PL 5. forduló: West Ham United

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.09.14. 09:09
Címkék
A válogatott szünet utáni első forduló zárómérkőzésén a Newcastle a West Ham Unitednél vendégeskedik. Mint mindenkinek, aki ebben a szezonban...

A válogatott szünet utáni első forduló zárómérkőzésén a Newcastle a West Ham Unitednél vendégeskedik. Mint mindenkinek, aki ebben a szezonban az Upton Parkba látogat, nekünk is ez lesz az utolsó vizitünk az évad végén bezáró Boleyn Ground-on. Eddig ez egy "könnyű" kirándulásnak tűnik, tekintve, hogy a Kalapácsosok eddig mindkét hazai meccsüket elbukták. A Leicester és a Bournemouth is elhozta tőlük a 3 pontot, viszont ennek ellenére Slaven Bilicék nincsenek bajban, mert az Arsenal és a Liverpool otthonában meg nyerni tudtak. Kérdés, hogy mire megyünk ez ellen a kiszámíthatatlan csapat ellen.A válogatott szünet utáni első forduló zárómérkőzésén a Newcastle a West Ham Unitednél vendégeskedik. Mint mindenkinek, aki ebben a szezonban az Upton Parkba látogat, nekünk is ez lesz az utolsó vizitünk az évad végén bezáró Boleyn Ground-on. Eddig ez egy "könnyű" kirándulásnak tűnik, tekintve, hogy a Kalapácsosok eddig mindkét hazai meccsüket elbukták. A Leicester és a Bournemouth is elhozta tőlük a 3 pontot, viszont ennek ellenére Slaven Bilicék nincsenek bajban, mert az Arsenal és a Liverpool otthonában meg nyerni tudtak. Kérdés, hogy mire megyünk ez ellen a kiszámíthatatlan csapat ellen.

Tavaly az utolsó fordulóban hazai pályán sikerült győzni Sissoko és Jonas góljaival

Mert a West Hammel ellentétben a Newcastle eléggé kiszámítható. Hoz egy abszolút közepes szintet. A kimenetel pedig attól függ, hogy van-e valami extra teljesítmény a srácokban. Meg aztán főleg asz számít, hogy az a bizonyos extra milyen előjelű?

Plusz eddig igazából még nem volt. Amikor a csapat hozta az elvárhatót, akkor ikszeltünk a Southampton és a Manchester United ellen. (Na jó, az Old Traffordon az X jó eredmény volt) Amikor meg a negatív extrával álltunk elő, akkor egy-egy ostoba kiállítással elintéztük, hogy pont nélkül maradjunk a Swansea és az Arsenal elleni is. Steve McClaren szerint az első győzelem megszerzéséhez az kell, hogy mind a 11 játékos a pályán maradjon. Szerintem ennél egy kicsivel több.

Minden csapatrészben kell, hogy legyen egy vezér, és a védelemben egyértelműen Fabricio Coloccini játéka a legfontosabb. Na nem azért, mert ő a legjobb védő, mert Steven Taylor, vagy Mbemba is képes nála jobb teljesítményt nyújtani.

Azért muszáj jól játszania, mert mint csapatkapitány, az ő helye a legbiztosabb a védelemben, és nem csak a hátsó négyesre, hanem az összes, pályán lévő Newcastle játékosra nagy hatással van az ő formája.

Magabiztosan kell fellépnie, emellett bátorítania is kell a többieket, na meg behúzni a féket, ha például valakinek "Janmaat módjára" kezd elszállni az agya.

Egy szó mint száz, a Kapitánynak igazi vezérként kell viselkednie, amit Colo eddig idén nagyjából teljesít is. Steve McClaren nagyon bízik benne, lenyilatkozta, hogy az argentin védő szerződés hosszabbítása volt az egyik legfontosabb nyári igazolás.

Középen is van kulcsember, mégpedig Moussa Sissoko. A francia távozása az elmúlt 3 átigazolási időszakban a levegőben lógott, de mindig maradt Newcastle-ben.

Most egyértelműen ki is nyilatkoztatta, hogy miért. Biztosan ott akar lenni az EB-n, ehhez pedig alapembernek kell lennie a csapatában. Ha igazak voltak a pletykák, akkor vitte volna az Arsenal és a Pool is, de nyilván ott nem kapott volna akkora szerepet, mint a Tyne partján.

Sissoko tehát maradt, ami szép és jó, de lassan el kell kezdenie kicsit focizni is. Iszonyatosan erős, emellett gyors játékos, aki viszont ha elveszíti a játékkedvét, akkor semmire sem jó.

Ma este vezérként kell összefognia a középpályát, és az sem ártana, ha fellépne a - vélhetően - egy szem csatárt segíteni.

Mert vélhetően egy szem csatár lesz a pályán. Igaz ugyan, hogy Steve McClaren alapvetően a két támadós felállás híve, jelenleg viszont ezen a poszton létszámhiány áll fenn. Mitrovic megkezdi a három meccses eltiltását, Riviere-t meg kell műteni (talán már meg túl is van az operáción), Armstrong pedig kölcsönben van.

Marad tehát Papiss Cissé, akit ugyan ismét megkörnyékeztek arab csapatok, de olyannyira nem eladó, hogy a következő három meccsen simán kiszoríthatja a kezdőből a forrófejű fiatal szerbet.

Ott van még persze Ayozé vagy a fiatal Toney is, és vészhelyzetben Siem De Jong is bevethető ékként, de pont a meccs állásától függő kombinálási lehetőségek miatt valószínű, hogy két csatár helyett egy erős középpályával és Cissével kezdünk Londonban. A szenegálinak pedig nagyon koncentráltnak kell lenni, és minden ziccert kíméletlenül értékesíteni kell, mert valószínűleg nem lesz sok.

Mindezek alapján a várható kezdő valahogy így nézhet ki:

Florian Thauvin-nak játszani kell, egyrészt mert sokba került, másrészt meg mert jobb is, mint Obertan, aki egyébként magához képest nem játszik rosszul. Tunyacsáp tehát csak úgy férhet be, ha Sissoko helyén játszik, aki meg visszalép Anita posztjára. Ennek viszont kicsi a valószínűsége, hiszen a kis hollanddal annyira elégedett McClaren, hogy a Twente-s kedvenc Tioté-val szemben is őt favorizálja.

Tavaly egy fura körülmények között szerzett Cresswell góllal kaptunk ki, egy olyan meccsen, ahol Sissoko egy perc alatt két sárgával kiállíttatta magát. A pirosak idén is könnyen repkednek, de ha van csapat, ahol méginkább, az a West Ham. A kapusuk, Adriano például még eltiltását tölti, a Pool ellen kiszórt Mark Noble büntetését viszont eltörölte a szövetség. Az igaolásaik közül Alex Song bokája fáj, viszont Moses és Jelavic bevethető, sőt! Úgy tűnik a padra már Andy Carroll is odafér.

Érdekes még a két manager újbóli találkozása is. 2007-ben ugyanis rendeztek a Wembley-ben egy Horvátország - Anglia EB selejtező mérkőzést, ahol a Slaven Bilic vezette horvát válogatott 3:2-re legyőzte Steve McClaren Oroszlánjait, amivel Anglia elbukta a 2008-as kontinensviadalon való részvétel lehetőségét.

A mérkőzést a DigiSport 1 élőben közvetíti a szokásos heti összefoglaló után, este 21.00 órától.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik