Mindenkinek meg van az ára

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.03.08. 15:03
Lassan itt a szezon vége, és elkezdődik az újabb versenyfutás a legjobb, legtehetségesebb, legeredményesebb emberek megszerzésért. Nem lesz ez...

Lassan itt a szezon vége, és elkezdődik az újabb versenyfutás a legjobb, legtehetségesebb, legeredményesebb emberek megszerzésért. Nem lesz ez máshogyan az aktuális szezon végén sem. Annak árnyékában, hogy a Newcastle Utd. hogyan végez a bajnokságban, szükséges lesz a csapat megerősítése. Jelenleg is tudjuk, hogy milyen pozíciókban van szükségünk erősítésre. Ennek megfelelően olyan játékosokat kell majd felkutatni, akiket nálunk nagyobb vagyonnal rendelkező csapatok nem akarnak megszerezni, tehát úgymond a második vonalból kell az erősítést megoldani.Lassan itt a szezon vége, és elkezdődik az újabb versenyfutás a legjobb, legtehetségesebb, legeredményesebb emberek megszerzésért. Nem lesz ez máshogyan az aktuális szezon végén sem. Annak árnyékában, hogy a Newcastle Utd. hogyan végez a bajnokságban, szükséges lesz a csapat megerősítése. Jelenleg is tudjuk, hogy milyen pozíciókban van szükségünk erősítésre. Ennek megfelelően olyan játékosokat kell majd felkutatni, akiket nálunk nagyobb vagyonnal rendelkező csapatok nem akarnak megszerezni, tehát úgymond a második vonalból kell az erősítést megoldani.

Az új játékosok megszerzésénél talán csak az lehet fontosabb, hogy a jelenleg is nálunk jól teljesítő játékosokat meg tudjuk tartani. Nagyon nehéz lesz, mert sok csapat érdeklődik az elvártakhoz képest jobban teljesítő csapatunk játékosaiért.

Az egyik ilyen játékos Cheick Tioté. Az elefántcsontparti játékos mai napon azt nyilatkozta, hogy nagyon boldog jelenlegi helyzetével és hangsúlyozta, hogy jelenleg is nagy klubban játszik. Cheick nagyszerűen telejsít ebben az idényében is, és ami a szerencsénk, hogy 2017-ig van aláírt szerződése a csapatunkkal.

Cheick Tioté nyilatkozata:

"Én jelenleg is egy nagy klub tagja vagyok. Newcastle Utd. tényleg egy nagy klub és ehhez meg vannak a megfelelő játékosai is. Amikor az Afrikai Nemzetek Kupáján voltam, tudtam, hogy jó kezekben hagyom a klubot, és a helyemen is jó játékosok fognak játszani. Igaz, hogy kikaptunk a Tottenham és a Fulham ellen is, de ezek mellett nyertünk is mérkőzéseket és még mindig a 6. helyen vagyunk.

Fiatalon Afrikában gondolni sem mertem volna arra, hogy itt fogok tartani. Most már látom, hogy hosszútávon is helyem lehet a Premier League-ben. Mindig is ebben a bajnokságban szerettem volna játszani, mert ez a legjobb bajnokság a világon. A holland bajnoksághoz képest a PL nagyon eltérő. Itt nem csak a taktika és a technikai felkészültség játszik nagy szerepet, hanem a fizikális is. Ha nem futsz eleget, ha nem dolgozol megfelelően, ha nem vagy kitartó, akkor el fogod veszíteni a mérkőzést. Amikor Twente játékos voltam, nagyon sokat néztem Premier League mérkőzéseket és láttam, hogy mennyire más a többi bajnoksághoz képest. Jelen pillanatban ebben az erős bajnokságban is esélyünk van megszerezni az 5. vagy a 6. helyet. A 4. hely megszerzése nagyon kemény dió nekünk jelen helyzetünkben. Tehát esélyünk van európai szereplésre.

Úgy érzem, hogy karrierem nagyszerű úton halad."

Cheick Tioté a nálunk eltöltött idő alatt elnyerte a szurkolók szimpátiáját és csapatunk egyik legjobbjává nőtte ki magát.

Tiotét folyamatosan a Chelsea-vel hozzák kapcsolatba, mivel több alkalommal érdeklődtek a játékos iránt. Sajnos azt is tudjuk, hogy Mike Ashley uralkodása alatt, minden játékosunk eladó, amennyiben értékéhez képest megfelelő ajánlatot kapunk. Mint tudjuk, hogy Andy Carrollt is eladtuk, de érte kapott 35 millió font kárpótolta a hiányát, ugyanis olyan csatárokat tudtunk igazolni, mint Ba, vagy Cissé. Carrollért kapott vételárból sikerült megszereznünk az előbb említett csatárokon kívül Obertant, Cabaye-t és Santont is. Tehát lehet mérlegelni, hogy rossz üzletet kötöttünk-e?

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy mióta Ashley az első emberünk, azaz 2007-óta, minden egyes átigazolási idényben magasabb volt az eladott játékosokért kapott összeg, mind a megvásárolt játékosok összege. Ez alól egyedül a mostani év a kivétel, de most is csak Cissé óriási ára miatt lett deficites az átigazolási egyenlegünk, aki 5 és fél évig írt alá a klubhoz, tehát jóideig nem kell új csatár után néznünk, ha csak el nem adunk valakit megint.

Ha valaki meg akarja szerezni a játékosainkat, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mint ahogyan a Liverpool is tette Andy Carroll ügyében.

Ez a fajta gondolkodás biztosíthatja a csapat magabiztos pénzügyi hátterét, ami egyre fontosabb a klubok életében, főleg az UEFA Fair Play szabályok tudatában.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik