Szerző-d-és?

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.02.21. 18:02
Címkék
A Newcastle Utd-re nagy feladat vár, hiszen sok új játékossal 4 vagy 5 éves szerződést kötöttek, de vannak olyanok, akiknél vannak kiskapuk (kivásárlási...

A Newcastle Utd-re nagy feladat vár, hiszen sok új játékossal 4 vagy 5 éves szerződést kötöttek, de vannak olyanok, akiknél vannak kiskapuk (kivásárlási klauzula, minimális elengedési klauzula).Newcastle Utd-re nagy feladat vár, hiszen sok új játékossal 4 vagy 5 éves szerződést kötöttek, de vannak olyanok, akiknél vannak kiskapuk (kivásárlási klauzula, minimális elengedési klauzula).

Vegyük szemügyre, hogy a keretből kik azok a játékosok, akiknek a szerződésével problémák lehetnek.

Demba Ba: A szerződésében bele van foglalva egy 7 millió fontos minimális elengedési záradék, ami alapján a következő átigazolási szezonban a klubnak el kell fogadnia a legalább 7 millió fontos vásárlási ajánlatokat. Onnantól kezdve a játékoson múlik, hogy melyik ajánlatot fogadja el. Ha a csatárunk ilyen ütemben termeli a gólokat, akkor hülye lenne nem megadni érte a 7 millió fontot bármely olyan csapatnak, aki magasabb fizetést tud adni a Newcastle Utd-es szerződésében állótól, vagy olyan csapatnak, amelyek magasabb célokért küzdenek. Demba Ba szerződésében az is áll, hogy az átigazolási értékének a fele a játékost illeti. Tehát Ba kezét minimum 3,5 millió font üti, ha elmegy a csapattól. Nagyon nehéz lesz megtartani a játékost, hacsak az átigazolási szezon kezdetéig új szerződést nem sikerül kötni a csatárral. Ahhoz viszont nagyon nagyon mélyen a csapat zsebébe kell nyúlnia.

Tim Krul: Szerződése 2014-ben fog lejárni, tehát a kapusunk helyzete nem annyira sürgős, de a holland kapus nem csupán az elsőszámú kapusunkká lépett elő, de a Premier League egyik legjobban teljesítő kapusai között is említik nevét. Így ha a 23 évet kapus magunkhoz akarjuk hosszabb időre kötni, akkor nyáron új szerződést kell kötnünk vele, a képességeit alapul véve, ami nem lesz olcsó mulatság.

Danny Simpson: A jobbhátvédért a klub rengeteg ajánlatot kapott, de ezeket rendre elutasította. A szerződése 18 hónap múlva lejár, azaz jövő nyárra. Meg kell idén hosszabbítani a szerződését, mert ha nem ír alá, akkor jövőre szabadon távozhat, idén nyáron pedig csak igen nyomott áron tudjuk pénzzé tenni. Sajnos Simpson már visszautasított nagyon sok szerződéstervezetet, amit a klub akart vele kötni. Sajnos láttunk már olyat, hogy ha minden tervezet nevetséges számára, akkor egy idő után a játékosnak elege lesz és nem is fogja a tervezeteket elolvasni, és biztosan távozni fog a csapattól.

Danny Guthrie: Danny szerződése idén június végén lejár, és így már lehetősége van más klubokkal leülni tárgyalni egy jövőbeni szerződés összeállításával kapcsolatban. Arról nincs információnk, hogy Danny és a csapatunk hol tart a közös szerződés hosszabbítás rögös útján, de reméljük gyorsan kitalálnak valami jó megoldást, amivel elégedett lesz mindkét fél.

Fabricio Coloccini: A kapitányunk szerződéséből 18 hónap van hátra, és hasonló cipőben járunk vele, mint amit Danny Simpson esetében is olvashattunk. A csapatunk egyik oszlopos tagja, így ő lenne az egyik legnagyobb veszteségünk. Persze Fabricio sem lesz már fiatalabb, de a teljesítménye magáért beszél. A Szarkák vezetősége egy új 4 éves szerződéstervezet kialakításán dolgozik.

A szerződések újragondolása minden csapattag számára fontos lehet, mivel a kiesést követően, valamint Premier League újoncként inkább olyan szerződésekben gondolkoztak vezetőink, amik teljesítmény alapúak, valamint bizonyos cél elérésekor aktiválódnak. Az ilyen szerződéssel rendelkező játékosok hamar nyugtalankodnak, hiszen az alap fizetésük nem a legmagasabb. Át kell gondolnunk, hogy milyen politikát választunk a jövővel kapcsolatban, mennyire akarunk jelentős szerepet betölteni a Premier League mezőnyében. Ha ott szeretnénk maradni az élmezőnyben, akkor ahhoz mindenféleképpen új filozófiát kell magunkévá tenni.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik