Lassú víz partot mos, de lassú hátvéd...

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.02.23. 12:02
Címkék
A Newcastle nagyon rosszul szerepelt azokon a mérkőzéseken, ahol gyors csatárokkal kellett szembenézniük. Ilyen volt a Fulham (Andrew Johnson), a...

A Newcastle nagyon rosszul szerepelt azokon a mérkőzéseken, ahol gyors csatárokkal kellett szembenézniük. Ilyen volt a Fulham (Andrew Johnson), a Tottenham (Emmanuel Adebayor), valamint a West Bromwich Albion (Shane Long) elleni mérkőzés. Ezen a 3 mérkőzésen a csapat 13 gólt kapott. Ha összevetjük azzal, hogy az első 11 mérkőzésén kapott összesen 8 gólt, akkor szembeötlő, hogy mindenféleképpen kell szerezni egy gyors középhátvédet, mert a keretben egyenlőre híján vagyunk ezeknek.

Elsődleges kiszemeltünk az a Jan Vertonghen, aki ma este az Old Traffordon fog pályára lépni a Manchester Utd. elleni Európa Kupa mérkőzésen. A 24 éves hátvéd nem csak gyors, de gólerős is. Természetesen nem csak mi figyeltünk fel a nagyszerű belga hátvédre, így nyáron nagy versenyfutás lesz kegyeiért.

Mivel a hátvédnek másfél év van hátra a szerződéséből, így nyárig ha nem hosszabbít, akkor 10 millió font alatti összegért megszerezhető.

Mike Williamson egyenlőre megfelelően teljesíti feladatát ezen a poszton. Amennyiben Steve Taylor felépül a következő szezonra, és a belgát is leigazoljuk, akkor könnyen lehet, hogy csak 4. számú középhátvéd lesz a csapatban.

Ennek ellenére kellenek azok az emberek a csapatba, akik megfelelően tudják helyettesíteni a kezdő embereket, amennyiben azok nem állnak a csapat rendelkezésére. Ilyen emberek nélkül nem lehet sikeres egy csapat, tehát szükségünk lehet a Williamsonra és Guthrie-re is. Természetesen pénzzé is tehetjük őket, de ha ezt megtesszük, lehet túl rövid lesz a cserepadunk.

Lapértesülések alapján Coloccini visszautasította a szerződés ajánlatunkat, és azt mondta, hogy új szerződésről nem akar beszélni a nyárig. Megvárja a nyarat és az átigazolások árnyékában dönt a jövőjéről. Mint azt előzőleg leírtam Coloccininek még másfél év van hátra a szerződéséből. Ha a csapatkapitányunk nem ír alá nyáron, akkor egy évünk van megtalálni a helyettesét, vagy nyáron eladjuk, hogy minimális pénzt szerezzünk. Persze Steve Taylor alkalmas helyettesíteni őt, de akkor is kell igazolni egy megbízható, gyors középhátvédet.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik