Önpofon - vissza a valóságba

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.02.25. 19:02
Címkék
Aki látta a meccset, nem lepődik meg azon, amit írni fogok, aki nem látta, annak azt ajánlom, hogy az első félidőt nézze meg, a másodikat felejtse...

Aki látta a meccset, nem lepődik meg azon, amit írni fogok, aki nem látta, annak azt ajánlom, hogy az első félidőt nézze meg, a másodikat felejtse el. Azok akik mégis szeretik sanyargatni magukat, azoknak viszont kifejezetten ajánlom a második félidőt is.

Az általam várt kezdő 11-ben egy helyen volt eltérés, azaz Hatem Ben Arfa helyett Ryan Taylor szerepelt a középpálya jobb oldalán. Ez várható döntés volt, hiszen a Tottenham elleni súlyos vereség után azt nyilatkozta a mester, hogy túl sok támadó felfogású játékos volt a pályán.

Tehát a kezdő csapatban nem volt meglepetés:

Krul --- Simpson - Coloccini - Williamson - Santon --- Ryan Taylor - Cabaye - Tioté - Gutierrez --- Cissé - Ba

Az első félidő nagyszerűen indult, mivel a 6. percben egy távoli lepattanó lövés éppen Cissé elé került, aki nagyszerűen tette bele a lábát, és a labda a felső sarokba pörgött a vonalon álló játékos feje mellett/felett. 1-0

A 18. percben a védők rosszul szabadítottak fel egy előre ívelt labda után, majd Gutierrez elé hullott a játékszer, aki állított még rajta egyet, és iszonyatos erővel a rövid felsőbe bombázott. 2-0

Ez lett a félidő vége. Játékunk nem volt túl biztató, de remekül birtokoltuk a labdát, jól védekeztünk és a két csatárhoz ragadtak a feléjük érkező labdák. Összességében a két gólt leszámítva is jobban játszottunk, így bizakodva vártuk a második játékrészt.

A félidő után a szerepek felcserélődtek. A Newcastle Utd. szerencsétlenkedett, a Wolves csapata pedig ráébredt, hogy van keresnivalója. Mint írtam Jarvis a legveszélyesebb játékosuk, és ezt igazolta is. Nagyszerűen ment el az első és a második félidőben is Simpson mellett. Beadásai életveszélyesek voltak, de az első gólt mégis Jarvis lövéséből sikerült megszerezni. Igaz megpattant Simpson lábán, de így lett védhetetlen lövés. Ha jobb hátvédünk nem ér bele, akkor kapuscsemege lett volna.

Pardew mester elkezdte a cserélgetést: bejött Guthrie és Hatem Ben Arfa. Lement Papiss Demba Cissé és Ryan Taylor. Papiss Cissé egész meccsen nagyon lendületesen játszott, én veszélyesebbnek éreztem, mint Bát, valamint Ba néhány perccel a cserék előtt a földön maradt el is mentek a cserék melegíteni, tehát várható volt, hogy ha csatár jön le, akkor az Demba Ba lesz. Ennek ellenére Pardew mester meglepett mindenkit. Ezzel a cserével átálltunk a kezdeti 4-4-2-ből 4-5-1-re. Menedzserünk biztos abban bízott, hogy megerősíti a középpályát, és valahogy kihúzzuk a meccset. A cserék után egy percre rá egy szabadrúgás érkezett a saját 16-osunkra, amit a védők összeszerencsétlenkedve oda sodorták Doyle elé, aki a földön fekve rúgta a bőrt a hálóba. Foghattuk a fejünket, mert volt a pályán egy motiválatlan Ba és elképzelés nélküli másik 10 játékos.

A Wolves is két talált gólt szerzett, ahogyan mi is. A gólok úgy megfogták a Szarkákat, hogy egészen a 93. percig kellett várni ahhoz, hogy láthassunk 3 egymást követő jó passzot, és ennek a 3 jó passznak a vége is hazaadás lett...

Bejött még a végén Shola Ameobi Tioté helyére, de egy kapussal szemben elkövetett szabálytalanságnál többet nem tudott hozzátenni a mérkőzéshez.

Hatem Ben Arfa a jobb oldali középpályán sorra veszítette el a labdákat, négyszer még az ellenfél kérése nélkül is kivezette a labdát. Guthrie-nek talán fél óta alatt 1 jó passza volt. A cserék nem frissítést jelentettek. Olyanok voltak, mintha zombik jöttek volna a pályára, akiknek fogalmuk sincs, hogy mit keresnek a pályán. Azt sem tudták milyen rendezvényen vannak.

Jonas Gutierrez a második félidőre hibát, hibára halmozott, így nagyszerű gólja ellenére is rossz teljesítményt nyújtott összességében. Saját meglátásom szerint Santon volt a legjobb, és ha azt nézzük, hogy ő volt a bal hátvédünk, akkor ezzel mindent elmondtam.

A végén elképzelés nélkül ívelgettük a labdát középre, ahol nem volt senki. Ben Arfának volt kettő jó lövése, de mindkettő elkerülte a kaput.

A csapatban nagyon sok rossz teljesítményt nyújtó játékos volt, de a legrosszabb a cseréknek és a taktikai változtatásának köszönhetően Pardew volt. 2-1-nél lehozza a csatárát, ezzel teljesen impotenssé teszi a támadójátékunkat, majd a végén azzal az Ameobival próbálja menteni a menthetőt, aki nagyon messze van élete formájától. Utoljára úgy mosolyogni, nevetni és élvezni a játékot, ahogy Cissé tette, nem láttam mást csak Ronaldinhót, aminek a vége egy aranylabda lett, ennek ellenére ez a nagy kedv és lelkesedés nem győzte meg Pardew-t és lekapta a motivált csatárát, ezzel aláírta azt, hogy a meccsen gólt már nem fog lőni csapata.

Ha megnézzük a tabellát, akkor látjuk, hogy előre lépési lehetőségünk nem lesz, annak ellenére sem, hogy az Arsenal csak holnap játszik. Viszont a Liverpool esetleges győzelme esetén feljön mögénk 1 pontra.

Tehát eddig előre tekintgettünk, most viszont kezdjünk el hátrafelé is, elég erősen, mivel a közeljövő legkönnyebb mérkőzésén veszítettünk 2 pontot.

Ha a Liverpool holnap győzni tud a League Cup döntőn, akkor neki biztosított az Európa Kupa indulás, ha az FA Cup döntőbe a Tottenham és a Chelsea kerülne, és mind a két csapat az 5. helyen vagy annál feljebb végez, akkor már a 6. hely is Európát jelenthet,de ha a Liverpool a 6., akkor a 7. is...

Nem szabad letörni, mivel a következő fordulóban javíthatunk és javítani is kell, mivel jön a Tyne-Wear derbi a Sunderland ellen, amit kötelező megnyernünk.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik