Magasan szárnyaló Szarkák a fejetlen Farkasok ellen

Vágólapra másolva!
2012.02.24. 03:02
Címkék
A Szarkák csapata nagyon előkelő helyen tanyázik a tabellán. A fordulóban a Tottenham és az Arsenal egymással játszik ki-ki mérkőzést, és...

A Szarkák csapata nagyon előkelő helyen tanyázik a tabellán. A fordulóban a Tottenham és az Arsenal egymással játszik ki-ki mérkőzést, és ha az Ágyúsok pontokat veszítenek és mi legyőzzük a menedzser nélküli Wolves csapatát, akkor előrébb léphetünk. A rossz formában lévő Chelsea nem valószínű, hogy kikap hazai pályán a kiesőjelölt Bolton ellen, de az Arsenalnak is beletört a bicskája a Bogdán Ádám által védett kapu feltörésébe.A Szarkák csapata nagyon előkelő helyen tanyázik a tabellán. A fordulóban a Tottenham és az Arsenal egymással játszik ki-ki mérkőzést, és ha az Ágyúsok pontokat veszítenek és mi legyőzzük a menedzser nélküli Wolves csapatát, akkor előrébb léphetünk. A rossz formában lévő Chelsea nem valószínű, hogy kikap hazai pályán a kiesőjelölt Bolton ellen, de az Arsenalnak is beletört a bicskája a Bogdán Ádám által védett kapu feltörésébe.

Érdekes fordulatok lehetnek a fordulóban, de ahhoz, hogy életben maradjanak az európai kupaszereplésről szőtt álmaink, ahhoz a Wolves ellen meg kell szereznünk a 3 pontot.

Azt a Wolvesot fogadjuk, aki 5-1-re kikapott a West Brom csapatától, és a mérkőzést követő napon elköszönt Mick McCarthy menedzsertől. A Farkasok azóta nem állapodtak meg senkivel, így az új menedzser nélkül fognak hozzánk érkezni. Átmenetileg Terry Connor vezeti az edzéseket, így ő fogja kinevezni a kezdő 11-et is ellenünk.

Wolvesnál nem számíthatnak Zubarra, aki térdsérülést szenvedett az Arsenal ellen, Emmanuel Frimpongra, aki az Arsenaltól érkezett kölcsönben, de súlyos sérülést szenvedett, így már vissza is tért az Ágyúsok klinikájára. Jody Craddock is sérült listán szerepel, de ebben a szezonben Jodynak kevés játéklehetőség jutott, hiszen csak 1 PL mérkőzésen szerepelt. Sérülésből vissza fog térni az ex-Szarka Bassong valamint az U-21 angol válogatott, Michael Kighlty.

A Wolves nagy erőssége a Matthew Jarvis féle szélről bejövő labdák, amik általában Steven Fletchert keresik, és találják is. Ha Jarvist ki tudnánk kapcsolni a középpályán, akkor azzal ki tudnánk húzni a Farkasok méregfogát. (Furcsa állat a wolverhamptoni farkas, mert még méregfoga is van, érdemes vigyázni vele).

Nálunk végre visszatérhet Cheick Tioté, valamint Yohan Cabaye. Mind a két játékos alap embernek számít Pardew csapatában. Meggyógyult Ryan Taylor is, így az esetleges játékával óriási veszélyt jelenthetnek a newcastle-i szabadrúgások.

Nem számíthatunk Steve Taylorra, Leon Bestre és Sylvain Marveaux mindhárom hosszabb időre dőlt ki, így Pardew nem számolt velük, az ő pótlásukra már régóta meg van a megoldás.

Menedzserünk úgy nyilatkozott, hogy a két nagy visszatérő Cabaye és Tioté nagyon fontos tagja a csapatnak, így ha a legjobb felállásban akarja csapatát a pályára küldeni, akkor nekik feltétlenül szerepelniük kell a keretben. Amíg a két játékos nem volt hadra fogható, addig Guthrie és Perch helyettesítette őket, akik nagyszerű teljesítményt nyújtottak, így abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy jó formában lévő játékosokat tudunk a padra is ültetni. Mesterünk azt is mondta, hogy nincsenek garantált helyek a csapatban, ezzel arra utalhatott, hogy a két visszatérő középpályás nem biztos, hogy ki fogja szorítani a jó formát mutató páros valamelyikét. Mivel Pardew a legerősebb felállásban akarja a csapatát pályára küldeni, így Papiss Demba Cissé és Dembe Ba játéka is garantált. A védelemben túl sok variációs lehetőség nincs. Kezd kialakulni a kezdőnk.

Lássuk hogyan állhatunk fel, mi lehet a kezdő tizenegy:

Krul --- Simpson - Williamson - Coloccini - Santon --- Gutierrez - Cabaye - Tioté - Hatem Ben Arfa --- Cissé - Ba

A padon pedig olyan játékosok kapnak helyet, akiket egyáltalán nem lehet cserepadosnak nevezni: Ryan Taylor, Guthrie, Obertan, Shola Ameobi és ez csak néhány név a sok közül, akik játékukkal nagyot tudnak lendíteni a csapaton.

A Wolvesnak sok veszíteni valója nem nincs, hiszen kieső helyen vannak, nincs menedzserük akinek árgus tekintete óriási nyomásként pásztázhat a pályán, tehát felszabadultan játszhatnak győzelemre.

Nincs könnyű meccs a PL-ben ezt már sok menedzser mondta, tehát figyeljünk oda, és bízzunk csapatunkba, menedzserünkbe, valamint a hazai pálya előnyébe.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik