Tyne-Wear rangadó előzetes

Vágólapra másolva!
2012.03.03. 21:03
Címkék
Holnap itthoni idő szerint 13-kor kezdetét veszi az 2011/12-es szezon utolsó Tyne-Wear derbije. Amennyiben holnap győz a csapatunk, akkor újra kettős...

Holnap itthoni idő szerint 13-kor kezdetét veszi az 2011/12-es szezon utolsó Tyne-Wear derbije. Amennyiben holnap győz a csapatunk, akkor újra kettős győzelmet aratunk a Sunderland felett. Utoljára kettős sikert a 2005/06-os szezonban értünk el, tehát több éve nem ünnepelhettünk dupla derbi győzelmet. Ha már kupát nem sikerült szereznünk, így ezzel kell beérnünk, de ez a dicsőség is szépen csillog ám.Holnap itthoni idő szerint 13-kor kezdetét veszi az 2011/12-es szezon utolsó Tyne-Wear derbije. Amennyiben holnap győz a csapatunk, akkor újra kettős győzelmet aratunk a Sunderland felett. Utoljára kettős sikert a 2005/06-os szezonban értünk el, tehát több éve nem ünnepelhettünk dupla derbi győzelmet. Ha már kupát nem sikerült szereznünk, így ezzel kell beérnünk, de ez a dicsőség is szépen csillog ám.

Természetesen a dupla derbi győzelemnél is fontosabb lehet talán az európai szereplés elérése.

Ha holnap legyőzzük a Sunderland csapatát, akkor 46 pontunk lesz és pontban beérhetjük az 5. helyen tanyázó Chelsea-t. Mivel a legnagyobb üldözőnk vereséget szenvedett az Arsenaltól, így az esetleges győzelmünkkel 7 pontra növelhetjük az előnyünket a Vörösökkel szemben. Tegyük hozzá, hogy jövőhéten pótolja a Liverpool a Carling Cup döntő miatt elhalasztott mérkőzését.

Természetesen a győzelmünkkel 13 pont előnyünk lesz a Fekete Ma-(rh)csk-ák előtt.

A kezdő csapat a következő lehet:

Cserék: Elliot, Ferguson, Perch, Guthrie, Ben Arfa, Lovenkrands, Shola Ameobi

Néhány tény, ami fontos lehet, ha holnap a Newcastle Utd. győzni akar:

- A Newcastle Utd hátvédsorának magabiztosabban kell működnie, mert az elmúlt két mérkőzésen 7 gólt hoztak össze, valahogyan be kell reteszelni a kapunkat.

- A középső középpályánkon Tioténak és Cabaye-nak uralnia kell a középpálya közepét, mert a Sunderland valószínűleg 5 középpályással fog felállni, és a Wolves ellen is nehézkesen ment az 5 középpályás elleni játék.

- Természetesen ha győzni szeretnénk, akkor gólt is kell rúgnunk, aminek a felelősei a szenegáli ikerpár Cissé és Ba. Remélhetőleg jó formában lesznek a hétvégére, nagyon sok szurkoló tőlük várja a gólokat, ami nem meglepő.

Amennyiben a Szarkák a fenti dolgokra odafigyelnek, főleg a védelemre vonatkozó részre, akkor nem lehet gond.

Megnevezni nem áll szándékomban, de egy külföldi fogadóiroda a következőképpen látja az esélyeket:

Newcastle győzelemre 2,10-es szorzót, döntetlen esetén 3,30-es szorzót és egy esetleges Sunderland győzelemre 3,40-es szorzót adnának.

Shola Ameobit nagy valószínűséggel látni fogjuk a második félidőben, amikor is lehetőséget kap bizonyítania azt, hogy még jogosan van a keretünkben. A játékosok közül neki jelentheti a legtöbbet a holnapi rangadó, mivel ő a legrégebbi kerettagunk, tehát benne duplán lehet most bizonyítási vágy. Reméljük végre jó játék is párosul majd ehhez.

Ez lesz a 20. Premier League találkozó a két észak-keleti gárda között, amiken a Szarkák 9-szer győzedelmeskedett és csupán 3-szor kellett vereséggel elhagynunk a játékteret.

Az összes Tyne-Wear derbi statisztikát nézve a Newcastle Utd. győzött 53-szor, 46 döntetlen mellett, valamint 46-szor sikerült a Sunderlandnek győznie.

A Newcastle Utd nagyszerű helyet foglal el a tabellán, és ha holnap győzni tudunk még kedvezőbb lesz a helyzetünk. A győzelem nagyon fontos lenne, mivel kettő csalódást okozó mérkőzés van a hátunk mögött, amit feledtetni kellene.

Cheick Tioté az mondta, hogy 'ha meg kell halnunk a pályán a győzelemért, akkor meg fogunk halni a pályán a győzelemért.' Tényleg komolyan veszik a meccsre hangolódást, felkészülést.

Amennyiben a Szarkák odateszik magukat 100%-ban és győznek, akkor a szurkolók 8 napig ünnepelhetnek. Utána az Arsenálhoz fogunk utazni és ugye emlékszünk, hogy tavaly az Emirates Stadionban 1-0-ás sikert tudtunk elérni. Hasonló londoni eredmény után mégtovább ünnepelhetnénk.

Alan Pardew nem csak taktikával készült a rangadóra, de sikerült kettő meghatározó játékossal is aláírtani a szerződés hosszabbítást. Ez a két játékos Krul és Coloccini, a kapitányunk. Ez megnyugvással töltötte el a szurkolókat is, és a játékosok is jobban összpontosíthatnak a mérkőzésen, de nem csak a szerződést aláíró játékosok, hanem a csapattársak is.

Bízzunk abban, hogy Ryan Taylornak megint sikerül majd szabadrúgásból gólt szereznie, mint az idei első találkozónk alkalmával. Ki ne emlékezne arra a bizonyos gólra... (aki mégsem emlékszik, vagy szeretne nosztalgiázni, akkor ide kattintva megnézheti a lelátóról ülve (videó))

A NUFC hivatalos oldala is készült egy kis előzetessel... videó

Ezekkel a szép emlékekkel zárom soraim. Jó szurkolást mindenkinek!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik