Pardew is aggódik

Vágólapra másolva!
2012.03.03. 01:03
Címkék
Mesterünk is nagyon aggódik amiatt, hogy elveszítheti a legjobb játékosait. Nagyon nagy erőket mozgósított, hogy össze tudja szedni csapatát...

Mesterünk is nagyon aggódik amiatt, hogy elveszítheti a legjobb játékosait. Nagyon nagy erőket mozgósított, hogy össze tudja szedni csapatát, így érthető a reakciója.Mesterünk is nagyon aggódik amiatt, hogy elveszítheti a legjobb játékosait. Nagyon nagy erőket mozgósított, hogy össze tudja szedni csapatát, így érthető a reakciója.

Az egyáltalán nem segített a csapat morálján, hogy a Liverpool megnyerte a Carling Cup-ot, mivel az egykori Newcastle Utd. játékosok Andy Carroll és José Enrique, akik nemrégiben távoztak megnyerték életük első trófeáját. A Newcastle Utd. utoljára 1969-ben nyert utoljára valamilyen trófeát, tehát ideje lenne újra címért küzdeni. A Liverpool nem csak trófeát nyert, hanem már most biztosította, hogy jövőre európai kuparésztvevő lesz.

Ha nem engedtük volna el a két szóban forgó játékost, akkor még mindig kupagyőzelem nélkül lennének, tehát távozásuk pozitívan hatott karrierjükre. Ez az egyik ok, hogy Alan Pardew nyerni szeretne valamilyen trófeát. Sikerek nélkül távozhatnak a csapat legjobbjai, például: Cabaye, Demba Ba, Tioté, Krul, Coloccini, Papiss Cissé, akik nélkül ez a csapat közel sem ott tartana, ahol most áll.

Nem akarja ugyan azt átélni, mint amikor el kellett adni Andy Carrollt, mert sikerekre vágyott, valamint olyan ajánlatot kapott, amit nem tudott visszautasítani a játékos.

Tehát a csapatnak hasonló játékerőt kell képviselnie, mint azoknak a kluboknak, akik címekért küzdenek, valamint közel hasonló fizetéseket kell biztosítani a játékosaik számára. A megfelelő fizetések biztosításának egyik alapja a bevételek növelése, amihez elengedhetetlen a sikeres szereplés a kupákban, a ligában, és Európában.

Pardew mester azt mondja, hogy ha képes lenne megtartani a kulcsfontosságú játékosait, akkor nem lenne probléma megfelelni a megnövekedett elvárásoknak. Addig, amíg a legjobb játékosokat elviszik a nagyobb klubok magasabb fizetési ígéretekkel, addig a csapatnak olyan helyről kell pótolni játékosait, ahol nem ilyen magasak a fizetések. Ezért van a csapatban ennyi francia játékos, hiszen a francia bajnokságban játszó játékosok nem sokban különböznek a szigetországban játszóktól, de jóval kevesebbet keresnek, így egy Newcastle szintű csapat is meg tudja őket fizetni.

Ennek ellenére a Newcastlenek nyernie kell valamit, mert ez hozhatja a több és fizetőképesebb szponzorokat, és így meg tudjuk tartani a legjobb játékosainkat és hosszútávon is sikeresek tudunk maradni. Tehát a következő 2-3 évben nyernie kell a csapatnak valamit, ha ott akar maradni az élmezőnyben.

Sajnos ez a rideg valóság, ha nem nyerünk trófeákat, könnyen elveszíthetjük húzó embereinket, aminek végzetes következményei lehetnek.

Felsorolok néhány olyan játékost, akik még nem hosszabbították meg a szerződésüket, vagy távozásuk prognosztizálható a nyáron: Lovenkrands, Kádár, Ranger, Xisco, Smith, Harper, Simpson, Coloccini, Perch, Best, Guthrie. 11 játékos akik távozhatnak a csapattól. Ennek árnyékában legalább 5 olyan játékost kell pótolni, akik az első csapat tagjai, és legalább ugyan ennyi fiatal tehetséget is kell igazolni. Nem lesz egyszerű.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik