Sorsdöntő meccsek első felvonás - West Brom.

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.04.20. 12:04
Címkék
A bajnokságból és a szezonból is már csak annyi mérkőzésünk van, amennyit egy kezünkön meg tudunk számolni. Mai napon letudjuk az elsőt az...

A bajnokságból és a szezonból is már csak annyi mérkőzésünk van, amennyit egy kezünkön meg tudunk számolni. Mai napon letudjuk az elsőt az ötből. Ha az elmaradt mérkőzések megrendezésre kerülnek és a Wigan hozza a jó formáját, abban az esetben elég közelinek érezhetjük a kiesés szelét, hiszen akkor kettő pontra leszünk a legjobb kieső helyezéstől, ami azt jelenti, hogy akármelyik pillanatban a kiesők között találhatjuk magunkat. Ki ne emlékezne arra a pillanatra, amikor az utolsó meccsen dőlt el, hogy nem maradunk az első osztályban.A bajnokságból és a szezonból is már csak annyi mérkőzésünk van, amennyit egy kezünkön meg tudunk számolni. Mai napon letudjuk az elsőt az ötből. Ha az elmaradt mérkőzések megrendezésre kerülnek és a Wigan hozza a jó formáját, abban az esetben elég közelinek érezhetjük a kiesés szelét, hiszen akkor kettő pontra leszünk a legjobb kieső helyezéstől, ami azt jelenti, hogy akármelyik pillanatban a kiesők között találhatjuk magunkat. Ki ne emlékezne arra a pillanatra, amikor az utolsó meccsen dőlt el, hogy nem maradunk az első osztályban.

Ma lesz az egyik nagyon fontos meccsek közül az első. Azt hiszem, hogy a jelenlegi formánkat nézve az Arsenal és a Liverpool elleni mérkőzéseken is kevesebb esélyünk lesz, mint a main, mondom ezt úgy, hogy a fenti két csapattal hazai pályán játszunk, és a többiekkel pedig idegenben. Nagyon össze kell szednünk magunkat, hiszen idegenben kell kiharcolnunk a bent maradást. Ez azért is rossz hír nekünk, mert a bajnokságban utoljára az Aston Villa ellen sikerült nyernünk január 29-én. Tehát nem vagyunk a legjobb helyzetben, de így legalább azt fogjuk tudni, hogy megérdemelten maradunk-e bent.

Nagyon nagy küzdelem lesz, de reméljük, hogy nem fogja tényleges küzdésbe hajszolni a srácokat, mert csak akkor lehet esélyünk, ha felszabadultan játszunk, és ha végre nem csak ívelgetni fogunk, mint szinte mindig ha hajtani kellett volna az eredményre. Sajnos Pardew mesternek meg kellene újulnia, mert ezzel a taktikátlan, elképzelés mentes játékkal nem lehet megváltani a világot.

Ami a kezdő csapatot illeti vannak jó és rossz hírek is, hiszen Krul sérülése után Elliott is sérülést szenvedett, de ő szerencsére tudja vállalni a meccset. Ugyancsak kisebb sérülésből gyógyul fel Tioté is, aki lehet, hogy nem is fogja vállalni a meccset, de Marveaux, Santon és Coloccini biztosan nem lesz hadra fogható.

Tiotén kívül óriási hiányzója nincs a csapatnak, főleg olyan, aki olyan pluszt jelenteni a csapatnak, ami meccseket döntene el, de ebben a szezonban szinte senkire nem mondhattuk el azt, hogy nélküle nem lesz esélyünk, vagy hogy vele biztosan jobbak leszünk. Egyedül talán Cabaye és Ben Arfa, de mostanában ők sem tudják hozni a formájukat különböző okok miatt. Tőlük Odemwingie nem lesz a pályán sérülés miatt, valamint Mulumbu most tölti a három mérkőzéses eltiltásának második meccsét.

Ami a csapatok formáját illeti, nagyjából ugyan úgy állunk, hiszen az utolsó hat meccsből ők is és mi is kettőt nyertünk, ők annyival jobbak, hogy ezen kívül nekik még van egy döntetlenjük is. Utolsó győzelmünket mi április 7-én értük el, míg ők március 9-én, tehát ők már nagyon ki vannak éhezve a sikerre, ami ugyancsak nem a mi malmunkra hajtja a vizet.

Kíváncsian várom a meccset, bár én mindig arra számítok, hogy szép játékkal győzünk, de a Pardew féle taktikák ezt nem nagyon teszik lehetővé.

Howay The Lads

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik