor Rémy és Gouffran góljaival 2:1-re sikerült nyerni. Jelenleg viszont sokkal jobban állnak, mint mi. Egy 2-3-3-as statisztikával a 13. helyen tanyáznak, és utóbbi két idegenbeli meccsükön döntetlent játszottak a Liverpoollal és a West Hammel is.

Newcastle-ben az elmúlt hetekben (a szokásos) brutális sérüléshullám söpört végig. Igaz, hogy hétvégére elvileg Janmaat, Dummett, Haidara és Colback is visszatérhet, de még így is marad hiányzó bőven. Ráadásul Jack Colback 4 sárgát már összeszedett, azaz még egy kártyával ugrana neki a jövőheti derbi. Ennek megfelelően én a fenti kezdő 11-et küldeném pályára. Ha pedig nincs meg a vezetés a szünetben, akkor jöhetne ez:

Valószínűleg ennyire támadólag nem fog fellépni a csapat, pedig most tényleg fontos egy magabiztos győzelem. Több, korábbi posztban is szóba került már az előttünk álló sorozat, aminek a Norwich elleni meccs az első állomása. Egész egyszerűen győzni kell! Steve McClaren szerint a Chelsea és a City elleni meccsek első félidejében mutatott játékkal kell előrukkolni, é akkor jönnek a győzelmek is. Sok a duma Steve! Most már cselekedni kell!

A találkozót (mint egyetlen meccset aznap) vasárnap 17.00 órától a Digi élőben közvetíti.

Tippverseny kérdés hamarosan.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik