Így látták a pályáról a döntetlent

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.02.27. 02:02
Címkék
A Newcastle Utd-el foglalkozó sajtó is úgy látta, hogy elveszítettünk 2 pontot a szombati Wolves elleni mérkőzésen. Ez nem újdonság, ezzel mindenki...

A Newcastle Utd-el foglalkozó sajtó is úgy látta, hogy elveszítettünk 2 pontot a szombati Wolves elleni mérkőzésen. Ez nem újdonság, ezzel mindenki így van, országos 1-es volt ez a meccs. Na de nézzük meg, hogyan látták a játékosok, és az edzőnk a hétvégi teljesítményünket.

Az angol média:

Úgy látják, hogy a Newcastle Utd leggyengébb láncszeme a védelem, és ezt a bajnokság során többször bizonyította, legutóbb éppen a Wolves elleni hazai mérkőzésen. Nem lepődtünk meg, mert eddig is sokan kritizálták a védelmünket. Van aki a védelem sebességét kritizálta, van aki az összeszokottság hiányát latolgatta, de vannak olyanok is, nem is kevesen, akik egyszerűen azt mondják, hogy teljesen más felfogásban kellene a védelemnek dolgoznia, és amíg ez a befásult felfogás nem változik, addig nagyon sok pontot veszíthetnek még a Szarkák a hátralévő 12 meccsen.

Lássuk az angol sajtó osztályzatait:

Krul 6 --- Simposon 6 - Coloccini 6 - Williamson 5 - Santon 6 --- R. Taylor 5 (Guthrie 6) - Cabaye 7 - Tioté 8 (Shola Ameobi 5) - Gutierrez 7 - Cissé 6 (Ben Arfa 5) - Ba 6

A listából kiemelném Williamsont, aki képtelen volt a 40 méterről a 16-oson belülre ívelt labdát kirúgni, valamint Ameobit, akinek a labdába nem sikerült olyan jót belerúgni, mint az ellenfél kapusába.

Természetesen emeljük ki a jókat is: Gutierrez, mind a gólja, mind a lelkesedés és küzdeni akarása kiemelkedő volt, valamint a két visszatérőt Cabaye-t és Tiotét, akik fazont szabtak a játékunknak, amíg tudtak.

Lássuk, hát az összefoglalót: van rövidebb és hosszabb, válogassatok (videó).

A Newcastle Utd szurkolói szerint a mérkőzés legjobbja Santon lett, aki a szavazatok 34 %-ot kapta. A második Gutierrez 16 %-al, a harmadik Papiss Cissé 14%. Még Williamson is kapott két szavazatot, valószínűleg a megkérdezettek között lehetett Williamson családja is.

De ki jelenthetne az idény végéig megoldást a védelemben? Steven Taylor sérült, így középhátvéd poszton maradt Kádár és Perch, ha nagyon le akarják cserélni a hibázó Williamsont. Valószínűleg megadják neki az esélyt még a következő meccsen, de ha a Sunderland ellen is ilyen hibát vét, azt a szurkolók sem fogják megbocsátani neki.

Pardew mester nagyon csalódott volt, mivel ő is úgy látta, hogy elveszítettünk két pontot, vereséggel felérő döntetlennek titulálta a mérkőzést. Ha egy csapat vezet hazai pályán 2 góllal, akkor nem engedheti ki a kezei közül a győzelmet. Az előző fordulóban kínos 5-0-ás eredményt akarták feledtetni a szurkolókkal, akik szép számban ki is látogattak, majdnem teltház volt, összesen 52.289 néző volt kíváncsi a Wolves elleni meccsre, de mind szomorúan távoztak, ezután a meccs után is.

A Tottenham elleni mérkőzés után a fejekben rendet kellett rakni, hogy vissza tudjon állni a régi rend, ami csak némileg sikerült. A csapatjátékunk akadozott, nem voltak a passzok olyan zökkenőmentesek, mint eddig valamint a labdabirtoklásunk sem volt megfelelő az eddigi győztes meccseken látottakhoz képest, tehát van még mit helyre rakni a fejekben a mester szerint. Pardew azt is mondta, hogy Cabaye és Tioté szereplése pozitív volt szombaton, nagyon kellett nekik a mérkőzés, mivel mind a ketten régen szerepeltek csapatunkban, és a jövőheti nagyon fontos Sunderland elleni mérkőzésen már nem hibázhat a csapat.

Tioté véleménye:

Nagyon jó volt újra a Newcastle-ben játszani, de sajnos az mérkőzés eredménye elszomorító lett. Úgy gondolom kiválóan szerepeltünk az első félidőben, de a másodikat nagyon rosszul kezdtük. Sajnos engedtük, hogy szerezzen a Wolves két elkerülhető gólt és ez nagyon nehézzé tette a meccset. Sok hibát követtünk el a mérkőzés folyamán, de a pozitívumokat kell látnunk ezután a meccs után is, mivel szereztünk egy pontot és ez jobb, mintha kikaptunk volna. A soron következő mérkőzés nagyon fontos a csapat számára, és mindent el fogunk követni, hogy győzni tudjunk.

Coloccini véleménye:

Úgy gondolom, hogy csalódottak lehetünk, mert egy győztes meccsen kétszer csökkent a koncentrációnk és ennek eredménye két elúszott pont lett. Az első félidőben igazán jól játszottunk és a másodikban is próbáltuk a legjobbat hozni, talán elfáradtunk, nem tudom. A Wolvesnak voltak lehetőségeik, jól tartották a labdát, így nekünk nem sikerült a 2 kapott gól után megszerezni a győzelmet. Nehéz megmondani mi változott a második félidőben. Elkezdtük járatni a labdát, de nem tudtunk megtartani azt. Jól teljesítettünk a szezonban, de most 5-öt kaptunk a Tottenhamtől, majd most kettőt, de tanulnunk kell a hibáinkból. Most viszont már a Sunerland elleni meccsre kell koncentrálnunk. A szurkolók, a vezetőink, a csapattársaim és a városban szinte mindenki izgatott a jövőheti mérkőzés miatt, így a legjobbunkat kell nyújtanunk és győzelemmel kell megajándékoznunk a szurkolókat.

Nagyon bízom benne, hogy a sok fogadkozás a következő mérkőzéssel kapcsolatban nem csak az előző meccs elfeledtetésének szólt, hanem tényleg meg fognak halni a pályán és győzelemmel fogjuk ünnepelni a derbit.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik